Μπότος: «Η ΑΕΚ με βοήθησε να γίνω σωστός άνθρωπος και ποδοσφαιριστής»

Μπότος: «Η ΑΕΚ με βοήθησε να γίνω σωστός άνθρωπος και ποδοσφαιριστής»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Γιάννης-Φοίβος Μπότος έγινε ο 11ος Έλληνας ποδοσφαιριστής που εντάσσεται στο ρόστερ ολλανδικού συλλόγου στην τρέχουσα σεζόν με την Γκο Αχέντ Ιγκλς να προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς την διαδικασία του δανεισμού του από την ΑΕΚ.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός μίλησε στο gazzeta.gr για το νέο βήμα της καριέρας του, αλλά και το γεγονός πως πέρασε σχεδόν μια ζωή στην «Ένωση» κάνοντας τον απολογισμό του.

Γιάννη πως προέκυψε το ενδιαφέρον της Γκο Αχέντ για τον δανεισμό σου από την ΑΕΚ;

«Ο μάνατζερ μου, Τόλης Μπακάλης μου είπε πως ενδιαφέρεται ένας σύλλογος από την Ολλανδία για μένα. Διαπιστώσαμε πως υπάρχει καλή προοπτική σε αυτή την ομάδα και είπαμε ας το προχωρήσουμε, όπως και έγινε».

Πως είναι οι πρώτες εβδομάδες στην Ολλανδία; Προσαρμόστηκες εύκολα;

«Έχω ξαναπαίξει κόντρα σε ολλανδικές ομάδες και με την Κ-19 της ΑΕΚ και στο Youth League και σε κάποια τουρνουά και γνώριζα τον τρόπο παιχνιδιού τους. Επίσης για δύο χρόνια στην Κ-19 της ΑΕΚ και με τον Σίμο, αλλά και τον Σαμαρά αγωνιζόμασταν με ολλανδικό μοντέλο. Έτσι ήταν οικείο για μένα αυτό το στιλ παιχνιδιού, οπότε δεν αντιμετώπισα ιδιαίτερες δυσκολίες στην προσαρμογή μου».

Η στάση της ΑΕΚ ποια ήταν σε ότι αφορά τον δανεισμό σου στην Γκο Αχέντ;

«Η ΑΕΚ με βοήθησε πάρα πολύ. Δεν είχα πολλά παιχνίδια στην ομάδα οπότε προσπαθήσαμε μαζί με την ΑΕΚ προκειμένου να βρούμε μια λύση για να πάρω περισσότερα παιχνίδια. Με βοήθησε η ομάδα ώστε με αυτή την απόφαση να βγω ευνοημένος τόσο εγώ, όσο και η ΑΕΚ».

Από πολύ μικρή ηλικία εντάχθηκες στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ. Τελικά έπειτα από τόσα χρόνια τι είναι αυτό που σου μένει;

«Από ηλικία 7 ετών βρίσκομαι στην ΑΕΚ. Από τα πρώτα χρόνια που ήρθα στην ομάδα ήξερα πως ήρθα σε έναν πολύ μεγάλο σύλλογο. Σίγουρα σε βοηθούν για να αναπτυχθεί και να μεγαλώσεις ποδοσφαιρικά. Η ΑΕΚ έδωσε σε όλα τα παιδιά τα εφόδια για να γίνουμε σωστοί άνθρωποι, αλλά και ποδοσφαιριστές. Ζήσαμε πολύ μεγάλες εμπειρίες και ο σύλλογος βοήθησε πολύ όλα τα παιδιά».

Η Γκο Αχέντ εξαρχής εκδήλωσε ενδιαφέρον να σε αποκτήσει, παρόλα αυτά ταξίδεψες λίγες μέρες νωρίτερα στην ομάδα προκειμένου να πάρεις μέρος σε κάποιες προπονήσεις προτού υπογράψεις…

«Έγινε ένα μπέρδεμα. Λόγω κορονοϊού δεν μπορούσαν από την Γκο Αχέντ να με παρακολουθήσουν δια ζώσης, επίσης είχα έναν τραυματισμό στο γόνατο πριν κάποιους μήνες. Οι άνθρωποι εδώ ήθελαν απλά να με δουν σε 2-3 προπονήσεις εάν μπορώ να ανταπεξέλθω σωματικά.

Είχαμε μιλήσει από πριν και με την ΑΕΚ και είχαν τονίσει πως με θέλουν και επιθυμία τους ήταν να προχωρήσει η διαδικασία. Απλά ήρθα λίγες μέρες νωρίτερα για να δουν σε τι κατάσταση βρίσκομαι προκειμένου να ξεκινήσω να παίζω από τώρα».

Οπότε ετοιμάζεσαι για το ντεμπούτο σου, την επόμενη Τρίτη (5/1) κόντρα στην PSV Jong…

«Ναι, 5 Ιανουαρίου είναι το επόμενο ματς. Ελπίζω να είναι έτοιμα τα συμβόλαιο και η γραφειοκρατία που υπάρχει και εγώ να είμαι καλά για να ξεκινήσω τις υποχρεώσεις μου με την ομάδα».

Σου έχουν δώσει κάποιες πρώτες κατευθύνσεις από την ομάδα;

«Προσπαθώ όσο μπορώ, δείχνουν ευχαριστημένοι, όπως και εγώ από τον εαυτό μου, αλλά και την ομάδα. Με βοηθούν πάρα πολύ από την ομάδα και νομίζω θα έχουμε μια πετυχημένη συνεργασία».

Ονειρεύεσαι μια μακρά καριέρα στο εξωτερικό;

«Όποιο παιδί και να ρωτήσουμε στην Ελλάδα θα σου πει πως το όνειρο του είναι να αγωνιστεί στο εξωτερικό. Έτσι και εγώ θέλω να αγωνιστώ σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα του εξωτερικού. Εδώ είναι ένα καλό ξεκίνημα για μένα προκειμένου να αναπτυχθώ ποδοσφαιρικά. Είναι το κατάλληλο περιβάλλον».

Ο Μάσιμο Καρέρα σου έδωσε κάποιες ευκαιρίες, ενώ πήρες το «βάπτισμα του πυρός» με τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Πως βλέπεις πλέον τα πράγματα στην ΑΕΚ με τον Μανόλο Χιμένεθ στο «τιμόνι»;

«Με τον κ. Χιμένεθ η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα το 2018 έπειτα από πολλά χρόνια. Είναι η τέταρτη φορά που αναλαμβάνει την ομάδα και ασφαλώς την γνωρίζει καλά. Ξέρεις τους παίκτες, γνωρίζει τι είναι ΑΕΚ και νομίζω πως θα πάνε καλά τα πράγματα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X