ΑΕΚ γερά με τσαμπουκά! (19:30, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)

ΑΕΚ γερά με τσαμπουκά! (19:30, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ απόψε δεν έχει περιθώρια κόντρα στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Νέο έτος, νέο ξεκίνημα θέλει να κάνει απόψε η ΑΕΚ μετά το κακό φινάλε στο 2020.

Η Ενωση αντιμετωπίζει σήμερα (19:30, LIVE σχολιασμός enwsi.gr, NovaSports 1) τον Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη για την 14η αγωνιστική της Super League.

Πρόκειται για το πρώτο ματς του 2021 για την Ενωση, το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος, αλλά και την 4η πρεμιέρα του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της Ενωσης. Ως εκ τούτου το σημερινό ντέρμπι έχει ξεχωριστή σημασία και βαρύτητα.

Ο Ανδαλουσιανός κόουτς επέστρεψε για την τέταρτη θητεία του στην ΑΕΚ και ξεκινάει με μια δύσκολη δοκιμασία. Είναι σίγουρο πως γνωρίζει πως να πάρει αποτέλεσμα στο Φάληρο καθώς το έχει κάνει ξανά με την ΑΕΚ. Είναι άλλωστε ο τελευταίος προπονητής της Ενωσης που οδήγησε σε τρίποντο τον Δικέφαλο στο Καραϊσκάκη.

Οι απουσίες της ΑΕΚ

Στο πρώτο του παιχνίδι ο Χιμένεθ έχει αρκετές απουσίες να διαχειριστεί. Αυτό γιατί δεν έχει στην διάθεσή του τον Γεβγέν Σάκχοφ που δέχθηκε κόκκινη κάρτα στον τελευταίο αγώνα του 2020 για την Ενωση με τον Βόλο στη Ριζούπολη. Στο ίδιο παιχνίδι αποβλήθηκε και ο Παουλίνιο που ακόμα δεν έχει επιστρέψει από την πατρίδα του καθώς βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Στον ιό είναι θετικός και ο Νταμιάν Σιμάνσκι που είναι επίσης εκτός αποστολής για τον σημερινό αγώνα. Τέλος, στο Καραϊσκάκη δεν θα είναι σήμερα ούτε οι Νασίμ Χνιντ και Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος οι οποίοι έμειναν εκτός για λόγους τακτικής.

Κλειστά κρατά τα χαρτιά του ο Χιμένεθ

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έχει φανερώσει καθόλου τα πλάνα του για το αποψινό παιχνίδι και κρατά πολύ καλά κλειστά τα χαρτιά του. Οπως και ο Πέδρο Μαρτίνς για τον Ολυμπιακό.

Οι εκτιμήσεις μέχρι στιγμής για το αρχικό σχήμα αναφέρουν ότι ο Τσιντώτας θα είναι κάτω από τα δοκάρια, με τον Μπακάκη να έχει προβάδισμα για το δεξί άκρο. Αριστερά Ινσούα και Λόπες παίζουν στα… ίσια για μία θέση.

Ο Τσιγκρίνσκι είναι ο σίγουρος των στόπερ και στο πλάι του ο Νεντελτσεάρου έχει βγει πιο… μπροστά από τον Σβάρνα στην κούρσα της 11αδας. Στα χαφ ο Σιμόες είναι δεδομένα βασικός και ο Κρίστιτσιτς όλα δείχνουν ότι θα είναι παρτενέρ του.

Ο Μάνταλος είναι το φαβορί για να παίξει μπροστά τους, εκτός και αν επιλεχθεί ο Γαλανόπουλος με τριάδα χαφ στον άξονα. Και αυτό για να πιέσει εκεί και να έχει καλύτερα τρεξίματα απέναντι στη δυνατή γραμμή χαφ του ΟΣΦΠ. Στην επίθεση Λιβάγια-Τάνκοβιτς-Γκαρσία-Ανσαριφάρντ-Ολιβέιρα, αλλά και ο Μάνταλος παίζουν για τρεις θέσεις. Ο Γκαρσία μοιάζει σίγουρος δεξιά, ενώ στις υπόλοιπες θέσεις όλα τα εναλλακτικά πλάνα έχουν πιθανότητες για να ξεκινήσουν.

Η αποστολή της ΑΕΚ: Τσιντώτας, Αθανασιάδης, Θεοχάρης, Μπακάκης, Λόπες, Νεντελτσιάρου, Λάτσι, Τσιγκρίνσκι, Ινσούα, Σβάρνας, Μιτάι, Κρίστιτσιτς, Σιμόες, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Μαχαίρας, Γκαρσία, Λιβάια, Ανσαριφάρντ, Αλμπάνης, Τάνκοβιτς, Ολιβέιρα.

Δεν έχει αποκαλύψει το πλάνο του ο Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς κρατά επίσης κλειστά τα χαρτιά του αναφορικά με την ενδεκάδα που θα παρατάξει. Στα πιο δύσκολα ματς πάντως ο Πορτογάλος πηγαίνει με 3 χαφ, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί και το 4-2-3-1.

Η πιθανότερη ενδεκάδα για τον Ολυμπιακό δείχνει 4-3-3 με Σα, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Ραφίνια, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά, Φορτούνης και Ελ Αραμπί. Αουτσάιντερ για 11άδα δηλαδή και Μασούρας και Μπρούμα αλλά και Ραντζέλοβιτς-Βρουσάι. Εάν επιλεγεί το 4-2-3-1 τότε ένας εκ των Εμβιλά, Μπουχαλάκη και Καμαρά θα τεθεί εκτός 11άδας (Εμβιλά και ίσως ένας εκ των Μπουχαλάκη / Καμαρά) και θα διεκδικήσουν πιο σθεναρά θέση για το ένα εκ των δύο άκρων της επίθεσης οι Μασούρας, Μπρούμα, Ραντζέλοβιτς και Βρουσάι.

Ο διαιτητής του Ολυμπιακός-ΑΕΚ

Ο γνώριμος, Elite Ολλανδός διαιτητής, Ντάνι Μακέλι ορίστηκε στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Μετά την περσινή ρεβάνς στα ημιτελικά του Κυπέλλου, Άρης-ΑΕΚ 2-2 και το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-0 στα πλέι οφ της Superleague τον Ιούλιο, ο 37χρονος Elite Ολλανδός ρέφερι ορίστηκε από την ΚΕΔ και στο ντέρμπι του Φαλήρου, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ, για την πρεμιέρα του β’ γύρου.

Βοηθοί του Μακέλι θα είναι οι συμπατριώτες του Τσαρλς Σάαπ, Γιαν ντε Βρις, 4ος ο Βάτσιος και στο VAR οι Γιόακιμ Κάμφιους, Νικολακάκης, με παρατηρητή τον Νικολακόπουλο.

Το enwsi.gr θα σας μεταφέρει ζωντανά την εξέλιξη της αναμέτρησης, όπως και το ρεπορτάζ πριν και μετά τον αγώνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X