Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό κρίνει πόσοι και ποιοι ενδιαφέρονται

ΤΩΡΑ LIVE το ENWSI TV με τηλεφωνικές γραμμές και Καζαντζόγλου-Λούπο! (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Ο Γιάννης Σαντοριναίος γράφει για μία ομάδα που δεν φροντίζει τον εαυτό της..

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κανονικά η ΑΕΚ θα έπρεπε να είχε αποσυρθεί από την Δευτέρα στα Σπάτα.

Να ξυπνούν και να κοιμούνται όλοι μαζί. Να ασχοληθούν για τα ποδοσφαιρικά ζητήματα που τόσο αρνητικά έχουν επηρεάσει την αγωνιστική εικόνα. Αυτή την στιγμή δεν θέλει άλλο group therapy η κοινωνία των Σπάτων. Αυτό έγινε στον υπερθετικό βαθμό.

Στην προπόνηση βρίσκεις τις απαντήσεις

Όποια αγωνιστική απάντηση ψάχνουν το τεχνικό επιτελείο κι οι ποδοσφαιριστές θα την βρουν μόνο στα Σπάτα, στην καθημερινότητα της δουλειάς. Εκεί κρίνονται όλα, επειδή παίζεις όπως δουλεύεις στην προπόνηση. Ούτε τόσο άχρηστοι είναι οι παίκτες ώστε να επιτρέπουν πέναλτι ισοφάρισης σε 15 δευτερόλεπτα στην λήξη των καθυστερήσεων με τον Απόλλωνα ούτε ο προπονητής είναι τυφλός να μην βλέπει όσα σοκαριστικά συμβαίνουν.

Μόνο η δουλειά στην προπόνηση θα φέρει την εργατική εικόνα στο γήπεδο. Ήδη ο προπονητής θα πρέπει να ρωτά τον Χνιντ τι φταίει και χάνει τα μαρκαρίσματα στις σέντρες, τον Σβάρνα γιατί είναι συνεχώς σε λάθος θέση, τον Μπακάκη για ποιον λόγο είναι σκιά του εαυτού του. Διάολε δεν έφτασαν στην πόρτα της ΑΕΚ για να διασύρουν τα όνειρά τους!

Όπως θα επρεπε να γίνεται κι η αντίστροφη διαδικασία. Οι πρωταθλητές του 2018 και ηγέτες της ομάδας, ο Μάνταλος, ο Λιβάγια, ο Τσιγκρίνσκι να πιάσουν τον προπονητή και να πουν τους αγωνιστικούς προβληματισμούς τους για την αμυντική λειτουργία στον χώρο αντί να κάνουν δηλώσεις με διπλωματικό περιεχόμενο. Όχι άλλα λόγια, όχι άλλο κάρβουνο…

Πόσοι και ποιοι ενδιαφέρονται

Προσωπικά θεωρώ πως το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν θα κρίνει αν η ΑΕΚ μπορεί να χτυπήσει το πρωτάθλημα αλλά θα καθορίσει πόσοι και ποιοι ενδιαφέρονται να επιστρέψει η ΑΕΚ σε ομαλές συνθήκες λειτουργίας. Ποιοι θέλουν να δείξουν κάτι διαφορετικό και πόσοι ενδιαφέρονται να αλλάξουν τα τωρινά δεδομένα.

Τούτη την ώρα, το ανάθεμα περισσεύει. Οι ποδοσφαιριστές που δεν κάνουν,

εκείνοι που δεν αντέχουν την πίεση της φανέλας, ο προπονητής που δεν ξέρει, η νοοτροπία ανασφάλειας μικρής ομάδας, η φανέλα του… Χουλτ κι άλλα πολλά στα οποία βρίσκεις παθογένειες με καταστροφικές συνέπειες.

Είναι χάσιμο χρόνου η συζήτηση για τα λάθη

Αυτή την στιγμή είναι χάσιμο χρόνου να συζητάμε για τα λάθη της άμυνας με τον Απόλλωνα γιατί είναι ίδια με τα προηγούμενα λάθη με Παναθηναϊκό, Μπράγκα, Ζόρια… Άρα ο αντίπαλος κι η ποιότητά του δεν παίζει τελικά ρόλο. Ρόλο παίζει η θολούρα στην σκέψη των ποδοσφαιριστών, η ελλειψη αυτοπεποίθησης πως κάνουν το σωστό, η απουσία εμπιστοσύνης στο πλάνο του αγώνα. Μία κατάσταση που συρρικνώνει την επίδοση, ατομικά και συνολικά, προτού η ομάδα βγει από την φυσούνα και πατήσει γήπεδο.

Ας δουν, λοιπόν, στο βίντεο πως η άμυνα – παρωδία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Λειψία σταμάτησε τα υπερηχητικά του Πεπ στο τοπικό ντέρμπι, πως η αγωνιστική διάθεση και το μαχητικό πνεύμα της Φούλαμ (τι παικταράς είσαι Λούκμαν!) μπλόκαραν την Λίβερπουλ ή πως αντέδρασε η άμυνα της Έβερτον μειώνοντας το πλάτος του γηπέδου (τεράστιος Αντσελότι) στην νίκη έπος απέναντι στην Τσέλσι… Τόσα παραδείγματα εκεί έξω! Αν δεν μπορούν να φτιάξουν ένα, ας το δανειστούν έστω για τις ανάγκες της περίστασης…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X