ΑΕΚ: Από ΟΑΚΑ... «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena»

ΑΕΚ: Από ΟΑΚΑ... «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena»
Photo Credits: INTIME

Το enwsi.gr εξηγεί τους λόγους που η ΑΕΚ συνεχίζει να επιλέγει το ΟΑΚΑ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Απαντες στον οργανισμό της ΑΕΚ μετρούν αντίστροφα για την επιστροφή της ομάδας στα… ιερά χώματα, εκεί που την έμαθαν και εκεί που την γνώρισαν όλοι, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το όνειρο όλων πλησιάζει, καθώς μετά το καλοκαίρι η Ενωση θα αφήσει το ΟΑΚΑ και θα αγωνίζεται στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena».

Από τη… μαύρη μέρα με το γκρέμισμα του γηπέδου «Νίκος Γκούμας» το 2003 και ιδιαίτερα από το 2004, η ΑΕΚ παίζει στο Ολυμπιακό Στάδιο και εκεί όλα αυτά τα χρόνια έχει ζήσει άπειρες στιγμές που θα είναι χαραγμένες στον μυαλό των Ενωσιτών.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις μεγάλες νίκες στο Champions League με Λιλ και Μίλαν, τις γεμάτες εξέδρες με 70.000 Ενωσίτες, τη φιέστα με την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2018, το «ΑΕΚ-ΑΕΚ» που ακούστηκε και σύστηκε το Καλατράβα, τους μεγάλους παίκτες που αγωνίστηκαν στο χορτάρι του ΟΑΚΑ (Ριβάλντο, Σκόκο, Μπλάνκο κτλ), αλλά φυσικά και τις «μαύρες» στιγμές με τον οδυνηρό υποβιβασμό της Ενωσης στο ματς με τον Πανθρακικό.

Ολα αυτά κι ακόμα περισσότερα ο φίλος της ΑΕΚ τα έζησε στο ΟΑΚΑ, αλλά δεδομένα η Νέα Φιλαδέλφεια δεν αναπληρώνεται με τίποτα…

Ο λόγος που η ΑΕΚ παραμένει στο ΟΑΚΑ

Πολύς κόσμος θα έχει αναρωτηθεί γιατί η ΑΕΚ συνεχίζει να προτιμά να παίζει στο Ολυμπιακό Στάδιο, ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά που ο αγωνιστικός χώρος ήταν τραγικός και δεν προτίμησε να παίξει στη Ριζούπολη (με Λάρισα και Βόλο έπαιξε εκεί λόγω έργων στο χλοοτάπητα του ΟΑΚΑ).

Οι απόψεις φυσικά είναι πολλές, αλλά η υπόθεση δεν είναι τόσο απλή.

Είναι ξεκάθαρο, πως η Ριζούπολη… πάει στην ΑΕΚ και όλοι νιώθουν διαφορετικά όταν παίζει η Ενωση δίπλα στη γειτονιά της. Ωστόσο, το γήπεδο του Απόλλωνα Σμύρνης είναι παλιό και τα λειτουργικά δεν αρμόζουν σε μια ομάδα στο βεληνεκές της Ενωσης.

Εφόσον, η ΑΕΚ θα διάλεγε να παίξει στη Ριζούπολη, θα ήταν αναγκασμένη τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια να τα παίξει στο ΟΑΚΑ και η συστηματική αλλαγή της έδρας δεν είναι καλό για την ομάδα και τους παίκτες.

Επίσης, το γήπεδο του Απόλλωνα είναι αρκετά μικρότερο σε διαστάσεις, σε σχέση με το ΟΑΚΑ και φυσικά κι αυτό δεν βοηθά μια ομάδα.

Όσο και να μην μας αρέσει, το ΟΑΚΑ… στάθηκε στην ΑΕΚ σε δύσκολες στιγμές, όταν η Ενωση δεν είχε έδρα, δεν ήξερε που θα παίζει και έψαχνε από δω κι από κει, αγωνιστικό χώρο για να καλύψει τις υποχρεώσεις της.

Για όλα τα παραπάνω, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, πήρε πριν λίγες μέρες την απόφαση να γίνει ξανά αλλαγή του χλοοτάπητα στο ΟΑΚΑ και η Ενωση να συνεχίζει να παίζει εκεί, μέχρι να έρθει η μεγάλη στιγμή της επιστροφής στην «Αγιά Σοφιά».

Με Παναιτωλικό η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

Μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο στις 3 Γενάρη, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναιτωλικό στις 6 του μηνός (17:15) και όπως όλα δείχνουν το παιχνίδι θα διεξαχθεί κανονικά στο ΟΑΚΑ με ολοκαίνουριο χλοοτάπητα.

Μάλιστα, δεν θα υπήρχε η επιλογή της Ριζούπολης, καθώς την ίδια μέρα ο Απόλλωνας υποδέχεται τον Παναθηναϊκό.

Ετσι λοιπόν, η Ενωση εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα παίξει το πρώτο εντός έδρας ματς του 2021 στο ΟΑΚΑ.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X