Σχέδιο «βλέποντας και κάνοντας»
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος αναλύει στο enwsi.gr τι ψάχνει να κάνει η ΑΕΚ στην επόμενη μέρα με Χιμένεθ-Κονέ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι τελευταίες ημέρες στην ΑΕΚ ήταν έντονες. Αλλαγές επί αλλαγών. Στην θέση του προπονητή, του τεχνικού διευθυντή και έρχονται και άμεσα και άλλες σε καίρια πόστα.

Η ουσία είναι ότι η ΑΕΚ αλλάζει. Αλλάζει ξανά. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης άφησε ένα χρόνο λειτουργίας το μοντέλο Καρέρα-Ιβιτς και αποφάσισε στο μυαλό του ότι αυτό ήταν ικανός χρόνος για να προχωρήσει σε κάτι άλλο.

Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, η απουσία ποδοσφαιρικού πλάνου είναι εμφανής. Δεν ανακαλύπτω την Αμερική. Η ΑΕΚ κινείται περισσότερο με την λογική του «βλέποντας και κάνοντας». Ο Μάσιμο Καρέρα κρίθηκε ανεπαρκής για αυτό που έπρεπε να κάνει. Αν και επί της ουσίας τότε στην περιβόητη ιστορία με το χαμένο διαβατήριο και το ταξίδι στην Ιταλία πριν τον φιλικό με τον Ιωνικό, είχε ραγίσει το γυαλί για τα καλά.

Ο Καρέρα από το καλοκαίρι και μετά δεν ασχολήθηκε με τις σχέσεις του με τους παίκτες, με την καθημερινή δουλειά του στα Σπάτα και έδειχνε να κάνει αγγαρεία. Γιατί το έκανε αυτό πρέπει να απασχολεί τον ίδιο και λιγότερο την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ, από πλευράς της, δεν άλλαξε κάτι στην εργασιακή σχέση μαζί του για να αλλάξει και αυτός οπτική. Μάλιστα, του προσέφερε και ένα πιο δυνατό και γεμάτο ρόστερ για να έχει την ευκαιρία να αναδειχθεί και αυτός μέσα από την πορεία της ΑΕΚ. Με εξαίρεση τη βραδιά με την Βόλφσμπουργκ, δεν έχουμε να θυμόμαστε κάτι φέτος από το έργο Καρέρα. Και αυτό είναι «λίγο», πολύ «λίγο» για τα στάνταρ της ΑΕΚ. Στο μυαλό μου καλώς έφυγε ο Ιταλός, ο οποίος έχει… φύγει πολύ νωρίτερα.

Ο Ιβιτς ήθελε κάτι άλλο

Στο θέμα του Ιλια Ιβιτς όμως δεν μπορώ να συμφωνήσω, παρά τα όσα ακούω εντός ΑΕΚ και δεν είναι υπέρ του Σέρβου. Τεχνικός διευθυντής που δεν έχει ελευθερίες, δεν παίρνει πρωτοβουλίες και δεν δύναται να υλοποιήσει ένα συγκεκριμένο πλάνο, δεν μπορεί για μένα να κριθεί επαρκώς. Κάποιες καλές κινήσεις, κάποιες άλλες όχι. Επιμένω όμως και καταθέτω ότι εντός ΑΕΚ άνθρωποι που τον ήξεραν και περίμεναν περισσότερα, απογοητεύτηκαν με την παρουσία του. Ισως ο Ιβιτς το είχε διαφορετικά στο μυαλό του, όπως και ο Μελισσανίδης λειτουργεί κάτω από συγκεκριμένα δεδομένα. Ολα στην ΑΕΚ αποφασίζονται από τον Μελισσανίδη που ακούει τους γύρω του. Αυτό ίσχυε, ισχύει και θα ισχύει. Καλώς ή κακώς για κάποιους αυτή είναι η πραγματικότητα και η κοινωνία πρέπει να το έχει ως βάση.

Η θέση του εκτελεστικού διευθυντή είναι μία θέση δίχως αρμοδιότητες και περισσότερο τιμητική, παρά ουσιαστικά. Ο Ιλια Ιβιτς όμως επειδή νιώθει ενεργός δεν θα μπορούσε απλά να κάθεται σε μία καρέκλα και στα επίσημα… Μαγκιά του που δεν αποφάσισε να γίνει δημόσιος υπάλληλος.

Ο Κονέ δεν είναι ΤΔ, αλλάζει το μοντέλο

Ο Μελισσανίδης εκεί που έκανε την έκπληξη είναι με το όνομα του Παναγιώτη Κονέ. Να έχει τύχη, γερό στομάχι, υπομονή και καλές σχέσεις με όσους πρέπει. Αυτό του εύχομαι για την μετά-ποδοσφαιρική παρουσία του στην ΑΕΚ. Προφανώς και δεν είναι επαρκής τώρα για την θέση του τεχνικού διευθυντή. Αυτό το γνωρίζει και η ΑΕΚ και ο ίδιος. Περισσότερο από όλους και ο Μελισσανίδης. Προφανώς και έχει στο μυαλό του πλέον ένα διαφορετικό μοντέλο στην ΑΕΚ. Στο κομμάτι των μεταγραφών πολύ πιο συμμετοχικό, δίχως την «βαριά» παρουσία ενός ονόματος όπως ο Ιβιτς.

Και ο Μελισσανίδης προτίμησε ένα νέο παιδί με όρεξη, παρά έναν έτοιμο ΤΔ από το εξωτερικό με έτοιμη ατζέντα. Στα μάτια μου η προτεραιότητα του παραμένει η ΠΑΕ να είναι νοικοκυρεμένη και να μην διακινδυνέψει επουδενί την οικονομική της ακεραιότητα. Και αυτό μέτρησε και στην επιλογή ΤΔ. Η ΑΕΚ επιχειρεί για ακόμη μία φορά, όπως και με τον Λυμπερόπουλο, να φτιάξει ένα δικό της στέλεχος εξ’ αρχής. Δεν είναι κακή ως λογική, αρκεί να έχει συνέχεια, συνέπεια και σταθερότητα και μην… ψαχνόμαστε πάλι τέλη του 2021.

Το θετικό για την περίπτωση Κονέ είναι η παρουσία του στα αποδυτήρια. Οι παίκτες ήθελαν έναν… Κονέ και το είχαν «επικοινωνήσει» εδώ και καιρό. Μάλιστα, το μοντέλο Χιμένεθ-Κονέ για τους παίκτες ίσως είναι αυτό που χρειαζόντουσαν περισσότερο από οτιδήποτε. Το αν βοηθήσει αυτό στο χορτάρι θα είναι ευχής έργον… Το 2018 πάντως είχε δουλέψει πολύ με τα ίδια πρόσωπα.

Προβληματισμός…

Είναι προφανής η διαφορά με το πως θέλουμε εμείς να κινείται η ΑΕΚ το 2020 και με το πως λειτουργεί ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Και αυτό δημιουργεί προβληματισμό ανάλογα με το αποτέλεσμα. Οταν το αποτέλεσμα δεν έρχεται ο προβληματισμός μεγαλώνει, όταν έρχεται κρύβεται κάτω από το χαλάκι. Ομως η ουσία είναι ότι η ΑΕΚ πρέπει να μπει σε μια διαφορετική λογική σύντομα. Και το νέο γήπεδο είναι η μεγάλη ευκαιρία.

Η ΑΕΚ λοιπόν κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Με πρόσωπα που ξέρει, με ανθρώπους και στελέχη που γνωρίζει τι μπορούν να δώσουν πάνω-κάτω και θεωρεί ότι έτσι θα δούμε άμεσα κάτι καλύτερο στο γήπεδο και θα σταματήσει το… ανάθεμα στο φινάλε κάθε αγώνα της ΑΕΚ.

Πριν λίγες ημέρες είχα γράψει ένα blog για αυτά που δεν κάνει η ΑΕΚ για το ποδόσφαιρο. Και δεν αλλάζω ούτε τελεία, ούτε κόμμα.

ΥΓ: Επαναλαμβάνω, με όσα γίνονται με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, είναι ευτυχία που στην ΑΕΚ έχουμε την ευκαιρία να μιλάμε και να γράφουμε για μπάλα.

ΥΓ1: Το όνομα του Κατσουράνη συζητήθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ. Αλλά κόπηκε από το αφεντικό. Θεωρώ ότι θα συζητηθεί ξανά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X