Χριστούγεννα: Σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας

Κερατσίνι: Εντοπίστηκε χειροβομβίδα σε πλυντήριο αυτοκινήτου!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε μπαράζ ελέγχων έχει επιδοθεί η Αστυνομία τα τελευταία 24ωρα για να τηρηθούν τα μέτρα αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού.
Τουλάχιστον 5.000 αστυνομικοί συμμετέχουν στη μεγάλη επιχείρηση που έχει ως στόχο να εμποδίσει τις συναθροίσεις, τα πάρτι κορωνοϊού και τον συνωστισμό, ούτως ώστε οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να μην εξελιχθούν σε γιορτές υπερμετάδοσης του κορωνοϊού.

Αλλωστε, με μήνυμά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, παραμονή Χριστουγέννων, καλούσε τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτές τις γιορτές. Το ίδιο έκαναν και αρκετά κυβερνητικά στελέχη και λοιμωξιολόγοι.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, παρά τη μεγάλη κίνηση στους δρόμους που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, οι πολίτες φαίνεται να συμμορφώθηκαν παραμονή των Χριστουγέννων στην αυστηρή οδηγία της κυβέρνησης για τήρηση του μέτρου απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 22:00. Οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και στις εισόδους και εξόδους από τις μεγάλες πόλεις ήταν διαρκείς.

Τα μέτρα για το τραπέζι των Χριστουγέννων

Εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ έχουν διαμηνύσει ότι πέρα από τους ελέγχους στο οδικό δίκτυο και τους σταθμούς μέσων μεταφοράς, αν χρειαστεί – και έπειτα από σχετική καταγγελία – θα φτάνουν μέχρι και τα σπίτια, για να επιβεβαιώσουν ότι τηρείται το όριο των εννέα ατόμων στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Να σημειωθεί ότι για τη σημερινή μετακίνηση για το τραπέζι των Χριστουγέννων απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με κωδικό 6 τόσο για τη μετάβαση όσο και για την επιστροφή.

Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο
Σε διευκρινίσεις για τον αριθμό των ατόμων που επιτρέπονται στο ίδιο αυτοκίνητο, τις ημέρες των γιορτών, προχώρησε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, Θόδωρος Χρονόπουλος.

Όπως είπε, ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ιδιαίτερα για την παραμονή και ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά που επιτρέπονται τα τραπέζια (με έως εννέα άτομα), οι αστυνομικοί έχουν λάβει διευκρινιστική οδηγία ότι εάν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι σε ένα αυτοκίνητο επιβαίνουν έως τέσσερα άτομα – μέλη της ίδιας οικογένειας – να μην βεβαιώνεται παράβαση. Παράλληλα, ο κ. Χρονόπουλος υπενθύμισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 με τον κωδικό «6», σημειώνοντας ότι απαγορεύεται η μετακίνηση από τον έναν νομό στον άλλον.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X