Το '21 και η βαριά κληρονομιά της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τη χρονιά που φεύγει και αυτή που έρχεται

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Καλημέρα σας, χρόνια πολλά και Καλή πρωτοχρονιά…

Η αντίστροφη μέτρηση για να φύγει και να μην… ξανάρθει το 2020 ξεκίνησε. Μία χρονιά που όλοι μας βιώσαμε πολύ δύσκολες καταστάσεις, χάσαμε αγαπημένα πρόσωπα και από την ομάδα δεν πήραμε χαρές. Ωστόσο σε λίγες ώρες θα ξημερώσει το 2021 που δεδομένα είναι μια χρονιά ΑΕΚ!

Η ΠΑΕ έδωσε προ ολίγου στη δημοσιότητα λεπτομερή στοιχεία για την «Αγιά Σοφιά», τα ιδιόκτητα κτίρια (για πρώτη φορά στην ιστορία της) τα οποία θα στεγάζουν τα Μουσεία, αλλά και τα γραφεία της ΑΕΚ, όπως επίσης και για την επέκταση του προπονητικού κέντρου με την κατασκευή του νέου γηπέδου με εξέδρα 5.000 θέσεων που θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει ακόμα και αγώνες της πρώτης ομάδας.

Καλό το κράξιμο που ρίξαμε όλο το προηγούμενο διάστημα για τα αγωνιστικά λάθη και τα εγκλήματα που έγιναν στο σχεδιασμό, απολύτως αποδεκτή η κριτική για τη διετία που έγιναν αμέτρητες κακές επιλογές που πήγαν την ομάδα πίσω (μόνο στο αγωνιστικό επίπεδο), αλλά όποιος δεν μπορεί να αναγνωρίσει το πιο βασικό, ότι η ΑΕΚ γιγαντώνεται και μέσα από αυτή τη διαδικασία θα έρθει και η εκτόξευσή της, είτε εθελοτυφλεί, είτε είναι κομπλεξικός.

Μετά από προσμονή πολλών ετών η ΑΕΚ το 21 θα επιστρέψει στα ιερά χώματά της. Στο σπίτι της. Σε ένα γήπεδο που θα είναι όλο «Σκεπαστή». Στο πιο όμορφο κόσμημα που θα υπάρχει στην Ελλάδα. Με θερμαινόμενο χλοοτάπητα κάτι που δεν έχει κανένα άλλο γήπεδο στη χώρα μας. Σε ένα «παλάτι» που θα είναι σημείο αναφοράς για μεγάλους και μικρούς. Εκεί που θα δημιουργηθούν γενιές νέων οπαδών του Δικεφάλου. Εκεί που θα ζήσουμε ξανά μεγάλες στιγμές.

Και ξέρετε κάτι; Δε χρειάζεται καν να πω το όνομα του ανθρώπου που τα κάνει όλα αυτά πραγματικότητα. Γιατί δε χρειάζεται διαφήμιση. Δεν υποσχέθηκε πράγματα και τα άφησε στη μέση, δεν τα παράτησε όταν όλοι ήταν εναντίον του. Δεν μάσησε από τον πόλεμο που δέχθηκε ακόμα και από ΑΕΚτζήδες, όπως κάποιοι άλλοι που έφυγαν με την ουρά στα σκέλια και αποτυχημένοι.

«Κωνσταντίνος Σπανούδης»

Σήμερα η ΑΕΚ γνωστοποίησε επίσης πως κάθε οπαδός θα έχει τη δυνατότητα να προτείνει ένα όνομα για το τετραώροφο κτίριο στο οποίο θα στεγάζονται τα δύο Μουσεία. Αυτό της ΑΕΚ και αυτό του προσφυγικού ελληνισμού.

Για μένα η ιδανική επιλογή -χωρίς να θέλω να επηρεάσω κανέναν- θα ήταν «Κωνσταντίνος Σπανούδης». Διότι χωρίς τη δική του σπίθα, ο φοίνικας δε θα είχε αναγεννηθεί από τις στάχτες του, ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ δε θα είχε ανοίξει τα φτερά του και δε θα γνωρίζαμε ποτέ το μεγαλείο που κρύβουν τα τρία πιο ιερά (για όλους εμάς) γράμματα και τα δύο πιο όμορφα χρώματα.

Υπάρχουν τεράστιες προσωπικότητες στην ιστορία της ΑΕΚ. Υπάρχουν τεράστιες μορφές. Όλες αξίζουν να έχουν τη δική τους θέση στο Μουσείο. Η ιστορία μας δεν έχει τέλος άλλωστε. Μόνο αρχή. Και αυτή είναι συνδεδεμένη με τον πρώτο πρόεδρο του συλλόγου που κάτω από τις φτερούγες του μάζεψε όλη την προσφυγιά.

Ξεκάθαροι οι στόχοι

Σήμερα δε θα μιλήσω για μεταγραφές και τα υπόλοιπα συναφή που πάντα ανοίγουν μεγάλη κουβέντα. Την Κυριακή έρχεται το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ακόμα και ερχόταν δύο παικταράδες από το πάνω ράφι, δύσκολα θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά στο συγκεκριμένο ματς.

Η ΑΕΚ πρέπει να πάει στο «Γ. Καραϊσκάκης» και να κάνει ότι και το 2018. Μόνο έτσι θα μπορεί να ελπίζει. Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε ότι ένα ματς δεν κάνει τη διαφορά. Τι να τα κάνω αν κερδίσω τον Ολυμπιακό και μετά γκελάρω με τον Παναιτωλικό; Για αυτό απαιτείται συνέπεια από όλους. Αρχής γενομένης από τους παίκτες και μετά από τη διοίκηση.

Η ΑΕΚ δεν είναι στη μετά Μπάγεβιτς εποχή όπου αρκούταν σε μία ή και δύο νίκες επί του Ολυμπιακού. Πρέπει να κοιτάξει μπροστά και να προχωρήσει ανεξαρτήτου κόστους στην επόμενη μέρα. Η ΑΕΚ πρέπει να πρωταγωνιστεί. Αυτό επιτάσσει η ιστορία της. Και ο ρόλος του κομπάρσου της τελευταίας διετίας δεν της αρμόζει.

ΥΓ: Να περάστε όλοι υπέροχα απόψε και μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Αυτές οι στιγμές πρέπει να μένουν χαραγμένες με χαμόγελο στα χείλη. Ο νέος χρόνος να σας φέρει ό,τι επιθυμείτε, αλλά πάνω από όλα υγεία! Είναι το πιο σημαντικό αγαθό του κόσμου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X