Κορωνοϊός: 11 περιοχές στο «κόκκινο», ανησυχία για την Αττική

Αθήνα: Μια πόλη-φάντασμα λόγω κορωνοϊού -Αδειοι δρόμοι, μάσκες παντού (ΦΩΤΟ)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έντονο προβληματισμό προκαλεί ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοινώθηκε την Τρίτη.

Τα 1.047 νέα κρούσματα κορωνοϊού αποτελούν «καμπανάκι» ενόψει της Πρωτοχρονιάς και προκαλούν προβληματισμό καθώς η αύξηση των μολύνσεων καταγράφεται εν μέσω περιοριστικών μέτρων.

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού αποτελούν αντιπροσωπευτική εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα γιατί σε αντίθεση με τις προηγούμενες μέρες που ο αριθμός των τεστ ήταν χαμηλός, τα 1.047 που ανακοινώθηκαν χθες καταγράφηκαν σε σύνολο 32.000 τεστ. Αυτά φαίνεται να αντιπροσωπεύουν επίσης το προγενέστερο διάστημα περίπου 14 ημερών πριν, δηλαδή στα μέσα Δεκεμβρίου.

Παρατείνεται το lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Κοζάνη, Εορδαία, Δήμο Βοΐου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου

Με βάση την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων για τους Δήμους Ασπροπύργου και Ελευσίνας της Δυτικής Αττικής καθώς και για τους Δήμους Κοζάνης, Εορδαίας και Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, μέχρι την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου στις 6 το πρωί.

Παράλληλα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την Τετάρτη στις 6 το πρωί και για δέκα μέρες στο χωριό Κέλλη του Δήμου Αμυνταίου της Π.Ε. Φλώρινας λόγω του έντονου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται στην περιοχή.

Σχετικά με την τοπική ενότητα Θεσπιέων του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων της Π.Ε. Βοιωτίας, η κατάσταση δείχνει να βελτιώνεται, ενώ σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά όλα τα ενεργά κρούσματα και οι στενές επαφές τους έχουν στεγανοποιηθεί ενώ αναμένεται αύριο να ληφθεί η απόφαση αν θα παραταθούν ή θα λήξουν τα πρόσθετα μέτρα που λήγουν την Πέμπτη το πρωί.

Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές προβληματίζουν

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και σε άλλες περιοχές που τους προβληματίζουν και βρίσκονται στο επίκεντρο της επιδημιολογικής παρατήρησης και ανάλυσης τις τελευταίες ώρες, καθώς δεν φαίνεται να ακολουθούν το μέσο όρο μείωσης του επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Το επιδημιολογικό φορτίο δείχνει να επιμένει στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, στους Δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περιστερίου, Ιλίου και Αχαρνών στην περιοχή Ζεφυρίου του Δήμου Φυλής, καθώς και στην Κάλυμνο. Στο σημείο αυτό ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση σε όλους και ιδιαίτερα στους κατοίκους των περιοχών αυτών, να παραμείνουν εξαιρετικά προσεκτικοί και να συνεχίσουν να είναι συνεπείς στην τήρηση των μέτρων και ιδιαίτερα τις ημέρες των εορτών.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X