Ο Λιβάγια είναι ένα ερώτημα που δεν έχει απαντήσει σοβαρά η ΑΕΚ

Ο Λιβάγια είναι ένα ερώτημα που δεν έχει απαντήσει σοβαρά η ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος στο enwsi.gr για την υπόθεση του Μάρκο Λιβάγια που πρέπει να απασχολεί την ΑΕΚ πολύ περισσότερο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έχει κάνει πολλά για τον Μάρκο Λιβάγια.

Εχει δώσει 2 εκατ.ευρώ για να τον αγοράσει από την Λας Πάλμας το 2018. Του δίνει μέσο όρο 700.000 ευρώ ετησίως από το 2017 για τέσσερα συναπτά έτη. Τώρα του έχει καταθέσει πρόταση περίπου 4 εκατ.ευρώ συνολικά για τετραετή συνεργασία. Αν την αποδεχθεί τελικά ο «δύσκολος» και απαιτητικός Βιτσέντζο Καβαλιέρε για λογαριασμό του Κροάτη που θέλει να μείνει, η επένδυση θα είναι και… επίσημα πια η μεγαλύτερη που έχει κάνει ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην ΑΕΚ μετά το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα.

Η ΑΕΚ λοιπόν θα έχει δώσει πολλά-πολλά χρήματα για τον Λιβάγια. Και επειδή είναι μία ομάδα που σέβεται και το τελευταίο ευρώ, δεν το πετά και οικονομικά «πατά» πάντα σε… μπετά και όχι σε τεντωμένα σχοινιά, σημαίνει ότι «βλέπει» στον Λιβάγια ως τον Νο1 παίκτη του ρόστερ πολυπλεύρως.

Αλλά η ΑΕΚ δεν θα έχει πράξει το αυτονόητο, όπως μας δείχνει μέχρι σήμερα τουλάχιστον. Να έχει απαντήσει, δηλαδή, στο ερώτημα αν μπορεί να τον αξιοποιήσει ορθά, αν μπορεί να «καρπωθεί» την αδιαμφισβήτητη ποιότητα του Μάρκο με την μπάλα στα πόδια και το απρόβλεπτο του ποδοσφαιρικού μυαλού του. Οχι να μας απαντήσει στο αν ο Λιβάγια είναι καλός παίκτης. Αυτό το ξέρουμε. Είναι ο ποιοτικότερος παίκτης στην ΑΕΚ. Πιθανότατα και στο πρωτάθλημα.

Το ερώτημα στην ΑΕΚ

Να μας η ΑΕΚ απαντήσει αν ο Λιβάγια ταιριάζει στο πλάνο της, σε αυτό που θέλει να παίξει. Όχι να τον «στριμώχνει» αναγκαστικά κάπου (αριστερά δηλαδή…) γιατί είναι καλός και να περιμένει κάτι… καλό από αυτόν και για να γλυτώνει τα «παρατράγουδα» αν δεν παίζει. Διότι το αμέσως επόμενο ερώτημα που πρέπει να απαντήσει η ΑΕΚ, είναι αν μπορεί να «κουλαντρίσει» τον Κροάτη και την συμπεριφορά του.

Αν υπάρχει δυσαρέσκεια για τα γελάκια του με τον Ινσούα ενώ χάνει η ΑΕΚ, τότε περιμένω να υπάρχουν και εξηγήσεις. Οπως περίμενα στα τόσα περιστατικά του Λιβάγια να υπάρχει τιμωρία. Τιμωρία-παράδειγμα για τον ίδιο και όλους στα αποδυτήρια. Διότι αν καταλάβει ο παίκτης ότι υπάρχουν όρια και κανονισμοί, τότε θα καταλάβει μέχρι που τον «παίρνει» κάθε φορά. Και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για έναν παίκτη που για κλωτσιά μετά το τέλος αγώνα στον οποίο η ΑΕΚ πήρε πρόκριση σε ομίλους του Champions League τον έχασε για 4 αγωνιστικές μετά. Τον καλύτερο παίκτη της…

Και η απάντηση της ΠΑΕ στην τότε συμπεριφορά του Κροάτη δεν ήταν η αρμόζουσα για να καταλάβει τα όρια του ο παίκτης και οι υπόλοιποι. Και ακόμη κινείται στο όριο της «παράξενης» συμπεριφοράς, της αγωνίας όλων στην κοινωνία της ΑΕΚ και το ερώτημα «πως θα το πάρει ο Λιβάγια;».

Κλαμπ που ασχολείται περισσότερο με τα… ψυχολογικά του Λιβάγια, του Βράνιες, του κάθε «Λιβάγια» και του κάθε «Βράνιες», θα παίρνει 2 χαρές και 5 λύπες μέσα στην σεζόν.

Οι ευθύνες της ΑΕΚ για τον Λιβάγια

Η ΑΕΚ λοιπόν θεωρώ ότι την ποιότητα του Λιβάγια δεν την έχει αξιοποιήσει. Με ευθύνη της. Και στο αγωνιστικό πλαίσιο, και στο εξωαγωνιστικό. Στην πρωταθληματική χρονιά ελλείψει Μάνταλου, ο Κροάτης έπαιζε κοντά στον Αραούχο και έδειχνε πιο σημαντικός για την ΑΕΚ και αποτελεσματικός για την έκβαση των αγώνων. Εδειχνε και με τον Μανόλο Χιμένεθ να έχει βρει χημεία και να «φτιάχνεται» για να παίζει για αυτόν. Με τον πιο «ψυχρό» Καρέρα δεν γίνεται αυτό, όπως δεν έγινε με τον πιο «επαγγελματία» Ουζουνίδη και τον ποδοσφαιρικά… τρελάκια Καρντόσο.

Η φυσική θέση του Μάνταλου είναι στον άξονα. Καλώς ή κακώς, η ΑΕΚ έχει μάθει να λειτουργεί με τον Μάνταλο και σε αυτό συμφωνούν και δεν έκαναν κάτι για να το αλλάξουν τόσοι προπονητές από το 2014. Οπότε η άποψη μας πάει… περίπατο.

Το θέμα είναι ο Μάρκο Λιβάγια λοιπόν. Χωράει στο πλάνο της ΑΕΚ; Ταιριάζει στο πως θέλει να παίξει η ΑΕΚ; Μπορεί να αγωνιστεί αριστερά, μπορεί ως δεύτερος φορ, ή ως φουνταριστός; Αν ναι πρέπει να γίνει κάτι να «κουμπώσει» ποδοσφαιρικά και να μην παρουσιάζει αυτή την κακή εικόνα. Μία εικόνα που στα ντέρμπι τον δείχνει συνήθως… εξαφανισμένο. Η επένδυση που έκανε η ΑΕΚ και αυτή που θέλει να κάνει, μπορεί να βρει απόσβεση στα πόδια και το μυαλό του Μάρκο;

Αν απαντήσει η ΑΕΚ σε αυτά με ποδοσφαιρικά στοιχεία, με τους ποδοσφαιρανθρώπους του κλαμπ να παίρνουν και την ευθύνη της «απάντησης» τότε θα καταλάβει και τι θέλει να κάνει με τον Λιβάγια από εδώ και πέρα. Αν όχι, θα ζει ότι και τα τελευταία χρόνια με δυσάρεστη συνέπεια.

Το σύστημα… όλοι οι καλοί χωράνε, δεν «τσουλάει» αν θες να γίνεις ξανά ομάδα που διεκδικεί τίτλους και που αξιοποιεί τους παίκτες της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X