Σχολεία: Τα σενάρια για την επιστροφή των μαθητών

Ανακοινώνεται στις 18:00 το κλείσιμο των δημοτικών -«Λουκέτο» και σε νηπιαγωγεία, βρεφονηπιακούς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο επίκεντρο του κυβερνητικού ενδιαφέροντος και των λοιμωξιολόγων έχουν τεθεί η επιστροφή των μαθητών στα θρανία καθώς όπως ξεκαθάρισε και χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας «προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία».

Η απόφαση για το εάν τα σχολεία θα ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου, όπως είναι ο αρχικός σχεδιασμός, θα ληφθεί εντός της εβδομάδας, στη συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων με την υπουργό Παιδείας Νίκης Κεραμέως. «Εντός της εβδομάδας θα υπάρχει συνάντηση της υπουργού Παιδείας με τους ειδικούς προκειμένου να τεθεί το πλαίσιο για το άνοιγμα των σχολικών βαθμίδων» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ενώ για το πώς θα γίνει το άνοιγμα των σχολείων και αν θα αφορά όλες τις βαθμίδες αρκέστηκε να πει πως αυτό θα αποφασιστεί μετά τη συνάντηση της υπουργού με τους ειδικούς.

Από την πλευρά τους οι επιστήμονες που αναμένεται να εισηγηθούν τις προτάσεις τους στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, φαίνεται να έχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με την ημερομηνία που θα ήταν πιο κατάλληλη για την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος εμφανίστηκε χθες θετικός στο ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία, και συγκεκριμένα τα δημοτικά, μετά τις γιορτές. Ο κ. Γώγος είπε πως πιστεύει ότι «θα μπορούσαμε να δούμε θετικά το άνοιγμα τουλάχιστον των δημοτικών στις αρχές του μήνα, όπως είχαμε προγραμματίσει στις 8 του μηνός, και σιγά-σιγά να δούμε και τα υπόλοιπα με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας».

Και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη επισήμανε πως με τα σημερινά δεδομένα για τον κορωνοϊό μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου και να υπάρξει μείωση μέτρων. «Καλό είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες τώρα», είπε, διευκρινίζοντας ότι εκφράζει προσωπική άποψη.

Από την πλευρά του πάντως, ο καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής, είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι «για τις 8 Ιανουαρίου πιθανόν να είναι λίγο νωρίς να ανοίξουν δημοτικά και νηπιαγωγεία».

«Πρέπει να έχουμε συγκεκριμένα δεδομένα τα οποία πραγματικά να πείσουν ότι είμαστε σε σημαντική κάμψη της επιδημίας… Θα έλεγα μάλλον το πιθανότερο να ανοίξουν για τις 15 Ιανουαρίου, να περιμένουμε μία εβδομάδα ακόμα, ώστε να δούμε ποια θα είναι η επίδραση των διακοπών των εορτών στην εξέλιξη της επιδημίας», εξήγησε ο καθηγητής.

«Κυρίως πρώτα θα μπουν στο τραπέζι τα δημοτικά και νηπιαγωγεία, και στη συνέχεια να μπορέσει να γίνει μεγαλύτερο άνοιγμα σε όλες τις βαθμίδες, αν εξελιχθούν όλα όπως το περιμένουμε. Εν συνεχεία το λιανεμπόριο θα μπορούσε να συζητηθεί, εφόσον τα πράγματα το επιτρέψουν», διευκρίνισε ο κ. Τσακρής.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X