Ας μιλήσουμε ΞΑΝΑ για τον Λιβάγια…

Ας μιλήσουμε ΞΑΝΑ για τον Λιβάγια…
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog για το «καυτό» θέμα της «κιτρινόμαυρης» επικαιρότητας…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Τάσος πήρε την… πάσα από το χθεσινό μου βίντεο, στο πρωινό του blog, κι εγώ την… ξαναπαίρνω από αυτόν, για να συνεχίσουμε σε ρυθμούς Μάρκο Λιβάγια. Κι όπως στάθηκε κι εκείνος και συμφώνησε απόλυτα σε αυτό που είπα στο χθεσινό βίντεο, ότι δηλαδή οι καλοί παίκτες πρέπει να μένουν, έτσι θέλω κι εγώ με τη σειρά μου να σταθώ σε κάτι που έγραψε εκείνος και συμφωνώ απόλυτα μαζί του, στο ότι δεν είναι δυνατόν η ΑΕΚ να μην εκμεταλλεύεται τις υπεραξίες που δημιουργεί.

Γι’ αυτό και έχω επισημάνει καμιά… εκατοστή φορές από τις αρχές του 2020, ότι η ΑΕΚ θα έπρεπε να είχε ανανεώσει ήδη το συμβόλαιο του Λιβάγια. Και τελικά, φτάσαμε στο τέλος του 2020 και ακόμα συζητάμε για αυτό το θέμα και έχει «καεί» κι ο εγκέφαλός μας και έχει κουραστεί φυσιολογικά και ο κόσμος της ομάδας.

Και μέσα στο όλο… κάψιμο του εγκεφάλου μας, ακούμε και διαβάζουμε και όλα τα «κουφά» και τα παράλογα, με επίκεντρο τον Μάρκο Λιβάγια. Γι’ αυτό και στο σημερινό blog, θέλω να θυμηθούμε και κυρίως να θυμίσουμε, τι έχει προσφέρει ο Μάρκο Λιβάγια στην ΑΕΚ.

Στην πρώτη του σεζόν στην ομάδα (2017-2018), είχε δύο γκολ στις επτά ευρωπαϊκές του συμμετοχές και 8 γκολ και 7 ασίστ στο πρωτάθλημα, προσφέροντας τα μέγιστα για την κατάκτησή του. Όσον αφορά στα «μεγάλα παιχνίδια», θυμίζω χαρακτηριστικά, το μοναδικό γκολ της ΑΕΚ στη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 1-0 στο ΟΑΚΑ, στο ματς που είχε αποβληθεί ο Αραούχο από το 5ο λεπτό. Θυμίζω επίσης, την ενέργειά του και την ασίστ στον Μάνταλο για το 3-2 επί του ΟΣΦΠ στην επική ανατροπή του ΟΑΚΑ. Και θυμίζω ακόμα και την γκολάρα του στη Λεωφόρο, στο «χρυσό» 1-1 με τον ΠΑΟ στο 95ο λεπτό.

Τη δεύτερη σεζόν, πριν κάνει το μεγάλο λάθος στο τέλος του αγώνα με την Βίντι, το οποίο του είχε στοιχίσει την παρουσία του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ξεχνάνε πολλοί ότι είχε βάλει το δεύτερο κομβικό γκολ της ΑΕΚ στη νίκη επί της Σέλτικ στο ΟΑΚΑ με 2-1. Στο πρωτάθλημα, είχε 7 γκολ και 6 ασίστ και στο Κύπελλο, είχε 4 γκολ και 2 ασίστ. Συνολικά, δηλαδή στη σεζόν, είχε 12 γκολ και 8 ασίστ.

Τι άλλο να… έκανε;

Πάμε και στην περσινή σεζόν, που αναδείχτηκε άλλωστε και MVP του πρωταθλήματος και που μέσα στη σεζόν, είχε 15 γκολ και 12 ασίστ! Για να δούμε και τι έκανε στα μεγάλα παιχνίδια. Στο 2-0 μέσα στην Κραϊόβα, έδωσε τη ασίστ «παρ’ το, βαλ’ το» στον Μάνταλο για το πρώτο γκολ και σκόραρε το δεύτερο γκολ. Με την Τραμπζονσπόρ, σκόραρε το μοναδικό γκολ της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, σκόραρε και το πρώτο γκολ στην Τραπεζούντα.

Κόντρα στον ΠΑΟΚ, έκανε την ασίστ στον Τσιγκρίνσκι στο 1-1 του ΟΑΚΑ, ενώ στην Τούμπα στα play offs, έδωσε ξανά την ασίστ στον Τσιγκρίνσκι για το πρώτο γκολ της ΑΕΚ και ο ίδιος πέτυχε το δεύτερο γκολ, κάνοντας το 0-2.

Κόντρα στον ΠΑΟ, πέτυχε το μοναδικό γκολ στο 1-1 της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και έδωσε την ασίστ στον Αραούχο στη νίκη με 1-0 στα play offs. Κόντρα στον Άρη, έδωσε την ασίστ στον Μάνταλο στο 1-1 του πρωταθλήματος και πέτυχε τα δύο γκολ της πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου (2-2) στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Φέτος, που ομολογουμένως δεν έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν και «φταίει για όλα», έχει… μόλις 4 γκολ και 2 ασίστ. Συνολικά, ο Μάρκο Λιβάγια έχει πετύχει 41 γκολ και έχει 29 ασίστ στην ΑΕΚ, χωρίς να είναι καθαρόαιμος φορ, κι έχοντας παίξει πάμπολλες φορές στη μη φυσική του θέση. Κάτι που προφανώς δεν είναι πρόβλημά του, αλλά πρόβλημα των εκάστοτε προπονητών του.

Μα πάνω απ’ όλα, τα αγωνιστικά στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν, δεν έχουν να κάνουν μόνο με τα γκολ και τις ασίστ του, αλλά και με την τεχνική του κατάρτιση, με το ότι απασχολεί δύο και τρεις αντιπάλους, με το πόσο δύσκολο είναι να του πάρεις την μπάλα και τόσα άλλα.

Πότε δημιούργησε πρόβλημα στην ομάδα;

Πάμε λίγο και στον… κακό του χαρακτήρα! Θυμίστε μου λίγο. Επί 3,5 χρόνια στην ΑΕΚ, πέρα από τη… μακακία που έκανε στο τέλος του αγώνα με την Βίντι, όταν αντέδρασε άσχημα στην πρόκληση του Λάζοβιτς, τι πρόβλημα έχει προκαλέσει στην ΑΕΚ και στα αποδυτήριά της;

Μην το ψάξετε πολύ όμως, γιατί θα κουραστείτε και άσκοπα. Γιατί πολύ απλά, δεν έχει δημιουργήσει ποτέ το παραμικρό πρόβλημα και κανείς στα Σπάτα δεν έχει να του προσάψει το παραμικρό. Μέσα σε παιχνίδια, έχει εκνευριστεί, όπως έχει εκνευριστεί και ο Μάνταλος, όπως έχει εκνευριστεί και ο Αραούχο, όπως και τόσοι άλλοι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Και για να ξέρουμε τι λέμε, το ξύλο που τρώει ο Λιβάγια σε κάθε παιχνίδι, δεν το τρώνε όλοι οι υπόλοιποι συμπαίκτες του, μαζί.

Σε πειθαρχικό παράπτωμα ωστόσο, έχει υποπέσει μία φορά στα 3,5 χρόνια παρουσίας του στην ομάδα, τότε με την Βίντι, όπου σαφέστατα και είχε κάνει πολύ μεγάλο λάθος, και κακό πιο πολύ απ’ όλους, στον ίδιο τον εαυτό του, στερώντας την παρουσία του από τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, που το περίμενε πώς και πώς.

Μπορεί λοιπόν όποιος θέλει να βρει κάποιο άλλο λογικό επιχείρημα για να πει ότι… δεν τρέχει και τίποτα, αν η ΑΕΚ χάσει τον Λιβάγια. Για παράδειγμα ότι το κλαμπ έχει έναν οικονομικό πήχη για τα συμβόλαια, που δεν μπορεί να ξεπερνά για κανένα λόγο. Σύμφωνοι.

Δεν στέκει…

Αλλά δεν στέκει, ύστερα από 3,5 χρόνια παρουσίας του Λιβάγια στην ομάδα, να αμφισβητείται η αγωνιστική του αξία και η προσφορά του ή να προσπαθούμε σώνει και καλά, να του «φορτώσουμε» πράγματα και καταστάσεις, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Εν κατακλείδι. Είμαι «κολλημένος» με τον Λιβάγια; Ναι, σαφώς και είμαι! Όπως ήμουν κάποτε με τον Σκόκο, όπως ήμουν με τον Αραούχο, όπως ήμουν και είμαι με τον Βράνιες και με κάθε παίκτη υψηλού αγωνιστικού επιπέδου και δεδομένης προσφοράς στην ΑΕΚ. Και δεν μου αρέσει να φεύγουν οι καλοί παίκτες από την ΑΕΚ, αλλά οι μέτριοι. Τόσο απλό.

Και ναι, πιστεύω ακράδαντα ότι αξίζει ο Μάρκο Λιβάγια να παραμείνει στην ΑΕΚ, να έχει ανεβασμένη ψυχολογία, να παίζει στη φυσική του θέση, να έχει ελευθερία κινήσεων, να… χαζεύει τους αντιπάλους και να τον… χαζεύουμε κι εμείς και μάλιστα κι από πιο κοντινή απόσταση στην «Αγιά-Σοφιά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X