Ποιοί μένουν ελεύθεροι σήμερα από ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ και Άρη

Ποιοί μένουν ελεύθεροι σήμερα από ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ και Άρη
Photo Credits: INTIME

Δείτε ποιοι παίκτες μένουν ελεύθεροι από τους «Big-5»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπήκαμε πλέον στο 2021 και δεν είναι και λίγοι οι παίκτες που έχουν το δικαίωμα από σήμερα να μιλήσουν και να συμφωνήσουν με κάποια ομάδα για το καλοκαίρι.

Πάνε 25 χρόνια από τον Δεκέμβρη του ’95, τότε που ο ποδοσφαιριστής Ζαν-Μαρκ Μποσμάν κέρδιζε τη δικαστική διαμάχη με τη Λιέγη, τη βελγική Ομοσπονδία και την UEFA και ως οποιοσδήποτε άλλος εργαζόμενος χώρας που ανήκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξασφάλιζε τη δυνατότητα να υπογράψει συμβόλαιο σε όποια ομάδα επιθυμούσε. Ο ίδιος ο Βέλγος τη μεγαλειώδη αυτή νίκη του δεν την εξαργύρωσε ποτέ, για τους συναδέλφους του πάντως η ιστορική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κατοχύρωνε το αναφαίρετο δικαίωμα της επιλογής και της επαγγελματικής αυτοδιάθεσης.

Από εκείνη την ημέρα και κάθε Πρωτοχρονιά ανοίγει η κουβέντα για τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που λήγουν στις 30/6 του εκάστοτε έτους. Διότι καθένας εκ των κατόχων κοινοτικού διαβατηρίου έχει το ελεύθερο να δεχθεί προσφορές, να συζητήσει, να διαπραγματευτεί και να προϋπογράψει συμβόλαιο με το κλαμπ της αρεσκείας του 6 μήνες πριν από τη λήξη του τρέχοντος.

Πρόκειται δηλαδή για ένα μόνιμο ‘burning issue’ που κατατρώει τις διοικήσεις των ποδοσφαιρικών κλαμπ. Μεταξύ των οποίων τα ελληνικά. Κυρίως δε αυτά που έχουν ορίσει ως βασικό στόχο την έξοδο στην Ευρώπη και καταλαβάνουν, για την ώρα, τις πρώτες πέντε θέσεις στην κατάταταξη της Super League Interwetten. Αλάμπα δεν έχουμε στα μέρη μας, τα μεγέθη είναι διαφορετικά, όσο να’ ναι όμως μετράνε.

ΑΕΚ: Της έκαναν νερά και τους πιέζει

Καιρό τώρα η ΑΕΚ παλεύει να ρυθμίσει τις υποθέσεις με τον Μάρκο Λιβάγια (κατά κύριο λόγο) και τον Νέλσον Ολιβέιρα (σε δεύτερο πλάνο). Αμφότεροι είχαν λάβει πρόωρες προσφορές ανανέωσης των συμβολαίων τους, αλλά επιφυλάχθηκαν ν’ απαντήσουν και ζήτησαν χρόνο για να ζυγίσουν τις εναλλακτικές. Όσο όμως περνά ο καιρός τόσο τα δεδομένα διαφοροποιούνται. Ιδίως για τον Πορτογάλο που έχει υποσκελιστεί από τον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Οι ‘κιτρινόμαυροι’ επιδιώκουν την παραμονή των δύο ποδοσφαιριστών, αλλά χωρίς να πέσουν στα πόδια τους. Εξ ου και η διορία των 20 ημερών που πιέζει τα πράγματα. Του Ντμιτρό Τσιγκρίνσκι η κατάσταση είναι διαφορετική. Για ν’ ανανεωθεί αυτόματα το συμβόλαιό του θα πρέπει να βρει 25 συμμετοχές και έως τώρα δεν έχει μετρήσει ούτε τις μισές. Άρα υπάρχει δρόμος. Δεν συζητάμε καν για τον Παουλίνιο, που θα δει πρόωρα την πόρτα της εξόδου, ενώ ο Χρήστος Αλμπάνης είναι αβέβαιο αν θα συμβιβαστεί εκ νέου με το ρόλο του μονίμως αναπληρωματικού.

Ολυμπιακός: Τι 30 τι 40 (;)

Οι Πειραιώτες οφείλουν ν’ απαντήσουν σ’ ένα θεμελιώδες ερώτημα: είναι η ηλικία αποτρεπτικός παράγοντας ανανεώσεων ή όχι; Διότι τα 4 συμβόλαια που λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι φέρουν την υπογραφή ποδοσφαιριστών που έχουν φύγει από τα πρώτα -άντα και οδεύουν προς τα δεύτερα; Κι αν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος δεν λογίζεται ως ενεργό μέλος του ‘ερυθρόλευκου’ ροτέισον, ο Ματιέ Βαλμπουενά και ο Χοσέ Χολέμπας είναι αναμφίβολα στελέχη 11άδας του Ολυμπιακού, ασχέτως του αρχικού σχεδιασμού για τον δεύτερο, ενώ ο Χιλάλ Σουντανί λειτουργεί ως παίκτης-πασπαρτού που καλύπτει τρύπες. Το να ‘θυσιαστεί’ ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός, που είναι ήδη 33ων, δεν φαντάζει απίθανο. Αντιθέτως μοιάζει η πιο πιθανή εκδοχή. Η κουβέντα ανανέωσης με τον Γάλλο σολίστα, που πέρυσι είχε υπογράψει από τον Μάρτιο, είχε αρχίσει πριν από τον τραυματισμό του, ενώ εφόσον ο ομογενής αριστερός μπακ συνεχίσει, θα ‘ναι υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

ΠΑΟΚ: Ομαρικό ζήτημα

Πολλά ανοικτά ζητήματα ο Όλαφ Ρέμπε δεν έχει να διευθετήσει. Καταλαβαίνει κανείς πως ο Ροντρίγκο Ρέι των 21 συμμετοχών και την τελευταία πριν από 2 χρόνια, δεν ενδιαφέρει κανέναν. Ακόμη κι ένας εκ των Πασχαλάκη ή Ζίβκοβιτς πωληθεί το καλοκαίρι, ο Αργεντινός γκολκίπερ δεν πρόκειται να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ. Τουναντίον αυτό που επείγει είναι η επέκταση της σύμβασης με τον Ομάρ Ελ Καντουρί. Ο 30χρονος Μαροκινός ήταν από τους ευνοημένους του καλοκαιριού, διότι είτε με τον Αμπέλ Φερέιρα είτε με τον Πάμπλο Γκαρσία έχει σχεδόν μόνιμη θέση στο αρχικό σχήμα, και κέρδισε με το σπαθί του την πρόταση ανανέωσης. Κάτι, βέβαια, που αποτελεί δίκοπο μαχαίρι, δεδομένου ότι το όνομά του περνάει ακόμη στην Ιταλία και μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον διαφόρων ομάδων. Ο ίδιος θέλει να μείνει, αλλά υπό τους δικούς του όρους. Προφανώς ο ΠΑΟΚ δεν θέλει να τραβήξει το όλο θέμα. Για να μην συμβεί ό,τι πέρυσι με τον Αντελίνιο Βιεϊρίνια, ο οποίος για δεύτερη χρονιά θα μπει στην ίδια διαδικασία: να συζητά για το μέλλον του με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ.

Παναθηναϊκός: Στριμωγμένος στα σχοινιά

Των φρονίμων τα παιδιά δεν μαγείρεψαν όταν έπρεπε στο Κορωπί. Ενόσω όλον τον χειμώνα του 2020 οι ‘πράσινοι’ ασχολούνταν με το συμβόλαιο του Εμάνουελ Ινσούα (που δεν έριχνε τις απαιτήσεις του), άφησαν αυτό του Βασίλη Ζαγαρίτη να φτάσει στον τελευταίο χρόνο του και τώρα τρέχουν να προλάβουν. Σίγουρα ο 20χρονος αριστερός μπακ δεν βρίσκεται ακόμη στο επίπεδο ενός ‘πανέτοιμου ποδοσφαιριστή’, αλλά οι εξαιρετικές εμφανίσεις του με τον Παναθηναϊκό σε παιχνίδια αυξημένης δυσκολίας έφεραν τους ανθρώπους του ‘τριφυλλιού’ σε μειονεκτική θέση και τώρα ή θα υποκύψουν (σε μια καλύτερη πρόταση απ’ αυτήν που έχουν ήδη καταθέσει) ή θα χάσουν τον ποδοσφαιριστή για το τίποτα. Όπως είναι πιθανό να συμβεί με τους δύο νεαρούς τερματοφύλακες, τον Βασίλη Ξενόπουλο και τον Νίκο Χριστογεώργο, αν κι ένας εκ των δύο, αν όχι αμφότεροι, εκτιμάται ότι θα ανανεώσει σύντομα, παραμένοντας ως back up του Διούδη ή βασικός εφόσον αυτός πωληθεί. Του Αργύρη Καμπετσή, αυτού του ταλαντούχου φορ που όμως έμεινε πίσω, είναι διαφορετική η περίπτωση, αφού δεν ανήκει στην πρώτη γραμμή. Όπως επίσης ο Γιοάν Μολό, ο οποίος είναι πιθανό να παραχωρηθεί μέσα στον Γενάρη. Αντίστοιχα ισχύει για τον Δημήτρη Καραγιάννη, είτε υπογράψει είτε όχι.

Άρης: Έχει κάνει τα κουμάντα του

Σε σύγκριση με το πρώτο 6μηνο του 2020 ο Θοδωρής Καρυπίδης θα κοιμάται ήσυχος. Διότι μόνο τα συμβόλαια του Γιώργου Δεληζήση και του Λούκας Σάσα λήγουν στις 30/6, δεδομένου ότι ο Αυστριακός γκολκίπερ Φάμπιαν Έμαν τέλειωσε πρόωρα. Μάλιστα δεν τίθεται θέμα πως αν ο Άρης ζητήσει από τον 33χρονο Κοζανίτη στόπερ να συνεχίσει γι’ άλλον ένα χρόνο, δεν θ’ ανανεώσει. Του 30χρονου Βραζιλιάνου χαφ είναι σαφέστατα πιο περίπλοκο και σίγουρα χρονοβόρο. Ήδη η πρώτη προσέγγιση ήταν ανεδαφική. Το βέβαιο είναι πως οι ‘κίτρινοι’ δεν θα ξοδευτούν για έναν ποδοσφαιριστή που ναι μεν έχει βρει το ρόλο και τη θέση του στην ομάδα, μετά τον πρώτο χρόνο προσαρμογής και τα πειράματα, αλλά δεν κρίνεται ως απαραίτητος.

Πηγή: contra.gr
 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X