Η ΑΕΚ στα χρόνια του Βαρδινογιαννισμού (VIDEO)

Η ΑΕΚ στα χρόνια του Βαρδινογιαννισμού (VIDEO)

«Πράσινη» γκρίνια για τη διαιτησία και μετριότατο σε θέαμα ντέρμπι στο ντεμπούτο του Κριστόφ Βαζέχα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, ειδικά κατά τις πρώτες δεκαετίες της Α’ Εθνικής, ήταν σχεδόν μονότονο το μοτίβο που κυριαρχούσε. Απλά, αυτό που διέφερε κάθε φορά ήταν ο τρόπος που το πράσινο παρασκήνιο θα έβρισκε τρόπο να δημιουργήσει πρόβλημα στην Ενωση. Αλλά μια μέρα σαν σήμερα του 1989, έγινε και το απίθανο! Να διαμαρτύρεται ο Παναθηναϊκός για τη διαιτησία σε ντέρμπι.

Αφορμή για όλα, στάθηκε μια φάση του 89ου λεπτού. Τότε ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντεπίθεση με τον Δημόπουλο να βγαίνει στην πλάτη της «κιτρινόμαυρης» άμυνας, μόνος απέναντι στον Μήνου. Ο Μανωλάς λειτουργώντας με εμπειρία, τράβηξε τον φορ του Παναθηναϊκού για να τον ρίξει κάτω (τότε δεν υπήρχαν ακόμα αποβολές σε τέτοια μαρκαρίσματα). Η φάση έγινε ξεκάθαρα εκτός περιοχής, αν και ο Δημόπουλος έπεσε μέσα. Η απόφαση του Νικάκη να δώσει φάουλ, προκάλεσε τους πράσινους τραμπουκισμούς.

Ο Δημόπουλος και ο «πράσινος» πάγκος την…έπεσαν στον βοηθό, ενώ στο φινάλε τον περίμεναν με άγριες διαθέσεις ο Μουρούζης (μεταγραφή από τον μπασκετικό Παναθηναϊκό) και ο Σαργκάνης για να τον φοβερίσουν. Με το δάχτυλο υψωμένο! Βέβαια, αν δει κάποιος προσεκτικά τα στιγμιότυπα, θα δει πως αδικημένη ήταν η ΑΕΚ που δεν της δόθηκε καθαρό πέναλτι στον Σταματή. Η Ενωση είχε κάποιες καλές φάσεις ακόμα με Πατίκα και Σταματή, αλλά έμεινε στο 0-0 στο ματς που αποτέλεσε το ντεμπούτο του Βαζέχα (και τον σταμάτησε ο Μήνου σε ανεπανάληπτο τετ α τετ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X