Η Apple έτοιμη να κάνει πάταγο με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η Apple έτοιμη να κάνει πάταγο με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μέχρι το 2024 η Apple θα μας έχει παρουσιάσει το δικό της αυτοκίνητο με εξελιγμένες μπαταρίες που θα χαρίζουν μεγαλύτερη αυτονομία και φυσικά, αυτόνομη οδήγηση.

Στην ιστορία της τεχνολογίας η Apple έχει αλλάξει αρκετές φορές τα δεδομένα στο πως βλέπουμε τα πράγματα. Το 2007 «επανεφηύρε» το κινητό τηλέφωνο, όπως η ίδια έλεγε, παρουσιάζοντας το ριζοσπαστικό για την εποχή του iPhone ενώ και παλαιότερα οι Mac υπολογιστές κρατούσαν ψηλά τη σημαία της λειτουργικότητας, δείχνοντας το δρόμο στα υπόλοιπα, πολύπλοκα συστήματα του ανταγωνισμού.

Δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον να δούμε την εταιρεία από το Κουπερτίνο να αλλάζει τα δεδομένα και σε μια ακόμη βιομηχανία, με εδραιωμένους, καταξιωμένους παίκτες που δραστηριοποιούνται σε αυτή εδώ και πάνω από 100 χρόνια. Η αυτοκινητοβιομηχανία ίσως να είναι έτοιμη να αντικρίσει νέα δεδομένα και η Apple σίγουρα έχει τη δυναμική να το πετύχει. Το πρότζεκτ που αφορά την εξέλιξη ενός νέου αυτοκινήτου υπάρχει εδώ και χρόνια στα σκαριά της εταιρείας με έμβλημα το δαγκωμένο μήλο.

Ονομάζεται Project Titan και βγήκε στη δημοσιότητα στις αρχές της δεκαετίας του 2010, χωρίς να γνωρίζουμε πόσο καιρό πριν ξεκίνησαν τις μελέτες. Η Apple ως εταιρεία έχει έναν μοναδικό τρόπο να κρατά κρυφές όλες τις πληροφορίες που δεν επιθυμεί να βγουν προς τα έξω και η ιστορία της έχει δείξει ότι μαθαίνουμε μόνο όσα θέλουν οι ίδιοι. Το αυτοκίνητο της Apple λοιπόν υπολογίζουμε, με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι σήμερα, ότι θα το δούμε έως και το 2024.

Η εξέλιξη των τεχνολογιών, ο σχεδιασμός και κάθε λεπτομέρεια θα γίνουν από την Apple, η παραγωγή του όμως όχι καθώς σίγουρα θα την αναλάβει κάποιο άλλο εργοστάσιο. Το τελευταίο είναι μια εικασία κρίνοντας από το πως κινείται η αμερικάνικη εταιρεία με τα σημερινά προϊόντα της. Οι φήμες λένε ότι το νέο αυτοκίνητο που θα παρουσιάσουν θα χρησιμοποιεί μια πολύ εξελιγμένη τεχνολογία μπαταρίας που θα προσφέρει μεγάλη αυτονομία, ταχεία φόρτιση και δεν θα υπερθερμαίνεται εύκολα, όπως συμβαίνει με τις υπάρχουσες τεχνολογίες.

Περισσότερα δεν έχουν βγει στη δημοσιότητα, αναφορικά με το σύστημα κίνησης. Αυτό που γνωρίζουμε πάντως είναι ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, εκτός από ηλεκτρικό, θα είναι και αυτόνομο αφού θα ενσωματώνει μια πολύ εξελιγμένη υπολογιστική μονάδα για να διαχειρίζεται τα δεδομένα που λαμβάνει από σένσορες, αισθητήρες και ραντάρ. Έτοιμη να μπει κατευθείαν στο «αύριο» της αυτοκίνησης η Apple, έχοντας στην γκάμα των προϊόντων της ένα αυτοκίνητο που ίσως και να αλλάξει τα δεδομένα που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Ας περιμένουμε λοιπόν για το… iCar!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X