Μπαμπατζανίδης: «Η ΑΕΚ με στηρίζει και μου δίνει κίνητρο»

Μπαμπατζανίδης: «Η ΑΕΚ με στηρίζει και μου δίνει κίνητρο»
Photo Credits: INTIME

Ο νεαρός τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Δημήτρης Μπαμπατζανίδης μίλησε για το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στο παιχνίδι με την Πρίστινα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ομάδα χάντμπολ πανηγύρισε πριν λίγες ημέρες την πρόκριση της στους «16» του EHF European Cup. Μια πρόκριση που είχε πολλαπλά οφέλη για την ΑΕΚ.

Εκτός από τις δύο νίκες ο προπονητής, Δημήτρης Δημητρούλιας είδε για μια ακόμη φορά τους νεαρούς αθλητές του να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων ακόμα και σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Η «Ένωση» χτίζει όχι μόνο το παρών αλλά και το μέλλον της βλέποντας τους νεαρούς αθλητές της να έρχονται δυναμικά και να διεκδικούν την θέση τους στην ανδρική ομάδα. Ένας από αυτούς είναι και ο Δημήτρης Μπαμπατζανίδης. Ο 19χρονος τερματοφύλακας πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Ευρώπη αγωνιζόμενος κάτω από τα δοκάρια στο δεύτερο παιχνίδι με την Πρίστινα. Ο Μπαμπατζανίδης μίλησε στην «Ώρα» για τις εντυπώσεις του από το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι, μοιράστηκε τα όνειρα του και τις συμβουλές που του έχουν δώσει οι προπονητές και οι συμπαίκτες του. Ένας τερματοφύλακας που έχει όλο το μέλλον μπροστά του και τις προδιαγραφές για να αποτελέσει σε λίγα χρόνια έναν από τους βασικούς τερματοφύλακες του «Δικεφάλου».

-Αγωνίστηκες για πρώτη φορά στην Ευρώπη και μάλιστα με την φανέλα της ΑΕΚ. Ποια είναι τα συναισθήματα σου για το ντεμπούτο σου;

Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος. Χαίρομαι τόσο που πραγματοποίησα το ντεμπούτο μου στην Ευρώπη και που αυτό συνδυάστηκε με την φανέλα της ΑΕΚ. Ήταν κάτι για το οποίο ανυπομονούσα, το ονειρευόμουν και περίμενα πως κάποια στιγμή θα μου δοθεί η ευκαιρία. Τελικά έγινε και το έζησα όσο καλύτερα μπορούσα.

-Πως νιώθεις που αγωνίζεσαι σε μια ομάδα με τόσο γεμάτο ρόστερ και πάλι βρίσκεις τον χώρο για να δείξεις τις δυνατότητες σου;

Είναι πολύ ωραίο το αίσθημα διότι παρόλο που η ΑΕΚ έχει ένα γεμάτο και πάρα πολύ καλό ρόστερ, οι προπονητές προσπαθούν να δημιουργήσουν χώρο στην 1η ομάδα για παιδιά που παλεύουν για αυτήν την θέση. Αυτό μας δίνει και μας μεγάλη χαρά και κίνητρο για να δουλεύουμε και να εκμεταλλευόμαστε την κάθε ευκαιρία που μας δίνεται.

-Τι είναι αυτό που σου δίνει κίνητρο;

 Αυτό που μου δίνει κίνητρο είναι η αγάπη που έχω για άθλημα και όλοι αυτοί που με στηρίζουν και πιστεύουν σε μένα. Θέλω να συνεχίσω την σκληρή δουλειά και να δικαιώσω όσους με πίστεψαν στην ΑΕΚ και με στηρίζουν. Η στήριξη των προπονητών και γενικότερα της ομάδας μαζί με το γεγονός ότι στην ΑΕΚ μπορώ να δουλέψω σε επαγγελματικά πλαίσια μου δίνουν τεράστιο κίνητρο για να δίνω κάθε φορά το 100%.

-Πως είναι η συνεργασία με τους συμπαίκτες σου;

Στην ΑΕΚ είμαστε σαν μια οικογένεια, βοηθάμε ο ένας τον άλλον όπως επίσης στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που αποτελώ μέρος μιας ομάδας που είναι ίσως ότι καλύτερο έχει φτιαχτεί στην Ελλάδα. Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν θα πίστευα ότι θα συνεργαστώ με αθλητές τέτοιου είδους βεληνεκούς. Κάθε προπόνηση είναι ένα μάθημα για μένα.

Μπαμπατζανίδης: «Η ΑΕΚ με στηρίζει και μου δίνει κίνητρο»

-Ποια συμβουλή σου έχει ο Δημήτρης Καφφάτος και την θυμάσαι πάντα;  

Να είμαι ήρεμος κάτω από την εστία είναι η συμβουλή που μου έχει δώσει και την σκέφτομαι συνέχεια. Ο Δημήτρης Καφφάτος είναι επίσης ένας άνθρωπος μου έχει στηρίξει πολύ και θέλω να κάνω το καλύτερο για να τον δικαιώσω. Κάθε αθλητής την ηλικία μου θα ήθελε να δουλεύει με έναν προπονητή σαν τον Καφφάτο με την ιστορία που έχει πίσω του.

-Ποια είναι τα όνειρα σου για το μέλλον;

Θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά με το χάντμπολ και να αγωνιστώ στην Εθνική ανδρών. Είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος και αφοσιωμένος σε αυτό που κάνω και ελπίζω βήμα-βήμα να φτάσω εκεί που θέλω. Είμαι ακόμα στην αρχή αλλά θέλω να βάλω σωστές και γερές βάσεις και το περιβάλλον στο οποίο βρίσκομαι μου το επιτρέπει.

-Πως νιώθεις που προπονείσαι με δύο έμπειρους τερματοφύλακες όπως οι Κοσάνοβιτς και Μπάουερ;

O Κοσάνοβιτς και ο Μπάουερ πάντα μου δίνουν συμβουλές και με βοηθούν να διορθώνω τα λάθη μου και η βοήθεια τους είναι πολύτιμη για μένα. Είναι δύο κορυφαίοι τερματοφύλακες και μόνο η προπόνηση μαζί τους με βοηθάει να εξελίσσομαι. Τους ευχαριστώ πολύ γιατί με έχουν αγκαλιάσει και υπάρχει μεταξύ μας ένας όμορφος και ευγενής ανταγωνισμός που μας κάνει όλους καλύτερους και ειδικά εμένα που τώρα κάνω τα πρώτα μου βήματα.

Το σήριαλ της μεταγραφής του στην ΑΕΚ

Ο γεννηθείς στις 27 Μαρτίου του 2002, Δημήτρης Μπαμπατζανίδης ξεκίνησε την ενασχόληση του με το χάντμπολ από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Την περσινή σεζόν πήρε την μεγάλη απόφαση να αφήσει τη Θεσσαλονίκη για την Αθήνα και την ΑΕΚ ωστόσο η μεταγραφή του μόνο εύκολη δεν ήταν. Τα δικαιώματα του ανήκαν στον ΠΑΟΚ. Έτσι οι άνθρωποι της ΑΕΚ προσπάθησαν να έρθουν σε μια συμφωνία και μετά από αρκετές δυσκολίες επικοινωνίας κατάφεραν τελικά να βρουν την «χρυσή» τομή με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Καθοριστική ήταν η παρέμβαση του διοικητικού ηγέτη, Σταμάτη Παπασταμάτη ο οποίος και έδωσε την λύση αγοράζοντας τα δικαιώματα του νεαρού τερματοφύλακα. Ο Μπαμπατζανίδης αναμένεται να συμμετάσχει με την Εθνική Εφήβων (Κ19) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2021 που διεξάγεται στην Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X