Παγώνη: «Τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου με τα σημερινά δεδομένα»

Άνοιγμα των σχολείων: Είμαστε σίγουροι πως αυτή είναι η σωστή ημερομηνία;

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ανοικτό το ενδεχόμενο τα σχολεία να ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου άφησε με δηλώσεις της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και στο άνοιγμα των σχολείων, τα οποία όπως είπε με τα σημερινά δεδομένα μπορούν να ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου.

«Καλό είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες τώρα» ανέφερε αρχικά η ίδια διευκρινίζοντας ότι εκφράζει προσωπική άποψη. Στην συνέχεια υπογράμμισε πως θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, γιατί το πρώτο δεκαήμερο θα δείξει αν οι δείκτες που είναι μειωμένοι μπορούν να δώσουν την δυνατότητα να ξεκινήσουν τα σχολεία. «Αν πάμε καλά και οι δείκτες είναι καλοί μέχρι και τις 5 του μηνός δεν υπάρχει πρόβλημα να μην ανοίξουν τα σχολεία, αλλά αν ξεκινήσουμε πάρτι τα κρούσματα θα αυξηθούν» προειδοποίησε η ίδια.

Στην συνέχεια των λεγομένων της η ίδια  διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα στο εμβόλιο από τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού», για να συμπληρώσει στην συνέχεια πως «οι ιοί κάνουν μεταλλάξεις το ξέρουμε εδώ και παρά πολλά χρόνια, αλλά στο συγκεκριμένο εμβόλιο για την COVID-19 με τα δεδομένα που έχουμε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μας καλύπτει στο 95%».

Αναφερόμενη στους γιατρούς και τους νοσηλευτές είπε: «οι γιατροί και οι νοσηλευτές βεβαίως θα κάνουν το εμβόλιο είναι συνειδητοποιημένοι, μπορεί να υπάρχει ένα πολύ μικρό ποσοστό που δεν θα το κάνουν, αλλά για λόγους υγείας εάν έχουν σοβαρές αλλεργίες», ενώ αναφερόμενη σε ότι έχει να κάνει με την ανοσία από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού τόνισε: «θα πρέπει να εμβολιαστεί 60% για να υπάρξει μια σχετική ανοσία, μέχρι τα μέσα – τέλη Ιουνίου, για να υπάρχει ασφάλεια. Είναι δύο οι δόσεις, οι ίδιοι άνθρωποι σε 21 μέρες πρέπει να κάνουν και τη δεύτερη δόση.

Παράλληλα επεσήμανε πως «είναι ειδικές οι συνθήκες κατάψυξης του εμβολίου, και οι διαδικασίες συγκεκριμένες, ο καθένας πρέπει να είναι υπεύθυνος θα πρέπει να είναι εκεί και να κάνει το εμβόλιο, εάν έχει σοβαρό λόγο θα πρέπει να ειδοποιήσει άμεσα για να υπάρχει αντικατάσταση από τον επόμενο», ενώ ολοκληρώνοντσς διαβεβαίωσε πως «μετά τον Ιούνιο θα έχουμε ένα πολύ καλύτερο καλοκαίρι»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X