ΑΕΚ: Η μέρα που έσβησε το αστέρι του Δίντσικου (VIDEO)

ΑΕΚ: Η μέρα που έσβησε το αστέρι του Δίντσικου (VIDEO)

Η άτυχη στιγμή του Γιάννη Δίντσικου που τραυματίστηκε σοβαρά, λίγους μήνες μετά την απόκτησή του από την Καστοριά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος είχε μπει δυναμικά στη διοίκηση της ΑΕΚ και επιθυμεί να κάνει κάποιες σπουδαίες μεταγραφές για την ανανέωση της ομάδας. Από τα πιο «καυτά» ονόματα της εποχής, ο επιθετικός της Καστοριάς, Γιάννης Δίντσικος. Κυπελλούχος με την ακριτική ομάδα, ένα ταλέντο που την εποχή εκείνη θεωρούνταν ανώτερο του Σαραβάκου και με σπουδαίες προοπτικές.

Επειτα από σκληρή μάχη με ΟΣΦΠ και ΠΑΟ, η ΑΕΚ κατάφερε να αποκτήσει τον Γιάννη Δίντσικο από την Καστοριά, δαπανώντας εκατομμύρια δραχμές. Ειδικά η απόδραση του για να υπογράψει στην ΑΕΚ ήταν κινηματογραφική. Ο Δίντσικος το έσκασε από το ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η Καστοριά, ώστε να μην υπογράψει στον ΠΑΟ που είχε συμφωνήσει με η διοίκηση της.

Το ξεκίνημα ήταν άκρως εντυπωσιακό. Ο Δίντσικος, που γεννήθηκε μια μέρα σαν σήμερα το 1960, έγινε βασικός αμέσως στην «κιτρινόμαυρη» 11άδα και μετατράπηκε σε βασικό κομμάτι της «κιτρινόμαυρης» επίθεσης που είχε τότε στην αιχμή τον Θωμά Μαύρο. Ωστόσο, η ιστορία δεν άργησε να παίρνει αρνητική τροπή. Η αρχή του κακού ήταν ένα ματς με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 3 Ιανουαρίου του ’81. Το δολοφονικό, αντιαθλητικό και εντελώς απαράδεκτο μαρκάρισμα του Ιωσηφίδη, τελείωσε επί της ουσίας την καριέρα του Δίντσικου.

Εστω και αν ιατρικά έγινε καλά έπειτα από ένα χρόνο εκτός γηπέδων, ποτέ δεν βρήκε ξανά την αυτοπεποίθηση και την επαφή με τον καλό εαυτό του. Εχασε το αέρινο στυλ, έπαψε να είναι φόβητρο για τις αντίπαλές άμυνες. Επέστρεψε βέβαια και κατέκτησε το κύπελλο του 1983, συμμετέχοντας στον μεγάλο τελικό με τον ΠΑΟΚ.

Συν τοις άλλοις, ο Δίντσικος άρχισε να πλήττεται και από αγωνιστική ατυχία. Εχανε από έλλειψη σιγουριάς στον εαυτό του, γκολ από αυτά που κάποιος μπορεί να υποστηρίξει πως δεν χάνονται. Δεν άργησε να βγει το παρατσούκλι «Δύστυχος» για να αποτυπώσει την πορεία του. Συνολικά, έκανε σε οκτώ χρόνια μόνο 68 συμμετοχές.

Εστω και έτσι, μολονότι δεν έκανε ποτέ τη σπουδαία καριέρα που όλοι περίμεναν, ο Γιάννης Δίντσικος έμεινε στην ΑΕΚ μέχρι το 1989. Κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα, έστω και αν δεν είχε συμμετοχές. Το τραγικό είναι πως η ατυχία δεν σταμάτησε να είναι μόνιμη σύντροφος του ακόμα και μετά το τέλος του ποδοσφαίρου, ωθώντας τον σε σημαντικά προσωπικά και οικογενειακά ζητήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X