Κούγιας: «Υπάρχει η ίδια παράγκα στο ποδόσφαιρο»

Κούγιας: Αυτά είναι ντροπή, ποιος Κλάτεμπεργκ; (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Οσα δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Λάρισας, Αλέξης Κούγιας, εξέφρασε την άποψη του πως στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει ακόμη παράγκα.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Ρηγόπουλο και το περιοδικό Πατρινόραμα ο Αλέξης Κούγιας είπε μεταξύ άλλων για:

Το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Είναι το πάθος μου! Εγώ καθημερινά, επί 12-15 ώρες την ημέρα είμαι ή στα δικαστήρια ή στο γραφείο μου. Προστέθηκε μετά τα 51 μου χρόνια και η οικογένεια, τα δυο μου τα παιδιά που τα μεγαλώνω ουσιαστικά μόνος μου. Ο γιος μου ο μεγάλος μπήκε ήδη στη Νομική και αυτό είναι μια μεγάλη ικανοποίηση για μένα. Εγώ δεν ήθελα να του «αγοράσω» ένα πτυχίο από το εξωτερικό, ήθελα να αγωνιστεί με όλα τα φτωχά παιδιά στην Ελλάδα, επί ίσοις όροις και αν μπορέσει να διακριθεί. Είναι η πρώτη του νίκη και η κόρη μου έρχεται από πίσω, ώστε να συνεχιστεί το γραφείο μου. Φανταστείτε, ότι άλλοι κορυφαίοι δικηγόροι δεν είχαν συνεχιστές στα γραφεία τους. Ο Λυκουρέζος έχει 5 παιδιά και κανένα δεν έγινε δικηγόρος, ο Ζήσης Κωνσταντίνου, ο Κατσαντώνης κ.ά. δεν  κατάφεραν ποτέ να δώσουν συνέχεια στο δικηγορικό γραφείο τους.

Και αυτό που συμβαίνει με τα δικά μου παιδιά, είναι μεγάλη ικανοποίηση για μένα. Για μένα λοιπόν είναι πάθος το ποδόσφαιρο και πρέπει να σας πω, ότι αν τελείωσα το Λύκειο και το Πανεπιστήμιο στη συνέχεια, το οφείλω στο ποδόσφαιρο! Εάν δεν ήμουν καλός ποδοσφαιριστής και αν δεν υπήρχε ένας αείμνηστος τώρα πρόεδρος στο Λουτράκι, ονόματι Μπάκος, να με βοηθήσει να ολοκληρώσω το σχολείο και μετά το Πανεπιστήμιο προσφέροντάς μου στέγη και σίτιση, η οικογένειά μου δεν θα μπορούσε να το κάνει.

Για να καταλάβετε, ο αδελφός μου, εξίσου καλός μαθητής, δούλευε τότε στα ορυχεία στη ΛΑΡΚΟ. Λοιπόν οφείλω στο ποδόσφαιρο, αλλά το απολαμβάνω κιόλας! Και επειδή κατέχω το άθλημα, μπορώ με λιγότερα χρήματα να φτιάχνω ομάδες, που άλλοι θα ήθελαν δεκαπλάσια χρήματα!

Και είναι και μια ψυχική ισορροπία το ποδόσφαιρο, γιατί όλη μέρα είμαι  στα ποινικά δικαστήρια!»

Το εάν υπάρχει παράγκα σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Η ίδια είναι! Ο Αυγενάκης νομίζω ότι κάτι μπορεί να κάνει και κυρίως η Κυβέρνηση κάτι μπορεί να κάνει. Τον Αυγενάκη τον θεωρώ εξαιρετικά ικανό και αποτελεσματικό, γιατί παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα, η Κυβέρνηση ανθίσταται σθεναρά. Πέρασε το νέο νόμο που εξαφάνισε αυτούς τους καρεκλοκένταυρους σε διάφορες Ομοσπονδίες, οι οποίοι είχαν αφήσει τη δουλειά τους και ήταν επαγγελματίες Πρόεδροι Ομοσπονδιών, ενώ επίσης αντιστάθηκε σε αυτό το έκτρωμα της ΕΠΟ που εξαγοράζονταν οι Ενώσεις που ψηφίζουν.

Όμως η Κυβέρνηση, με την κίνηση που έκανε και το μνημόνιο που  υπέγραψε ο Μητσοτάκης με την UEFA και την FIFA τους εξουδετέρωσε. Γι αυτό έχουμε ξένους διαιτητές στο πρωτάθλημα»

Τους ξένους διαιτητές: «Έχουμε την καλύτερη διαιτησία των τελευταίων ετών! Ειδικά με τον Κλάτεμπεργκ! Εγώ αν και είμαι δικηγόρος του Μαρινάκη και ο Ολυμπιακός μπορεί να λέει αντίθετα πράγματα, εγώ αντιλαμβάνομαι ότι φέτος έχουμε την καλύτερη διαιτησία όλων των ετών! Και εύχομαι να πάει έτσι έως το τέλος, γιατί τα κρίσιμα έρχονται στο τέλος του πρωταθλήματος».

Την υπόθεση Μαρινάκη: «Όχι δεν είχα κάνει καθόλου λάθος, ο Μαρινάκης ήταν απέναντί μας τότε. Απλά είχε ένα δίκιο: Εγώ χρησιμοποίησα κασέτες που μου έδωσε ο Νίκος Πατέρας, οι οποίες ήταν παραποιημένες. Παραπλάνησε και μένα. Εγώ πολύ σωστά υπερασπιζόμουν τα συμφέροντα της Παναχαϊκής και τα έβαλα με τον Μαρινάκη, τον κατέστησα κατηγορούμενο. Αλλά, όταν μετά δόθηκε όλο το υλικό από αυτές τις συνομιλίες, είδα τι ακριβώς βρωμιά είχε γίνει και δυστυχώς είχε γίνει και με τη συμμετοχή Εισαγγελέων! Τις κασέτες που θα μπορούσαν να μου δώσουν μια ολοκληρωμένη άποψη, τις είχαν αφαιρέσει από τη δικογραφία, ενώ η ΕΥΠ είχε κάνει σωστά τη δουλειά της».

Το εάν φέτος υπάρχει τίμιο πρωτάθλημα: «Μέχρι τώρα, θεωρώ, ότι το πρωτάθλημα είναι τίμιο!»

Το εάν τα τελευταία χρόνια ήταν τίμιο: «Όχι! Τα προηγούμενα χρόνια, ό,τι έκανε προηγουμένως ο Κόκκαλης και ό,τι έκανε ο Μαρινάκης στην αρχή, το έκανε ο Σαββίδης και ο Μελισσανίδης, αφού πήραν τον έλεγχο της ΕΠΟ και της διαιτησίας».

Το όνομα της Παναχαϊκής σήμερα και που ανήκει; «Η Παναχαϊκή δεν έχει εκκαθαριστεί και η μοναδική περιουσία που έχει η Παναχαϊκή, είναι το όνομά και το σήμα της! Το οποίο κακώς χρησιμοποιείται τώρα! Γιατί ανήκει στην εταιρεία αυτή, την οποία πληρώνω εγώ! Δηλαδή η «Παναχαϊκή 1891» ανήκει στην εταιρεία που δεν έχει λυθεί. Υπάρχει νομικό θέμα και εγώ θα ασχοληθώ με την Εφορία, γιατί είναι άδικο να πληρώνω όλα αυτά τα χρήματα…».

Το πόσο του στοίχισε η εμπλοκή του με την Παναχαϊκή: «Περίπου 6.5 εκατομμύρια ευρώ, σε 7.5 χρόνια! Αντί λοιπόν να μου συμπαρασταθούν, από την επομένη είχα απέναντί μου τον μεγάλο βραχνά της Παναχαϊκής, την Ερασιτεχνική, η οποία είχε την ιδιοκτησία του γηπέδου.  Έφθασε η Παναχαϊκή να μου κοστίζει 150.000 ευρώ το μήνα για να συντηρείται. Παρ’ όλα αυτά εγώ ήμουν πεισματάρης και η ομάδα ήταν πρωταγωνίστρια και την επόμενη χρονιά, επειδή κατ’ ουσία κατέδωσα το κύκλωμα, αναγκάστηκαν να με σεβαστούν! Σταμάτησαν να μας «στήνουν» και πήραμε το πρωτάθλημα με τον Ηλία Φυντάνη και με 10 βαθμούς διαφορά. Και έχοντας απέναντί μας τον Πλατανιά, που τον υποστήριζε πολύ ο Μαρινάκης τότε.

Επί τέσσερα χρόνια, ομάδες ιστορικές όπως η Παναχαϊκή και τα Γιάννενα δεν ανέβαιναν και έπαιρναν την άνοδο ομάδες – σφραγίδες χωρίς οπαδούς, χωρίς τίποτα, που δηλητηρίασαν το πρωτάθλημα».

Το εάν είναι αλήθεια πως ακόμα πληρώνει για την Παναχαϊκή: «Είμαι ο μόνος που πληρώνει! Τα χρέη του Λουκόπουλου δεν πληρώθηκαν ποτέ, παραγράφηκαν! Όμως εγώ, επειδή έχω περιουσία και επειδή δεν έχουν παραγραφεί τα χρέη της Παναχαϊκής και με αυτό το νομικό εξάμβλωμα που έκανε ο Βασιλειάδης που είπε ότι όλες οι άλλες ΠΑΕ, αν θέλουν να γίνουν ΠΑΕ πληρώνουν τα μισά χρέη του παρελθόντος που δεν είναι και σωστό, εγώ πληρώνω 17.000 ευρώ το μήνα για τα χρέη της Παναχαϊκής! Θα μπορούσα να μην τα πλήρωνα. Το κάνω όμως γιατί, στην 7χρονη Διοίκηση μου, συμμετείχαν άνθρωποι που τους έχουν δεσμευθεί οι περιουσίες τους. Όχι για χρέη δικά μου, γιατί εγώ κληρονόμησα τα χρέη του Μακρή, τα οποία προσαυξήθηκαν με τα πρόστιμα.

Γιατί, κατόπιν της πιέσεως που μου άσκησαν την τελευταία χρονιά, δεν παίζαμε για τα μπαράζ, παίζαμε στην Κόρινθο. Γιατί ο Πελετίδης έλεγε ότι το Παμπελοποννησιακό είναι φτιαγμένο για το …λαό και όχι για την  ΠΑΕ. Και επειδή η Ερασιτεχνική Παναχαϊκή δεν μας έδινε το γήπεδο, -μάλιστα το είχαν χαλάσει για να μην παίζουμε- αγωνιζόμασταν στην Κόρινθο! Τότε, αναγκάστηκα να πω ότι θα σηκωθώ να φύγω. Αγόρασαν την ομάδα ένας Παπαδάκης και ένας Τσιριμπής, που τα είχαν «βρει» με την ερασιτεχνική ΠΓΕ και πήγαν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και βεβαίωναν ότι έχουν τις δυνατότητες να αντιμετωπίσουν τις 100 δόσεις, δηλαδή 7.000 ευρώ το μήνα, από τα χρέη. Από τα 3.300.000 ευρώ είχαν μείνει 800.000 ευρώ και έτσι τελικώς έγινε η μεταβίβαση και έτσι ανέλαβα τη Λάρισα. Αυτοί δεν πλήρωσαν ποτέ κανέναν! Οπότε αναβίωσαν τα χρέη του Μακρή, τα 800 χιλιάρικα έγιναν 1.600.000 ευρώ, πτώχευσε η Παναχαΐκή και τώρα επειδή είμαι ο μόνος που έχω περιουσία και θέλω να έχω φορολογική ενημερότητα, πληρώνω 17.000 ευρώ το μήνα για την Παναχαΐκή. Και μιλάμε για 100 δόσεις των 100.000 ευρώ! Νομικά δεν ξέρω τι θα κάνω, γιατί η Κυβέρνηση κάτι ετοιμάζει, αλλά τώρα τα πληρώνω διότι έχω ηθική υποχρέωση απέναντι στους ανθρώπους της τότε Διοίκησης, που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους».

Το εάν θα ασχοληθεί ποτέ ξανά με την Παναχαϊκή: «Ποτέ- ποτέ! Έχω τη Λάρισα, που είναι πολύ μεγάλη ομάδα και την έχω οργανώσει υποδειγματικά. Η διαφορά είναι, ότι εκεί αναγνωρίζει το έργο μου η πόλη. Αν κάνουμε μια βόλτα στη Λάρισα, θα δείτε ότι έρχονται γονείς, παιδιά και παππούδες να φωτογραφηθούν μαζί μου!  Κάτι που δεν το είδα ποτέ στην Πάτρα. Για να καταλάβετε τί συνάντησα στην Πάτρα, ένας Πατρινός επιχειρηματίας μάς έδινε 50.000 ευρώ για διαφήμιση στο γήπεδο και ήθελε τιμολόγιο για 200.000 ευρώ! Οι μόνοι που βοήθησαν τότε, ήταν ο κ. Φλωράτος και η Αχαϊκή Τράπεζα. Και ήταν μεγάλο λάθος των πολιτικών της Πάτρας που επέτρεψαν να κλείσει η Τράπεζα, όταν αντίστοιχες Συνεταιριστικές Τράπεζες σε ολόκληρη την Ελλάδα έμειναν ανοικτές. Τα προβλήματα της Αχαϊκής ήταν ελάχιστα μπροστά σε αυτές κι όμως η Αχαϊκή έκλεισε!»

Το εάν του είχε προταθεί ποτέ το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Αθλητισμού: «Κάθε φορά, αλλά δεν έχω χρόνο… Μου έχει προταθεί να αναλάβω καθήκοντα ως εξωκοινοβουλευτικός, αλλά πώς θα αφήσω το γραφείο μου. Και τώρα μου προτάθηκε, από την παρούσα Κυβέρνηση να αναλάβω κάποιο χαρτοφυλάκιο. Και επί Σημίτη και ο Κώστας Καραμανλής με είχε καλέσει προσωπικά. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης  με έχει βολιδοσκοπήσει, από την εποχή που ήταν απλός βουλευτής, για  να μπω στο επιτελείο του. Είναι άποψή μου όμως και ακολουθώ πάντα τη συμβουλή του δασκάλου μου, του κορυφαίου ποινικολόγου που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα, του Δημητρίου Μπαμπάκου, που μου είχε πει: «Αλέξη, μην κάνεις κανένα λάθος. Επειδή είσαι χαρισματικό παιδί να θυμάσαι ότι ο καλύτερος Έλληνας ποινικολόγος είναι ανώτερος του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μην το κάνεις και χάσεις την ισχύ σου. Εμένα η δύναμή μου, είναι το γραφείο μου και οι άνθρωποι που με επιλέγουν ως δικηγόρο τους. Δεν έχω κανένα λόγο να περιμένω να με επιλέξει ως υπουργό, είτε ο Τσίπρας, είτε ο Μητσοτάκης, είτε κάποιος άλλος στο μέλλον. Είμαι ολοκληρωμένος και έχω πάρει από τη ζωή, περισσότερα από αυτά που ονειρευόμουνα»!
Πηγή: patrinorama.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X