Γι' αυτό ο Μανόλο ήταν πάλι η μοναδική επιλογή...

Γι' αυτό ο Μανόλο ήταν πάλι η μοναδική επιλογή...
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του προπονητή...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Μάσιμο Καρέρα έπρεπε να έχει φύγει από την ΑΕΚ από το βράδυ της ήττας από τον ΠΑΟ. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης πήρε την απόφαση να τον στηρίξει. Και το έκανε ενώπιων όλου του ποδοσφαιρικού τμήματος. Έκανε το σωστό από τη στιγμή που είχε πάρει απόφαση να ρίξει μια τέτοια… ζαριά. Θα έπρεπε ωστόσο να πει στον Ίλια Ίβιτς να ξεκινήσει το ψάξιμο. Χωρίς να χρειαστεί να μάθει κανείς τίποτα.

Αντίθετα, από τη στιγμή που ξεκαθάρισε και στον τεχνικό διευθυντή: «αυτόν θα έχουμε μέχρι το καλοκαίρι», προφανώς και δεν θα μπορούσε μετά ο Ίβιτς να παρακάμψει το αφεντικό της ΠΑΕ και να έχει επαφές με υποψήφιους προπονητές. Κάπως έτσι, φτάσαμε στα γνωστά της ΑΕΚ, να εγκλωβίζεται μέσα σε ένα βράδυ και να έρχεται προ τετελεσμένου γεγονότος, επειδή πολύ απλά πίστευε ότι θα κέρδιζε η ομάδα τον Βόλο και θα την… σκαπούλαρε για τα Χριστούγεννα!

Αλλά, αλήθεια και να τον κέρδιζε τον Βόλο με 3-2, που κάλλιστα θα μπορούσε αν σκόραρε ο Ολιβέιρα σε μία από τις καλές του ευκαιρίες, τι θα σήμαινε αυτό για τον Καρέρα; Ότι θα μπορούσε να γυρίσει το… χαρτί στη σεζόν; Όχι βέβαια και αυτό το είχαμε επισημάνει οι περισσότεροι, από το βράδυ της ήττας από τον ΠΑΟ. Θα μου πείτε, ο Μαρτίνς στον ΟΣΦΠ, γιατί είχε καταφέρει και το είχε… γυρίσει; Το είχα απαντήσει και τότε. Γιατί δεν είχε τα αποδυτήρια εναντίον του. Ο Καρέρα στην ΑΕΚ, τα είχε χάσει τα αποδυτήρια, εδώ και καιρό.

Ο Μάσιμο που απέτυχε…

Όπως και να έγινε, ο Καρέρα καλώς αποτέλεσε παρελθόν. Με τα καλά του, με τα κακά του, δεν έχει νόημα καν να συζητάμε αν ήταν καλός ή μέτριος προπονητής. Απέτυχε. Καλώς δεν απολύθηκε όταν έχασε πέρυσι την 2η θέση γιατί δεν έφταιγε αυτός. Καλώς δεν απολύθηκε όταν έχασε το Κύπελλο, κι ας έφταιγε κυρίως αυτός. Αλλά, το τελευταίο διάστημα μαζεύτηκαν πολλά. Και η εικόνα ήταν άθλια.

Ο Καρέρα λοιπόν απέτυχε. Προστέθηκε δηλαδή στη μακρά λίστα όλων των προπονητών που πέρασαν τα τελευταία χρόνια από την ΑΕΚ και απέτυχαν. Με εξαίρεση τον Μανόλο Χιμένεθ. Το ότι είναι μέχρι και… γραφικό να επιστρέφει ένας προπονητής σε μια ομάδα για τρίτη φορά σε τέσσερα χρόνια, προφανώς και είναι.

Αλλά για αυτό, δεν ευθύνεται ο Χιμένεθ. Επίσης, αν τα καταφέρει και πετύχει στο τέλος της σεζόν, κανείς δεν θα νοιάζεται και δεν θα ασχολείται με το αν ήταν γραφικό. Είναι αστείο να καθίσουμε και να αναλύσουμε ποιος είναι ο Χιμένεθ, ποια είναι τα υπέρ του και ποια τα κατά. Τον ξέρουμε και μας ξέρει.

Και ο μοναδικός που πέτυχε…

Το ερώτημα της ημέρας είναι αν έκανε η ΑΕΚ τη σωστή επιλογή. Για μένα τα πράγματα είναι απλά. Μέχρι να έρθει η μέρα που η ΑΕΚ θα αποφασίσει να επενδύσει σε έναν μεγάλο και καταξιωμένο προπονητή, στον οποίο προφανώς και θα δοθεί το μεγαλύτερο συμβόλαιο κι από την πιο μεγάλη φίρμα της ομάδας, ο καταλληλότερος δεν μπορεί να είναι άλλος από τον μοναδικό επιτυχημένο μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, δηλαδή τον Χιμένεθ.

Που για να ξέρουμε τι λέμε, είναι και ο μοναδικός που νοιάζεται πραγματικά την ΑΕΚ, που είναι δεμένος με την ομάδα και δεν την βλέπει αμιγώς επαγγελματικά. Αυτό μπορεί να μην τον καθιστά τον ιδανικότερο προπονητή του κόσμου, αλλά έχει τη σημασία του για κάθε ομάδα, πόσο μάλλον για την ΑΕΚ, που είτε αρέσει, είτε όχι, δρα πολύ με το συναίσθημα.

Επίσης, υπάρχει και κάτι ακόμα. Κάτι που μονίμως στην ΑΕΚ, μου ανεβάζει το αίμα στο κεφάλι, και που δεν είχα καμία αμφιβολία ότι θα συνέβαινε με το που σφύριξε τη λήξη ο Σιδηρόπουλος στην αναμέτρηση με τον Βόλο. Αναφέρομαι στη… λευκή πετσέτα, που συνηθίζει να πετά για πλάκα η ΑΕΚ και το περιβάλλον της, όταν βλέπει να απομακρύνεται ένας στόχος.

Τι λέτε ρε;

Κάπως έτσι, διαβάζω και ακούω τον καθένα να ισχυρίζεται ελαφρά τη καρδία, πως ούτως ή άλλως τέλειωσε η φετινή σεζόν, οπότε ας πάμε με τον «Χ» υπηρεσιακό, και να δούμε τι θα κάνουμε το καλοκαίρι! Τι λέτε ρε (που θα έλεγε και ο Θανόπουλος); Ποια χρονιά τελείωσε; Αυτή που έχει καμιά τριανταριά παιχνίδια ακόμα; Με 14 ακόμα ματς στο πρωτάθλημα συν 10 στα play offs ίσον 24 συν τα όποια ματς για το Κύπελλο; Και τελείωσε με την ΑΕΚ στο -8;

Αλλά ακόμα κι αν θέλει κάποιος να μην πιστεύει καθόλου μα καθόλου στο στόχο του πρωταθλήματος και δικαίωμά του στο κάτω κάτω της γραφής να είναι απαισιόδοξος. Τι θα πρέπει να κάνει η ΑΕΚ; Να πάει από το -8 στο -28 ας πούμε, να συνεχίσει να χάνει σε όλα τα μεγάλα ματς, να ρεζιλεύεται και να μην τρέχει τίποτα; Το έπαθε μία φορά πρόπερσι, το έπαθε μία φορά πέρυσι, ε δεν βαριέσαι, ας το ξαναπάθει και φέτος; Τη σιχαίνομαι ειλικρινά αυτή τη νοοτροπία.

Προφανώς σε κάθε μεγάλη ομάδα που θα έφτανε σε αυτή την κατάσταση και στο -8, θα υπήρχαν εξελίξεις και αλλαγή προπονητή. Αλλά υπήρχε ποτέ περίπτωση για παράδειγμα, να έριχνε ο ΟΣΦΠ… λευκή πετσέτα, αν θα έμενε πίσω με 8 βαθμούς, σε ένα πρωτάθλημα μάλιστα με play offs; Καμία, είναι η απάντηση. Και συγνώμη για το παράδειγμα που φέρνω και που μας πονάει όλους, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Μπορεί τον Γενάρη να ξαναμπεί στο κόλπο

Η ΑΕΚ είχε κάνει έναν εξαιρετικό Νοέμβριο, έναν κατάμαυρο Δεκέμβριο και μπορεί τώρα να κάνει κι έναν δυνατό Ιανουάριο, που να ανατρέψει τα υπάρχοντα δεδομένα. Που δεν θα πω εγώ να είναι στο τέλος Γενάρη πρώτη ή δεύτερη, που όντως είναι πάρα πολύ δύσκολο έως και απίθανο.

Ας έχει καταφέρει απλά να έχει καλύψει ένα χάντικαπ τριών βαθμών κι αντί να είναι στο -8 να είναι στο -5. Μόνο αυτό. Θα έχει χαθεί το πρωτάθλημα; Κι αν είναι να χαθεί, ας χαθεί στο τέλος ρε παιδιά, αλλά όχι χωρίς να δοθεί μάχη και πετώντας… λευκή πετσέτα πάλι από τον Δεκέμβριο. Για την ΑΕΚ μιλάμε.

Νομίζω λοιπόν ότι με τις δεδομένες συνθήκες που υπάρχουν και με την απαραίτητη επισήμανση ότι η ΑΕΚ δεν έχει φτάσει ακόμα (δυστυχώς) στο σημείο να πάρει απόφαση ότι η μεγαλύτερη της επένδυση θα πρέπει να είναι ο προπονητής της, αυτή τη στιγμή, όντως ο καταλληλότερος είναι ξανά ο Μανόλο… Γιατί πολύ απλά, η ΑΕΚ δεν είχε άλλη επιλογή…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X