Γιατί δεν τους πατήσατε απόψε…;

Γιατί δεν τους πατήσατε απόψε…;
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ στρίμωξε τον Ολυμπιακό, τον έβαλε στα καρέ του και άξιζε τη νίκη, αλλά έμεινε τελικά στο 1-1 πληρώνοντας εκ νέου ατομικά λάθη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αυτή ήταν κανονική ΑΕΚ.

Μια ομάδα με ένταση, θέληση και πάθος στο παιχνίδι της. Η Ενωση ήταν εξαιρετική στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στρίμωξε την ομάδα του Πειραιά στα καρέ της και άξιζε τη νίκη, αλλά έμεινε τελικά στο 1-1 στο χωράφι του ΟΑΚΑ.

Τζάμπα και άδικο με βάση την εικόνα των δύο ομάδων, γιατί η ΑΕΚ μπορούσε όχι απλά να νικήσει, αλλά να «πατήσει» τον Ολυμπιακό. Τουλάχιστον, σε ένα ματς που στράβωσε κατάφερε να μη χάσει τα πάντα, χάρη στη μαγεία του Λιβάι και στον ηγέτη Σιμόες.

Η Ενωση έχασε μάλιστα την μεγάλη ευκαιρία του Τάνκοβιτς στο τέλος στο… χωράφι του ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα να μην γίνει η ανατροπή.

Ετσι, η διαφορά με την κορυφή παρέμεινε στο -6 με την ΑΕΚ να έχει δώσει όλα τα εντός έδρας ντέρμπι της, και δεν έχει νικήσει ούτε ΠΑΟΚ, ούτε ΠΑΟ, ούτε Ολυμπιακό.

Το ματς

Το ξεκίνημα του αγώνα βρήκε την ΑΕΚ να εμφανίζεται με όσα δοκίμασε στην τελευταία προπόνηση ο Μάσιμο Καρέρα. Από τη στιγμή που ο Τσιγκρίνσκι ήταν διαθέσιμος – έστω και με ένεση – πήρε θέση μαζί με τον Νεντελτσεάρου στην άμυνα, ενώ οι Μπακάκης και Λόπες ήταν οι επιλογές στα άκρα της άμυνας. Σιμόες και Κρίστισιτς οι δύο της μεσαίας γραμμής και τριάδα πίσω από τον Καρίμ, που συνέθεταν οι Λιβάι, Μάνταλος και Λιβάγια.

Με το δικό της τρόπο

Η ΑΕΚ φάνηκε εξ αρχής πως ήθελε να επιβάλει το δικό της ρυθμό. Να ελέγξει τη μεσαία γραμμή, να κυκλοφορήσει την μπάλα και να έχει εκείνη το ματς στα δικά της πόδια. Ηθελε να εκμεταλλευθεί την ταχύτητα του Γκαρσία στα άκρα, τις εμπνεύσεις των Λιβάγια και Μάνταλου, αλλά παράλληλα να διατηρήσει συνοχή στην άμυνα και να μη βρεθεί ξανά προ εκπλήξεως. Όπως και συνέβη, με την Ενωση να βγάζει μεγάλη ένταση στο παιχνίδι της και τους «κιτρινόμαυρους» να νικούν στις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες.

Η Ενωση κατάφερε να κλείσει κάθε διάδρομο προς την εστία του Τσιντώτα, αλλά φαινόταν πως κάτι έλειπε στην τελική επιλογή. Αν και δημιουργούσε τις προϋποθέσεις κερδίζοντας μπάλες στη μεσαία γραμμή, έλειπε η σωστή επιλογή για να γίνει ευκαιρία. Η ΑΕΚ απειλούσε κυρίως από στατικές φάσεις – με τις μαγικές εκτελέσεις του Γκαρσία – και όταν πίεζε την άμυνα του Ολυμπιακού, που έκανε εύκολα το λάθος.

Στα συν της ΑΕΚ – ειδικά έπειτα από όσα είχαμε δει το προηγούμενο διάστημα – η εξαιρετική αμυντική λειτουργία. Σωστές αλληλοκαλύψεις, πολλά τρεξίματα και κυρίως, η ηγετική παρουσία του Τσιγκρίνσκι, που καθάριζε με άνεση και καθαρό μυαλό κάθε δύσκολη στιγμή. Η ΑΕΚ απειλούνταν μόνο από στατικές φάσεις, με τον Τσιντώτα να αντιδρά εξαιρετικά στη μοναδική στιγμή που απαιτήθηκε. Αλλά το ματς δεν είχε συγκινήσεις και οδηγήθηκε σε λευκό ημίχρονο (0-0).

Αλλαγη σκηνικού

Ο Καρέρα έριξε άμεσα στο ματς τον Ολιβέιρα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά ο Μαρτίνς απάντησε με διπλή κίνηση, την είσοδο των Φορτούνη και Καμαρά. Η είσοδος των δύο έκανε τον Ολυμπιακό πιο επιθετικό, καθώς κέρδισε μέτρα μέσα στο γήπεδο. Η ΑΕΚ άρχισε να έχει κενά στην άμυνα και αυτό έφερε τη ζημιά. Ο Βρουσάι βρέθηκε αφύλαχτος μέσα στην περιοχή – ο Λόπες τον κάλυπτε – και με πλασέ νίκησε τον Τσιντώτα και άνοιξε το σκορ (55’).

Αυτό το γκολ καταρράκωσε ψυχολογικά την ΑΕΚ. Επαψε να έχει πια τη ζωντάνια και την ένταση που έβγαζε στο πρώτο 45λεπτο. Εψαξε να βρει κάποιες λύσεις από στατικές φάσεις, αλλά δεν ήρθε η γρήγορη ισοφάριση. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός είχε πλέον πολλούς κενούς χώρους για να βγάζει αντεπιθέσεις και ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος όταν κέρδιζε μπάλες στη μεσαία γραμμή. Ο χρόνος περνούσε με την ΑΕΚ να μην μπορεί να ασκήσει πίεση.

Η κλάση του Σιμόες

Ο Καρέρα προσπάθησε να παρέμβει στο ματς με την τριπλή αλλαγή των Σάκχοφ, Τάνκοβιτς και Παουλίνιο στο 70’, αλλά η εικόνα παρέμενε προβληματική. Εκεί χρειάστηκε να μιλήσουν οι ηγετικές προσωπικότητες, οι παίκτες που καταλαβαίνουν το βάρος της φανέλας. Όπως ο Αντρέ Σιμόες, που έβαλε στα δίχτυα όλη την άμυνα του Ολυμπιακού στο κόρνερ του Λιβάι και έφερε σε ισορροπία το ματς στο 80’, σε διάστημα που φαινόταν να μην υπάρχει λύση.

Αυτό το γκολ έδωσε αέρα στην ΑΕΚ και την ψυχολογία που χρειαζόταν για να διεκδικήσει τη νίκη στο τελευταίο διάστημα του ματς. Η Ενωση πίεζε, είχε θέληση και πείσμα για να κάνει την ανατροπή, αλλά στις μεγάλες στιγμές όπως αυτή του Τάνκοβιτς στο 90’, έλειψε η σωστή προσπάθεια για να πάρει τη νίκη. Και στο τέλος μάλιστα, χρειάστηκαν τα αντανακλαστικά του Τσιντώτα για να μη χαθούν τα πάντα μέσα από μια φάση.

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Μπακάκης (71’ Παουλίνιο), Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Λόπες (86’ Ινσούα), Κρίστισιτς (70’ Σάκχοφ), Σιμόες, Γκαρσία, Μάνταλος, Λιβάγια (71’ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (46’ Ολιβέιρα)

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς, 4-3-3): Σα, Ραφίνια, Σεμέντο, Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά, Τιάγκο (46’ Καμαρά), Μπουχαλάκης, Μασούρας (46’ Φορτούνης), Βρουσάι (82’ Ρατζέλοβιτς), Ελ Αραμπί

Ο Λετονός Τρεϊμόνις χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Σιμόες (35’), Κρίστισιτς (64’).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X