ΑΕΚ: Οταν ο Θ(ε)ωμάς, έκανε...σύνθημα τον Σαργκάνη (VIDEO)

ΑΕΚ: Οταν ο Θ(ε)ωμάς, έκανε...σύνθημα τον Σαργκάνη (VIDEO)

Τεράστια νίκη με γκολ του μόνιμου… φονιά του Ολυμπιακού Θωμά Μαύρου στο ΟΑΚΑ, έδρα των ερυθρολεύκων

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τον Δεκέμβριο του 1984, ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος είχε αποφασίσει να φέρει στην ΑΕΚ τον Μάρτον Εστερχάζι και να δώσει τα ηνία της ομάδας στον Αντώνη Γεωργιάδη. Η Ενωση μετατράπηκε σε μια επιθετική μηχανή, με την απίστευτη τριπλέτα των Μαύρου, Σάντμπεργκ και Εστερχάζι και τα αποτελέσματα έγιναν άμεσα ορατά.

Η πρεμιέρα ήταν στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον Εθνικό και μία εβδομάδα έπειτα, μία μέρα σαν σήμερα πριν από 34 χρόνια, η Ενωση αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ.

Σε τέτοια ματς, πάντα καθάριζε ο Θ(ε)ωμάς. Ετσι συνέβη και εκείνη τη μέρα. Υπό καταρρακτώδη βροχή στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ είχε πολλές ευκαιρίες. Όταν στο δεύτερο μέρος ο Εστερχάζι τους…εστερχάζεψε από δεξιά και έβγαλε τη σέντρα στην καρδιά της περιοχής, ο μεγάλος Μαύρος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Ηταν το γκολ μίας μεγάλης νίκης, ένας πρωτοχρονιάτικος μποναμάς και μια απόδειξη πως εκείνη η ομάδα μπορούσε να κάνει πολλά, αλλά της στερήθηκε ελέω του εορτασμού της Θεσσαλονίκης. Ηταν πάντως το ματς, όπου ακούστηκε το σύνθημα των 80ς: “Σαργκάνη, Σαργκάνη, ο Μαύρος τι σου κάνει;”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X