Παίζονται πολλά στην Τούμπα...

Μπόλονι για την Εθνική
Photo Credits: INTIME

Επιστρέφει ως αντίπαλος ο Μπόλονι...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ παίζει αύριο (21/12) με τον Βόλο, αλλά σήμερα για την 13η αγωνιστική της Super League έχει ντέρμπι… αντιπάλων της στην Τούμπα. ΠΑΟΚ κόντρα στον ΠΑΟ στις 19:30.

Από τη στιγμή που πέρυσι ο Παναθηναϊκός ήταν η μοναδική ομάδα που δεν έχασε απ’ τον ΠΑΟΚ σε κανένα από τα τέσσερα ματς πρωταθλήματος (τα δύο για τα πλέι οφ) που τον αντιμετώπισε, είναι λογικό να έχει βλέψεις και για το αποψινό ντέρμπι στην Τούμπα.

Είναι και η φόρμα των δύο ομάδων τέτοια, που καθιστά το ματς πραγματικό ντέρμπι.

Ο «Δικέφαλος» έχασε την ορμή που του είχε δώσει η έλευση του Πάμπλο Γκαρσία και μάλιστα την περασμένη εβδομάδα γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα (1-0 από τον Αρη).

Ο Παναθηναϊκός, αντίθετα, χρειάστηκε χρόνο για να βελτιωθεί μετά την αλλαγή προπονητή, τώρα όμως που ο Λάζλο Μπόλονι έχει περάσει τη δική του φιλοσοφία, έχει πετύχει τρεις σερί νίκες – και θα ήθελε να τις κάνει τέσσερις.

Υπάρχει κι άλλο ένα αξιοπρόσεκτο σερί τριών αγώνων: Οι «πράσινοι» κράτησαν απαραβίαστη την εστία τους στα τρία τελευταία ματς με τον ΠΑΟΚ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μετά το 2-2 στην Τούμπα, με το πέναλτι του Βιεϊρίνια στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 στο ΟΑΚΑ και κράτησε στο 0-0 τον αντίπαλό του και στα δύο παιχνίδια των καλοκαιρινών πλέι οφ.

Καλύτερη επίδοση είχε ο Παναθηναϊκός τη διετία 2007-09, όταν κράτησε το μηδέν σε πέντε διαδοχικά παιχνίδια. Στα δύο ματς της περιόδου 2007-08 νίκησε 2-0 εντός και 1-0 εκτός και το 2008-09 άρχισε με 0-0 στην Τούμπα, το οποίο ακολουθήθηκε από «πράσινες» νίκες στο ΟΑΚΑ (3- 0) και στη Θεσσαλονίκη για τα πλέι οφ (1-0).

Το γκολ που έσπασε το σερί, μάλιστα, ήταν… της τιμής, στον θρίαμβο του «τριφυλλιού» με 4-1 στις 24 Μαΐου 2009 (το πέτυχε ο Ηλίας Αναστασάκος).

Ο Λάζλο Μπόλονι επιστρέφει στην Τούμπα ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ, για πρώτη φορά αφότου κάθισε στον πάγκο, την περίοδο 2011- 12. Το ενδιαφέρον είναι ότι εκείνη τη χρονιά και τα δύο παιχνίδια ανάμεσα στην τότε και τη νυν ομάδα του είχαν λήξει με νικητή τον φιλοξενούμενο!

Ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει στον πρώτο γύρο στη Θεσσαλονίκη με 3-1 (33’ Κλέιτον, 56’ Κουίνσι, 70’ Λέτο/85’ Βιεϊρίνια) και ο ΠΑΟΚ πήρε ρεβάνς στον δεύτερο νικώντας 2-0 στο ΟΑΚΑ (51’ πέν. Λίνο, 83’ Σαλπιγγίδης). Λέτε να έρθει και τρίτο διαδοχικό «διπλό» απόψε;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X