Σαρηγιάννης: «Με 820 κρούσματα δεν μπορούμε να ανοίξουμε τα σχολεία» (VIDEO)

Σαρηγιάννης: «Με 820 κρούσματα δεν μπορούμε να ανοίξουμε τα σχολεία» (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την εκτίμηση οτι με την παρούσα επιδημιολογική εικόνα της χώρας το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου είναι πρόωρο, εξέφρασε ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τοποθετώντας την επιστροφή στα θρανία μετά τις 20 Ιανουαρίου, και ιδανικά τον Φεβρουάριο.

Εκτιμώντας πως ο εβδομαδιαίος μέσος όρος των κρουσμάτων θα είναι κόντα στα 820 περί τις 7 Ιανουαρίου, ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, χαρακτήρισε «πρόωρο» το άνοιγμα των σχολείων σε αυτή την ημερομηνία.

Μιλώντας στο Open, ο κύριος Σαρηγιάννης σημείωσε πως πανελλαδικά θα σημειωθεί λόγω των εορτών μία σημαντική κλίση της μείωσης των κρουσμάτων, η οποία δεν θα επιτρέψει να προχωρήσουμε όσο γρήγορα θα επιθυμούσαμε στη χαλάρωση των μέτρων.

«Με 820 κρούσματα, όπως καταλαβαίνετε, είναι πρόωρο να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 – 8 Ιανουαρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι οι μαθητές θα πρέπει να επιστρέψουν στις τάξεις μετά τις 20 Ιανουαρίου, και ιδανικά τον Φεβρουάριο.

Ο καθηγητής τόνισε, παράλληλα, ότι ποιο σημαντικό είναι το πώς θα ανοίξουν ξανά οι ανθρώπινες δραστηριότητες – και όχι το πότε – ενώ υπογράμμισε ότι εισερχόμαστε στο πιο επικίνδυνο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, που λόγω καιρικών συνθηκών, υπάρχει η τάση οι χώροι να μένουν κλειστοί και να μην αερίζονται σωστά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X