Κρίσιμη ημέρα για το λιανεμπόριο: Προβληματισμός για το click away – Με κατάργησή του προειδοποιεί ο Γεωργιάδης

Κρίσιμη ημέρα για το λιανεμπόριο: Προβληματισμός για το click away – Με κατάργησή του προειδοποιεί ο Γεωργιάδης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

«Κρας τεστ» για το άνοιγμα της αγοράς, μέσω του click away και τη λειτουργία κομμωτηρίων, βιβλιοπωλείων και ΚΤΕΟ.

Τόσο οι καταστηματάρχες, όσο και οι καταναλωτές καλούνται να να προσαρμοστούν σε έναν πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα τρόπο αγοραπωλησίας.

Το πρωί «ανέβασαν ρολά», βιβλιοπωλεία, KTEO, κομμωτήρια και κουρεία. Μπορεί η επίσημη πρεμιέρα των αγορών με «click away» να έγινε την Κυριακή, ωστόσο το πραγματικό κρας τεστ θα γίνει από σήμερα το πρωί. Κι αυτό γιατί, τα περισσότερα μαγαζιά παρέμειναν κλειστά την Κυριακή αφού το άνοιγμα ήταν προαιρετικό.

Το clickaway, δεν αντικαθιστά το λιανεμπόριο δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον «ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6».

Ο νέος τρόπος αγορών, έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό τόσο σε καταστηματάρχες και καταναλωτές, όσο και στην κυβέρνηση.

Η προσαρμογή δείχνει δύσκολη, με τα πρώτα προβλήματα να έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Πολλοί είναι οι καταστηματάρχες που δυσκολεύονται να προσαρμοστούν και να δημιουργήσουν το μηχανισμό μέσω διαδικτύου προκειμένου να εξυπηρετούν τους καταναλωτές, ενώ πολλά είναι και τα προβλήματα κατά την εφαρμογή του.

Αυστηρή προειδοποίηση σε εκείνους που παραβιάζουν τους κανόνες του «Click away», στέλνει με αφορμή φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Από την Κυριακή το μεσημέρι, πολλοί χρήστες στα social media, αναρτούν μια φωτογραφία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων με μια γυναίκα στην Ερμού, να δοκιμάζει παπούτσια που έχει αγοράσει μέσω του «Click away», έξω από κατάστημα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του στο Twitter, σημειώνει ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται και τονίζει ότι οι έλεγχοι που θα γίνονται από σήμερα, θα το λάβουν υπόψιν.

«Θέλω για άλλη μία φορά να σας παρακαλέσω να μην παραβιάζετε τα μέτρα. Θα αναγκάσουμε να το σταματήσουμε. Κρίμα..», γράφει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον «Θέμα 104,6» η απόφαση αυτή την παράδοση εκτός καταστήματος, πάρθηκε ύστερα από ενδελεχή συζήτηση με την ειδική επιτροπή του υπουργείου Υγείας, των οποίων τα δεδομένα επιβεβαιώνονται.

Συγκεκριμένα οι αλγόριθμοι που παρουσιάστηκαν, έδειξαν ότι αν ανοίξει το λιανεμπόριο κανονικά τότε έως τις 21 Ιανουαρίου θα είχαμε ανεξέλεγκτη πανδημία και θα θρηνούσαμε πολλαπλάσια των σημερινών θύματα, ίσως οι θάνατοι να ξεπερνούσαν τους 1.000, όπως είπε ο υπουργός. Παρότι, ο ίδιος ήταν υπέρμαχος ενδοκυβερνητικά να ανοίξει το λιανεμπόριο και να κινηθεί η αγορά, μπροστά σε έναν τέτοιον κίνδυνο, υπήρξε προβληματισμός.

Ξεκαθάρισε, ότι θα υπάρξει πρόβλεψη κρατικής ενίσχυσης στις επιχειρήσεις είτε παραμένουν κλειστές είτε λειτουργούν μέσω του clickaway. «Θα υπάρξει κι άλλη πρόβλεψη, βλέπουμε πώς μπορεί να αυξηθεί το ποσό», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ενώ όπως είπε, ελπίζει αυτή η μέθοδος παράδοσης να ισοφαρίσει τις ζημιές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X