Λονδίνο - Γερμανία: Κοσμοσυρροή στα καταστήματα πριν από το lockdown

Λονδίνο - Γερμανία: Κοσμοσυρροή στα καταστήματα πριν από το lockdown

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το lockdown έφερε τον κόσμο έξω από καταστήματα σε Λονδίνο και Γερμανία, καθώς ο κόσμος έσπευσε να πραγματοποιήσει τις χριστουγεννιάτικες αγορές του πριν από την επιβολή της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Μετά την ανακοίνωση του μέτρου της γενικευμένης απαγόρευσης κυκλοφορίας από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, που θα τεθεί σε ισχύ από αύριο (Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου) έως τις 10 Ιανουαρίου, χιλιάδες Γερμανοί ξεχύθηκαν στους δρόμους για τα ψώνια της -κυριολεκτικά- τελευταίας στιγμής.

Σε τηλεοπτικό μήνυμά του, ο ομοσπονδιακός πρόεδρος, Φρανκ-Βάλτερ Σταινμάιερ, επισήμανε ότι «οι επόμενες εβδομάδες είναι μια δοκιμασία για όλους» και προέτρεψε τους πολίτες να τηρήσουν τους κανόνες, να επιδείξουν αλληλεγγύη και την επιβαλλόμενη προσοχή κατά την διάρκεια του lockdown.

Σχολεία και εμπορικά καταστήματα βάζουν «λουκέτο», με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.

Στο Βερολίνο, το Αμβούργο και το Μόναχο, η κίνηση είναι αυξημένη έξω από πολυκαταστήματα, αλλά και καταστήματα με ηλεκτρονικά είδη.

Πολυκοσμία και στο Λονδίνο

Στο Λονδίνο, η πολυκοσμία είναι σαφώς μεγαλύτερη. Η βρετανική πρωτεύουσα έχει κατακλυστεί από καταναλωτές, που σπεύδουν να κάνουν τα ψώνια τους για τις γιορτές.

Ιδίως σε εμπορικούς δρόμους, οι ουρές είναι μεγάλες, καθώς από τα μεσάνυχτα η χώρα μπαίνει σε lockdown.  Πλήθος κόσμου έχει κατακλύσει από το πρωί κεντρικά σημεία της βρετανικής πρωτεύουσας, ιδίως σε εμπορικούς δρόμους, με τους πολίτες να τρέχουν για να προλάβουν να κάνουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους καθώς, το Λονδίνο, και όχι μόνο, από σήμερα το βράδυ, μπαίνει σε lockdown.

Παρότι ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν προειδοποίησε τους πολίτες να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας και να φορούν μάσκες ενώ κάνουν τις αγορές τους, ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους οι Βρετανοί είναι ελάχιστος και γι’αυτό ο συνωστισμός αναπόφευκτος.

Πηγές: Daily Mail, Südwest Presse

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X