Η ΑΕΚ κέρδισε αλλά το σκάνδαλο ολοκληρώθηκε

Η ΑΕΚ κέρδισε αλλά το σκάνδαλο ολοκληρώθηκε
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την εύκολη νίκη της ΑΕΚ επί του Άρη, αλλά και το σκάνδαλο της οριστικής επανάληψης του αγώνα με τον ΠΑΟΚ

Επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα η ΑΕΚ με μια εύκολη νίκη απέναντι στον Άρη συνεχίζοντας αήττητη την πορεία της μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Δυστυχώς η ατυχία χτύπησε για άλλη μια φορά την πόρτα της ομάδας αφού ο Μόουζες πρόλαβε να παίξει 2 λεπτά και να τραυματιστεί, ενώ πλέον είναι οριστικό ότι το ματς με τον ΠΑΟΚ θα επαναληφθεί.

Πάτησε γκάζι μετά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς με διάθεση να παίξει άμυνα αλλά το πρόβλημα αυτήν την φορά ήταν η επίθεση. Παρόλο που δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα αμυντικά, στην επίθεση ήταν εκνευριστικά άστοχη η ομάδα. Μέτρησα τουλάχιστον 7-8 εύκολα σουτ από τα 2-3 μέτρα που δεν βρήκαν στόχο με τους παίκτες της ΑΕΚ να δείχνουν μια περίεργη νευρικότητα στην εκτέλεση.

Σε αυτό βοήθησε και το μπασκετικό ξύλο που έπαιζε στην άμυνα του ο Άρης αφού έκανε συνεχώς φάουλ και έκοβε τον ρυθμό της Ένωσης αλλά παραδόξως αυτή την φορά οι παίκτες των κιτρινόμαυρων ήταν αρκετά εύστοχοι και μπόρεσαν να πάρουν πόντους από την γραμμή των βολών. Με την είσοδο του Λάνγκφορντ στο 2ο δεκάλεπτο σε συνδυασμό με την δεινότητα του Μορέιρα η ΑΕΚ βρήκε πιο εύκολους πόντους στην επίθεση και με ένα 16-0 σερί μετέτρεψε το 22-27 σε 38-27 και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε ξανά από την ομάδα της Θεσσαλονίκης και με όπλο το βάθος στον πάγκο της μπόρεσε να κάνει καλό ροτέισον με όλους του παίκτες να παίρνουν χρόνο.

Η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων είναι αρκετά μεγάλη οπότε αυτό που έπρεπε να δούμε ήταν απλά η αντίδραση της ΑΕΚ μετά την πρώτη φετινή ήττα και η σοβαρή προσέγγιση στον αγώνα. Σίγουρα η ομάδα δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι από άποψη φόρμας και ρυθμού, συνεχίζει μετά τα σημερινά να παίζει με τρεις ξένους αλλά αυτά τα ματς μπορεί και τα καθαρίζει εύκολα. Ας ελπίσουμε ο τραυματισμός του Μόουζες να μην είναι σοβαρός γιατί ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με το εξαιρετικά φορμαρισμένο Λαύριο του κόουτς Σερέλη που κάνει πολύ καλή δουλειά φέτος. Είναι δεδομένο ότι λείπει πολύ ο Λοτζέσκι και τα επιθετικά στοιχεία που φέρνει στην ομάδα αλλά πιστεύω ότι η επάνοδος του είναι κοντά.

Για άλλο ένα ματς ο Δημήτρης Κατσίβελης έδωσε σημαντικές λύσεις και στις 2 μεριές του παρκέ ενώ και ο Ζήσης ήταν αρκετά καλός εκτελεστικά εκτός από τα οργανωτικά. Ο Κιθ Λάνγκφορντ επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις μοιράζοντας και 4 ασιστ ενώ και οι Μασιούλις-Μορέιρα συνεισέφεραν σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.

Ολοκληρώθηκε  η κωμωδία

Εφόσον το παιχνίδι δεν έχει κάτι άλλο αξιομνημόνευτο ας μιλήσουμε για την κωμωδία που ολοκληρώθηκε με την επανάληψη του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Υπενθυμίζω ότι μετά την απόφαση του αθλητικού δικαστή, είτε η ΑΕΚ, είτε ο ΕΣΑΚΕ μπορούσαν να κάνουν ένσταση κατά της απόφασης ώστε να πέσει στο ΑΣΕΑΔ για να μην δημιουργηθεί ένα επικίνδυνο δεδικασμένο. Η ΑΕΚ πολύ σωστά από την πλευρά της ξεκαθάρισε ότι δεν θα βγει πάλι μπροστά για να διορθώσει τα κακώς κείμενα του πρωταθλήματος, παρόλες τις πιέσεις που δέχτηκε από άλλες ΚΑΕ, έτσι έμενε να αποφασίσει ο ΕΣΑΚΕ αν ήθελε να έχει ένα κανονικό πρωτάθλημα ή ένα πρωτάθλημα κωμωδία. Τελικά τίποτα δεν έγινε, έτσι πλέον επίσημα ο αγώνας ΑΕΚ-ΠΑΟΚ θα επαναληφθεί.

Για την ΑΕΚ μικρό το κακό, αφού θα ξαναπαίξει και θα κερδίσει τον ΠΑΟΚ αλλά πλέον άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Ήδη από τα ματς του Σαββάτου η Λάρισα θα κάνει ένσταση, ενώ και ο Κολοσσός εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο παρόλο που δεν πρόλαβε να το κάνει πριν κλείσει το φύλλο αγώνα. Το θέμα είναι ότι εξαιτίας αυτής της εκτρωματικής απόφασης, πλέον όποιος θεωρεί ότι αδικήθηκε από ένα σφύριγμα θα κάνει ένσταση και θα ξαναπαίζει. Μιλάμε για αστεία πράγματα με ευνοημένη πάλι την ομάδα της Θεσσαλονίκης που βέβαια απέναντι στον Κολοσσό πήρε την νίκη με την μπάλα να έχει σκάσει ξεκάθαρα εκτός γηπέδου. Πώς θα τελειώσει αυτό το πρωτάθλημα κανείς δεν ξέρει αλλά κάνουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Η ΑΕΚ πλέον στρέφεται στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς απέναντι στο Λαύριο, που με νίκη θα έχει καταφέρει το εντυπωσιακό επίτευγμα να έχει ολοκληρώσει μια ημερολογιακή χρονιά αήττητη στο πρωτάθλημα, με νίκες απέναντι στον Παναθηναϊκό, το Περιστέρι εκτός (2) τον Προμηθέα, τον Άρη και τον ΠΑΟΚ, παιχνίδια που τα προηγούμενα χρόνια είχε σκοντάψει αρκετές φορές.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X