Το σημαντικό και σημαδιακό... 2021 της ΑΕΚ!

Το σημαντικό και σημαδιακό... 2021 της ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, κάνει τον απολογισμό του 2020 και αναλύει γιατί βλέπει με αισιοδοξία το 2021...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπαίνουμε στην τελευταία μέρα του 2020! Τι χρονιά κι αυτή! Να πάει και να μην ξανάρθει βέβαια, αλλά να προσέχουμε πολύ τους εαυτούς μας και τους γύρω μας, γιατί δυστυχώς πάντα μπορεί να γίνουν τα πράγματα χειρότερα.

Νομίζω ότι κάνοντας τον απολογισμό του 2020 για την ΑΕΚ, τα πράγματα είναι πολύ απλά, όσον αφορά στο πρόσημο που μπαίνει. Ξεκάθαρα αρνητικό για την ποδοσφαιρική ομάδα, ξεκάθαρα θετικό για τις ομάδες μπάσκετ και χάντμπολ. Αναφέρομαι πάντα στο αγωνιστικό σκέλος.
Θα εστιάσω ωστόσο στο ποδοσφαιρικό τμήμα και το αρνητικό πρόσημο, αφού πάντα είναι πιο ουσιαστικό να καταγράφεις την άποψή σου στα αρνητικά και να συμβάλλεις με τον τρόπο σου για να διορθωθούν τα πράγματα.

Το ότι το πρόσημο στο 2020 ήταν ξεκάθαρα αρνητικό, επιβεβαιώθηκε και με τις αλλαγές που έγιναν τις τελευταίες μέρες του έτους. Ήταν δηλαδή και μια παραδοχή αποτυχίας του προηγούμενου πλάνου. Σε μια ποδοσφαιρική χρονιά, που επί της ουσίας, χαρήκαμε μια νίκη επί του ΠΑΟ με την γκολάρα του Αραούχο, μια νίκη στην Τούμπα, τα γκολ πρόκρισης του Λιβάγια στου Χαριλάου και τις γκολάρες του Σιμόες και του Καρίμ στην πρόκριση επί της Βόλφσμπουργκ. Αυτά και… τέλος!

Έγιναν κινήσεις και θα αποδώσουν καρπούς

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι έγιναν μόνο λάθη. Είναι άδικο να καταγραφεί κάτι τέτοιο, ειδικά μετά τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε το καλοκαίρι για την ενίσχυση της ομάδας. Στην ΑΕΚ ήρθαν παίκτες κλάσης και έγινε και η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της, με την απόκτηση του Λιβάι Γκαρσία, τον οποίον στον Πειραιά, τον είχαν σίγουρο.

Το ότι η ομάδα τον Δεκέμβριο έφερε απογοητευτικά αποτελέσματα, είχε άθλια εικόνα και έμεινε πίσω στη βαθμολογία, δεν πρέπει να αναιρεί τα όσα έγιναν το καλοκαίρι, ούτε την ποιότητα που έχει η ΑΕΚ μεσοεπιθετικά.

Εκ του αποτελέσματος, διαπιστώσαμε ότι η ΑΕΚ έχει προβληματική άμυνα και πως χρειάζεται ενίσχυση. Εκ του αποτελέσματος όμως, επαναλαμβάνω, γιατί και για την άμυνα, έγιναν κινήσεις το καλοκαίρι, με την απόκτηση του Χνιντ, του Νεντελτσιάρου και του Ινσούα. Θα δούμε άμεσα, στον τομέα αυτό, τι θεαματική βελτίωση μπορεί να επιφέρει ο Μανόλο Χιμένεθ, αν και για μένα, το να «τσιμπήσει» η ΑΕΚ τον δοκιμασμένο αγωνιστικά, Βράνιες, είναι επιβεβλημένο.

Λάθος χειρισμοί με Λιβάγια και Ολιβέιρα

Αντίθετα, δεν είναι… εκ του αποτελέσματος και δεν θα καταλάβω ποτέ γιατί χρειάστηκε να περάσει ένας ολόκληρος χρόνος, στο τέλος μάλιστα του οποίου, ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί το τι θα γίνει με τους Λιβάγια και Ολιβέιρα.

Να πεις ότι δεν ξέρουν στην ΑΕΚ ποιοι είναι και περιμένουν να δώσουν δείγματα γραφής οι δύο παίκτες, προφανώς και δεν στέκει. Όπως και να έχει, τους ανανεώνεις πρόωρα τα συμβόλαια και είτε τους «δένεις» για πάρτη σου, είτε αν είναι να φύγουν, θα πρέπει να φέρουν μεγάλη πρόταση για να παραχωρηθούν και να έχεις οικονομικό όφελος. Δεν το έκανε αυτό η ΑΕΚ.

Όπως έχω επισημάνει πολλάκις, για μένα είναι βέβαια δύο πολύ διαφορετικές περιπτώσεις. Για τον Ολιβέιρα, για παράδειγμα, θεωρώ ότι έγινε λάθος (και το είχα γράψει τότε και όχι τώρα), που δεν πουλήθηκε στην Γουλβς και που προτιμήθηκε από τον Αραούχο.

Όχι επειδή δεν είναι καλός παίκτης ο Νέλσον, προς Θεού. Αλλά επειδή ήταν ξεκάθαρο από τότε, ότι ο μεν Ολιβέιρα έβλεπε την ΑΕΚ ως «σκαλοπάτι» για να πάει στο Euro και να συνεχίσει την καριέρα του στο αγγλικό πρωτάθλημα, ενώ ο δε Αραούχο έβλεπε μπροστά του, μόνο την «Ένωση».

Έφταιξε και ο Καρέρα για Αραούχο

Όταν έχεις δηλαδή την πολυτέλεια να έχεις δύο εξαιρετικούς φορ στη διάθεσή σου, νομίζω ότι προτιμάς να επενδύσεις και να συνεχίσεις να στηρίζεσαι σε αυτόν που ξέρεις καλύτερα, που σου έχει προσφέρει περισσότερα, μα κυρίως σε αυτόν που γουστάρει πραγματικά να παίζει στην ομάδα σου. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που για τον άλλον, έχεις μια πολύ καλή πρόταση στα χέρια σου.

Κι αν για τον μεν Ολιβέιρα, έχει ευθύνη μεγάλη και ο Καρέρα, που για δικούς του λόγους, δεν ήθελε ούτε να βλέπει τον Αραούχο (που ακόμα και στα χειρότερά του, σκόραρε και κόντρα στον ΠΑΟ και κόντρα στον ΟΣΦΠ), για τον Λιβάγια, τα πράγματα ήταν πολύ πιο ξεκάθαρα.

MVP του περσινού πρωταθλήματος, μακράν ο ποιοτικότερος παίκτης της ομάδας, «κεφάλαιο» για την ΑΕΚ από όλες τις πλευρές. Και συν τοις άλλοις, ξεκάθαρα παίκτης ψυχολογίας, που αν το καλοκαίρι είχε τελειώσει το θέμα με την ανανέωση του συμβολαίου του, είμαι βέβαιος ότι θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση φέτος.

Αλλά και πάλι, ξαναλέω, ότι ακόμα κι αν κάποια στιγμή… στράβωνε το κλίμα μαζί του και ήθελε να φύγει ρε παιδί μου, θα έπρεπε να φέρει μεγάλη πρόταση για να πουληθεί και με την ΑΕΚ φυσικά να επωφελείται. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η ΑΕΚ για τον Λιβάγια, είχε πληρώσει για να τον αποκτήσει ενώ αντίθετα τον Ολιβέιρα, τον είχε πάρει ως ελεύθερο.

Εν κατακλείδι, νομίζω ότι από όποια πλευρά και να το δεις, δεν υπήρξε καλός χειρισμός στις υποθέσεις των Λιβάγια και Ολιβέιρα, για τον απλούστατο λόγο ότι η ΑΕΚ θα έπρεπε να έχει αποφασίσει τι θέλει να κάνει μαζί τους, ότι κι αν ήταν αυτό.

Και το βασικότερο όλων είναι ότι η ΑΕΚ δεν έχει δώσει (ακόμα) ξεκάθαρη απάντηση στον εαυτό της, για το αν θέλει να πορευτεί με τον Λιβάγια και τον Ολιβέιρα (κυρίως με τον πρώτο) προς την «Αγια-Σοφιά», για το αν δηλαδή της… κάνει ή δεν της… κάνει ο κάθε παίκτης. Και σε αυτό, δεν μπορώ να βρω καμία λογική, από όποια μεριά κι αν προσεγγίσω το θέμα.

Το 2021 είναι εκ προοιμίου… Έτος ΑΕΚ!

Αλλάζω θέμα και… χρονιά! Αύριο μπαίνουμε στο 2021! Αν έλεγες στις αρχές της χιλιετίας και συγκεκριμένα το 2003, όταν γκρεμιζόταν το «Νίκος Γκούμας», ότι θα ακολουθούσαν 18 ολόκληρα χρόνια με την ΑΕΚ άστεγη σε όλα τα αθλήματα, θα γελούσαν μαζί σου και θα έτρωγες… φατούρο. Συνέβη όμως.

Κοντά δύο δεκαετίες, με την ΑΕΚ που είχε γήπεδο σε δικό της οικόπεδο, να μένει χωρίς σπίτι. Με ανθρώπους που έφυγαν από κοντά μας και που δεν πρόλαβαν να δουν να ενσαρκώνεται το όνειρό τους. Με την ομάδα να βιώνει υποβιβασμούς και δύσκολες στιγμές, που δεν θα φανταζόταν ποτέ, όχι φίλος της, αλλά ούτε και εχθρός της.

Και μπαίνουμε αύριο στο 2021, που η ποδοσφαιρική ΑΕΚ θα μπει στην «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» χάρη στο όραμα, την πίστη και την επιμονή του Δημήτρη Μελισσανίδη. Που η μπασκετική ΑΕΚ θα μπει στο δικό της παλάτι στα Άνω Λιόσια χάρη στο όραμα, την πίστη και την επιμονή του Μάκη Αγγελόπουλου. Που το χάντμπολ θα μπει στο δικό του ιδιόκτητο σπίτι στο ΟΑΚΑ χάρη στο όραμα, την πίστη και την επιμονή του Σταμάτη Παπασταμάτη.

Τρία γήπεδα, τρία σπίτια, για τα τρία πιο ισχυρά τμήματα ομαδικών αθλημάτων της ΑΕΚ και με δεδομένο όφελος και για όλα τα υπόλοιπα. Κι ανεξαρτήτως των όποιων αγωνιστικών επιτυχιών θα έρθουν μέσα στο 2021 για τον σύλλογο, που σίγουρα θα έρθουν, το ότι θα μπουν οι ομάδες στα σπίτια τους, αρκεί για να καθιστά αυτομάτως το 2021 ως «Έτος ΑΕΚ».

Γι’ αυτό, να είμαστε υγιείς και δυνατοί, για να ζήσουμε τα πολύ καλύτερα που έχουμε μπροστά μας. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! Καλή Πρωτοχρονιά να έχουμε! Με το καλό να μας μπει ο νέος χρόνος! Υγεία, παιδιά. Υγεία, τύχη και αγάπη!

Υ.Γ.:Το 2021 μπαίνει για την ποδοσφαιρική ομάδα και με μια πολύ μεγάλη αγωνιστική πρόκληση, της κυριακάτικης μάχης με τον ΟΣΦΠ στο Φάληρο. Είναι η πρώτη φορά που θα υπάρξει ντέρμπι πρωταθλήματος με τον ΟΣΦΠ στις 3 Γενάρη, με το… καλημέρα δηλαδή του νέου έτους. Θυμάμαι τη νίκη επί του ΟΣΦΠ στο Φάληρο με 2-1, με τις δύο γκολάρες του Σκόκο, που ήταν ανήμερα Θεοφανείων (6/1) του 2010. Κάτι άλλο πιο νωρίς σε ντέρμπι πρωταθλήματος με τον ΟΣΦΠ, δεν έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία. Υπάρχει όμως στις 3 Γενάρη του 1996, η μεγάλη εκτός έδρας νίκη της ΑΕΚ επί του ΟΣΦΠ με 3-1, για το Κύπελλο, με τα δύο γκολ του Μπατίστα και το ένα του Κωστή, όταν εκείνη η ομαδάρα της ΑΕΚ είχε ξεφτιλίσει τον ΟΣΦΠ και τη διαιτησία του Βέλλιου, που την είχε αφήσει με εννέα παίκτες (αποβολές Μανωλά και Κωστένογλου) και είχε δώσει και ανύπαρκτο πέναλτι στους γηπεδούχους! Για να μην ξεχνάμε και την ιστορία!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X