ΑΕΚ: Οι 5 μπασκετικές στιγμές που «σημάδεψαν» το 2020 (VIDEO)

ΑΕΚ: Οι 5  μπασκετικές στιγμές που «σημάδεψαν» το 2020 (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Το enwsi.gr θυμάται τις πιο σημαντικές στιγμές της ΑΕΚ

Το 2020 «φεύγει» σε λίγες ώρες και αφήνει πίσω του πολλές σημαντικές στιγμές. Έτσι, το enwsi.gr συγκέντρωσε τις πιο χαρακτηριστικές, αυτές που «σημάδεψαν» το έτος για την ΑΕΚ και σας τις παρουσιάζει.

Για πολύ κόσμο -και όχι άδικα- το 2020 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Ο κορωνοϊός άλλαξε την καθημερινότητά μας και έφερε νέα δεδομένα στην ζωή όλων. Το μπάσκετ δεν μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο από τις εξελίξεις, καθώς και αυτό αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας.

Σε ένα έτος γεμάτο πολύ δυνατές στιγμές η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να μην βάλει τη σφραγίδα της. Η Βασίλισσα ήταν για ακόμα μια φορά μια από τις ομάδες που πρωταγωνίστησαν σε Ελλάδα και Ευρώπη, δείχνοντας την δυναμική της. Κάτι που κάνει σταθερά τα τελευταία χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό και αφού το 2020 μας αφήνει σε λίγες ώρες, ας γυρίσουμε το χρόνο πίσω για να θυμηθούμε τις στιγμες που ξεχώρισαν από ένα ταραχώδες έτος.

Πάμε λοιπόν, με αντίστροφη σειρά…

5) Η 100άρα στον Παναθηναϊκό

Στις 5 Ιανουαρίου του 2020, στο πρώτο παιχνίδι της για το 2020 η ΑΕΚ έδειξε τα δόντια της. Κόντρα στον Παναθηναϊκό η Βασίλισσα έκανε ένα μαγικό ματς και πήρε μια σπουδαία νίκη, κερδίζοντας τους «πράσινους» στο ίδιο τους το παιχνίδι. 100-97 έδειχνε ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ, με την ομάδα και τον κόσμο να πανηγυρίζουν μαζί μια σπουδαία νίκη που έδειχνε πως η ΑΕΚ είναι εδώ πιο δυνατή και αποφασισμένη για μεγάλα πράγματα.

4) Η επιστροφή του Νίκου Ζήση

Ο Νίκος της ΑΕΚ επέστρεψε σπίτι του. Το ημερολόγιο έδειχνε 17 Ιανουαρίου του 2020 όταν η ΑΕΚ ανακοίνωσε τη μεγάλη μεταγραφή-επιστροφή του Νλικου Ζήση. Ο εμβληματικός γκαρντ, που έγραψε χιλιάδες χιλιόμετρα στα παρκέ όλης της Ευρώπης, κερδίζοντας τίτλους, διακρίσεις και την αναγνώριση συμπαικτών και αντιπάλων, επέστρεψε για να κλείσει την σπουδαία καριέρα του στο μέρος από το οποίο την ξεκίνησε και έγινε αυτός που έγινε. Η ΑΕΚ τον υποδέχτηκε με θέρμη και ανοιχτές αγκάλες και εκείνος από την πρώτη στιγμή πήρε τα ηνία, δηλώνοντας πως επέστρεψε σπίτι του.

3) Το σερί των 22 νικών στο πρωτάθλημα

Η ήττα από το Ρέθυμνο στις 27 Οκτωβρίου του 2019 ήταν ένα αποτέλεσμα που έφερε τριγμούς στην ομάδα. Αλλά ταυτόχρονα και η απαρχή για ένα εκπληκτικό σερί νικών, που άρχισε στο πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20 και ολοκληρώθηκε στην 9η αγωνιστική της σεζόν 2020-21. Η ΑΕΚ μέτρησε -στο παρκέ- 22 συνεχόμενες νίκες, κερδίζοντας τους πάντες σε κάθε έδρα. Ο χαρακτήρας αυτής της ομάδας έφτασε στα ύψη και η Βασίλισσα έδειξε ξανά τη δυναμική της, κάτι που είδαν άπαντες στην Ελλάδα. Το σερί σταμάτησε στο Λαύριο, στις 27 Δεκεμβρίου του 2020, στο τελευταίο παιχνίδι του έτους, καθώς η ΑΕΚ ηττήθηκε με 78-70.

2) Η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στην Κρήτη

«ΑΕΚ ΑΕΚ ΑΕΚ Κύπελλο». Αυτή η ιαχή δονούσε την ατμόσφαιρα στο κλειστό «Δύο Αοράκια» της Κρήτης το βράδυ της 16ης Φεβρουαρίου. Η Βασίλισσα πρόσθεσε έναν ακόμα τίτλο στην συλλογή της, ήταν ο τέταρτος μέσα σε διάστημα δύο ετών, με την καταμέτρηση να συνεχίζεται. Ο Νίκος Ζήσης ήταν ο MVP του θρίλερ της Κρήτης και σε ένα παιχνίδι που η ΑΕΚ αγωνίστηκε χωρίς τους Νίκο Γκίκα και Κιθ Λάνγκφορντ κατάφερε να πάρει το τρόπαιο με 61-57.

1) Το γήπεδο των Λιοσίων

Πάνω από κάθε μεγάλη στιγμή πάνω στο παρκέ, υπάρχει μια εξέλιξη που άλλαξε όλα τα δεδομένα. Και μαζί το στάτους της ομάδας μια για πάντα. Η 22α Ιουνίου ήταν μια ιστορική μέρα για την ΑΕΚ. Κι αυτό γιατί υπογράφτηκε το σύμφωνο παράδοσης-παραλαβής του κλειστού γηπέδου στα Λιόσια. Η ΑΕΚ για τα επόμενα -πολλά- χρόνια θα έχει το δικό της «σπίτι», για να χτίσει το παρόν και -κυρίως- το μέλλον της. Και αυτή είναι με διαφορά η κορυφαία στιγμή του 2020. Η ΑΕΚ αφήνει το ΟΑΚΑ Και σε λίγο καιρό θα μπει σε ένα υπερσύγχρονο γήπεδο που θα είναι δομημένο στα δικά της πρότυπα, αλλάζοντας τους συσχετισμούς. Είναι η αρχή για τα σπουδαία που θα έρθουν…

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X