Σε πιάνει πονοκέφαλος με τόσο αστεία λειτουργία

Σε πιάνει πονοκέφαλος με τόσο αστεία λειτουργία
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης αναφέρεται ξεχωριστά στις αχίλλειες πτέρνες της φετινής ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ προβληματίζει πολύ με την αμυντική συμπεριφορά της και την εν γένει ανασταλτική της λειτουργία.

Η «Ένωση» δέχεται γκολ σχεδόν σε κάθε επίσκεψη που γίνεται στα καρέ της και αυτό είναι που προβληματίζει πάρα πολύ. Όπως γίνεται αντιληπτό στο επερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Διότι στο ποδόσφαιρο, όταν θέλεις να έχεις στόχους, βασίζεσαι στην άμυνα και όχι στην επίθεση. Καμία ομάδα στον κόσμο δεν μπορεί να διεκδικήσει τρόπαια, αν η άμυνά της θυμίζει σουρωτήρι, όπως εμφανίζεται η άμυνα της ΑΕΚ εδώ και πολύ καιρό.

Είναι χαρακτηριστικό πως η τελευταία φορά που ο «Δικέφαλος» δεν δέχθηκε γκολ, ήταν στο εκτός έδρας 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα για την 6η αγωνιστική. Και εκεί για όσους δεν θυμούνται το 0 στα μετόπισθεν ήρθε μόνο και μόνο επειδή τα δύο γκολ που δέχθηκε η ΑΕΚ, ήταν οριακά offside και ακυρώθηκαν μέσω χρήσης VAR!

Συνολικά δε, η «Ένωση» έχει καταφέρει φέτος να διατηρήσει απαραβίαστη την εστία της μόνος σε τέσσερα ματς. Εκτός από την αναμέτρηση στους «Ζωσιμάδες» η ΑΕΚ δεν δέχθηκε γκολ στα πρώτα τρία ματς της φετινής σεζόν. Με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, τη Σεντ Γκάλεν στην Ελβετία και τη Λαμία.

Παρακάτω θα αναφερθώ σε τέσσερις ποδοσφαιριστές. Στόχος μου δεν είναι να τους στοχοποιήσω, ούτε να θεωρηθούν αυτοί υπαίτιοι για όλα τα κακά της φετινής ΑΕΚ. Η άμυνα και η ανασταλτική λειτουργία είναι δουλειά του συνόλου. Ωστόσο υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορείς να τα αγνοήσεις. Και αν ο Καρέρα δεν… μπορεί να εξηγήσει γιατί τρώει η ΑΕΚ γκολ, εμείς θα επισημάνουμε ότι αυτό συμβαίνει γιατί οι παίκτες του τακτικά και νοητικά παίρνουν βαθμό κάτω από τη βάση!

Ο φοβισμένος Τσιντώτας

Ο Παναγιώτης Τσιντώτας το καλοκαίρι αποφασίστηκε από τη διοίκηση να πάρει τα γάντια του βασικού γκολκίπερ. Ο 27χρονος σήμερα τερματοφύλακας ήταν ο πιο… βασικός τη χρονιά του τίτλου. Τη σεζόν 2017-2018 είχε καθίσει κάτω από τα γκολπόστ σε 15 ματς πρωταθλήματος. Είχε καταφέρει -μαζί με την υπόλοιπη ομάδα- να διατηρήσει την εστία του ανέπαφη στα 10 από αυτά τα 15 παιχνίδια. Επίσης είχε παίξει σε άλλα τρία ματς, δύο για το Κύπελλο και ένα το τελευταίο στη φάση των ομίλων του Europa League, όπου και στα τρία είχε διατηρήσει το «0» στα μετόπισθεν. Ειδικά στο παιχνίδι με την Αούστρια στη Βιέννη είχε εντυπωσιάσει με την έξοδό του σε ένα πολύ επικίνδυνο γέμισμα στα τελευταία λεπτά του αγώνα, όπου βγήκε και μπλόκαρε χωρίς φόβο τη μπάλα. Φέτος ωστόσο τον παρακολουθούμε φοβισμένο. Πολλές φορές δεν βγαίνει και όταν αποφασίζει να αφήσει τα γκολπόστ το κάνει με φόβο. Χαρακτηριστική είναι η έξοδός του στο «King Power», ενώ και σε άλλα ματς, όπως προχθές με τον Απόλλωνα δέχθηκε τρία γκολ με κεφαλιές! Το πρώτο το δε του Φερνάντεθ από το σημείο του πέναλτι, το δεύτερο ήταν από κοντινή απόσταση, ενώ το τρίτο ήταν επειδή είχε λάθος θέση!

Ο Παουλίνιο έχει κριθεί ανεπαρκής

Ένας ακραίος αμυντικός σε μία ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, πρέπει να είναι καλός ανασταλτικά και καλός και στο τελευταίο τρίτο. Ο Παουλίνιο θεωρητικά είναι καλύτερος από τον Μπακάκη επιθετικά, αλλά πίσω, δυστυχώς είναι δώρο για οποιαδήποτε ομάδα έχει έναν ακραίο με ταχύτητα και τεχνική κατάρτιση. Στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα δεν είναι το χέρι που κάνει στη φάση του πέναλτι (και τελικά ακυρώνεται από το VAR ελέω offside). Είναι όλη του η συμπεριφορά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Αυτό που κάνει στο πρώτο γκολ του Απόλλωνα είναι «εγκληματικό». Στην εκτέλεση του πλαγίου από τον Μπαξεβανίδη, αφήνει τον Χουχούμη και όταν ο Σλίβκα φεύγει στην κόντρα, αντί να τρέξει «παγώνει». Όταν αποφασίζει ότι πρέπει να γυρίσει πίσω, ο Λιθουανός έχει κάνει τη σέντρα και όταν ο Φερνάντεζ κάνει την κεφαλιά, ο Πορτογάλος εκείνη τη στιγμή πατάει τη γωνία της μεγάλης περιοχής. Στη φάση του 2-3 όποιος παρατηρήσει παρατάει τον Σλίβκα που είναι ο προσωπικός του αντίπαλος και μετά εκνευρίζεται γιατί η ομάδα του δέχθηκε το γκολ. Την ίδια αντίδραση έχει και στο 3-4, πολύ πιο έντονη μάλιστα, εκεί όπου κάνει βήματα προς τα πίσω, δίχως να μαρκάρει κανέναν αντίπαλο…

Ο Σβάρνας είναι απογοήτευση

Η ΑΕΚ μετά την αποχώρηση του Βράνιες και την αγορά του Χνιντ αποφάσισε να κάνει νούμερο… 2 στην άμυνάς της τον 23χρονο. Και μπορεί ο Σβάρνας να έφτασε μέχρι την Εθνική, αλλά είναι γεγονός πως στα τελευταία ματς, αλλού πατάει και αλλού βρίσκεται. Το να υποστηρίξουμε ότι είναι… άγουρος θα ήταν υπερβολή. Το να πούμε ότι έχει περιορισμένο ταβάνι θα ήταν πιο ακριβές.

Στη φάση του πρώτου γκολ του Απόλλωνα ξεκινάει σπριντ με τον Σλίβκα και ο αντίπαλός του τον περνάει δις! Το τάκλιν είναι σε λάθος χρόνο και μετά πάει χαλαρά στη μπάλα. Αν πέσεις για τάκλιν, στη χειρότερη κάνεις φάουλ. Όμως ο Σβάρνας ούτε αυτό δεν μπορεί να κάνει! Βεβαίως σε αυτή τη φάση «τραγική» είναι η αμυντική συμπεριφορά του Χνιντ και του Παουλίνιο που έχουν παρατήσει τη φάση!

Στο δεύτερο γκολ βρίσκεται πίσω από τον Ροντρίγκες και τον Τσαμπούρη και αν προσέξει κανείς τι κάνει, θα παρατηρήσει ότι πηδάει σε λάθος χρόνο και… σκύβει!

Στο τρίτο γκολ του Απόλλωνα δε, εκεί όπου έχει κοιμηθεί όλη η άμυνα της ΑΕΚ σε εκτέλεση κόρνερ και φωνάζει ο Τσιντώτας και ο πάγκος «play», αντί να πάει στη μπάλα, αφήνει τον Ντάουντα πίσω του και πηδάει και πάλι όπως στο Περιστέρι μία… εφημερίδα, επιτρέποντας στον Μπαξεβανίδη των 175 εκατοστών να σκοράρει.

Ο Χνιντ θέλει πολλή δουλειά

Πάμε τώρα και στον Τυνήσιο που μέσω του μάνατζέρ του είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του που δεν αγωνίζεται. Ο 23χρονος είναι αυτός που τακτικά θέλει την περισσότερη δουλειά. Διότι έχει στοιχεία που δεν έχει άλλο στόπερ της ΑΕΚ.

Στο πρώτο γκολ του Απόλλωνα ο στόπερ της ΑΕΚ είναι σε θέση επιτιθέμενου δεξιού μπακ χαφ! Είναι ο παίκτης που ξεκινάει να κυνηγάει τον Σλίβκα, αλλά τον παρατάει, όταν βλέπει να πηγαίνει πάνω του ο Σβάρνας. Και αντί να τρέξει να καλύψει τη θέση διαπιστώνει κανείς ότι κόβει ταχύτητα!

Στη φάση του 2-3 αν βάλει κανείς το βίντεο και δει βρίσκεται ανάμεσα στον Σάκχοφ και στον Σιμόες. Δεν μαρκάρει κανέναν και απλά παρακολουθεί το γέμισμα στην περιοχή. Ο Σβάρνας δε έχει μπροστά του τρεις παίκτες που πάνε στην μπάλα. Σε άμυνα που υποτίθεται ότι είναι man to man!

Στο 90′ στην κεφαλιά του Λισγάρα μπαίνει στο πλάνο της φάσης, αφού ο στόπερ του Απόλλωνα έχει κάνει την κεφαλιά. Και πάλι η ΑΕΚ είναι σε θέση άμυνας man to man.

Στο 94′ στη φάση του 3-4, ο Λισγάρας κινείται πίσω του χωρίς να τον μαρκάρει και ο Τυνήσιος απλά παρακολουθεί την κατάληξη της μπάλας στα δίχτυα!

Όσο για την τελευταία φάση με το πέναλτι είναι αυτός που χάνει την κεφαλιά από τον Ντάουντα, γιατί πηδάει με πλάτη…

Εν κατακλείδι: Υπεύθυνος για την εξέλιξη ενός παίκτη είναι πάντοτε ο προπονητής του. Και όπως θα αποδώσουμε τα εύσημα στον Μάσιμο Καρέρα γιατί δεν δίστασε να ρίξει στα βαθιά τον Μαχαίρα και τον Μιτάι, έτσι θα τον κριτικάρουμε γιατί δεν έχει δουλέψει περισσότερο με τον Χνιντ, ή δεν έχει δουλέψει επισταμένως στις αδυναμίες του Σβάρνα και του Παουλίνιο. Του κάθε Χνιντ, Σβάρνα και Παουλίνιο.

Επίσης κάτι τελευταίο. Η ΑΕΚ δέχεται το 3-4 του Μπαξεβανίδη στο 93′ 23”. Η μπάλα πάει στη σέντρα. Αντί λοιπόν να την… καταπιούν ή να τη στείλουν στον… αγύριστο, κατάφεραν μέσα σε 37” να χάσουν τη μπάλα, να δεχθούν βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και να υποπέσουν σε πέναλτι. Αν αυτό δε λέει κάτι στον Ίβιτς και στη διοίκηση, δυστυχώς και η φετινή χρονιά θα είναι αποτυχημένη!

ΥΓ: Το ελληνικό ποδόσφαιρο οι παράγοντές του σε κάνουν να το σιχαθείς. Δεν πρόκειται να αποδεχθώ ούτε όσα λέει ο Καραπαπάς, ούτε όσα λέει ο Γκαγκάτσης. Δε θα υπερασπιστώ και ούτε με ενδιαφέρει τον οποιονδήποτε ξεφτιλίζει το άθλημα που όλοι αγαπάμε και όλοι θέλουμε να ασχολούμαστε με αυτό.

Ας επέμβει η Δικαιοσύνη και για μία φορά ας λειτουργήσει όπως πρέπει. Ας κληθούν όλοι σε απολογία, ας ανοίξουν τα τηλέφωνα, ας μάθουν όλοι τι έχει γίνει και ας πάρουν όλοι αυτό που τους αξίζει. Αν ο ΠΑΟΚ έχει επιχειρήσει να δωροδοκήσει παίκτη του Άρη ας υποβιβαστεί. Αν ο Καραπαπάς έχει πει μπαρούφες και δεν παρουσιάσει στοιχεία, αλλά πει: «Άκουσα, μου είπαν», ας τον τελειώσουν οριστικά από το ποδόσφαιρο. Έλεος πια…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X