Επίσημο: Στην ΑΕΚ ο Μόουζες

Επίσημο: Στην ΑΕΚ ο Μόουζες
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του ΚίνγκσλεΪ Μόουζες

Είναι πλέον επίσημο, ο Κίνγκσλεϊ Μόοζες θα φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ για το υπόλοιπο της σεζόν 2020/21, ενισχύοντας την φροντ λάιν της ομάδας, ενώ ταυτόχρονα θα είναι ο έκτος ξένος στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ.

Έπειτα από ένα σύντομο πέρασμα στην Μπιλμπάο, στην οποία δεν κατάφερε να έχει τον επιθυμητό ρόλο, ο Μόουζες επιστρέφει στην Ελλάδα. Άλλωστε κατά τη σεζόν 2019-20 ήταν ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν στο Περιστέρι, τόσο για την συνέπειά του στην άμυνα, όσο και για την αποτελεσματικότητά του στην επίθεση.

Η ΑΕΚ έκανε δικό της τον Αφρικανό άσο, ο οποίος θα είναι συμπαίκτης -εκ νέου- με την Γιανίκ Μορέιρα, με τον οποίο συνεργάστηκε στο Περιστέρι. Παράλληλα, αναμένεται να κάνει άμεσα ντεμπούτο με την κιτρινόμαυρη φανέλα, καθώς η Ένωση έχει ήδη δηλώσει τον παίκτη στο ρόστερ του ΕΣΑΚΕ.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ αναφέρει:

Η ΑΕΚ BC ανακοινώνει, ότι ο Μόουζες Κίνγκσλεϊ (26 χρ., 2μ08) υπέγραψε σήμερα (12/12) συμβόλαιο συνεργασίας με τη «Βασίλισσα».

Βιογραφικό:

Ο Μόουζες Κίνγκσλεϊ γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1994 στο Ενούγκου της Νιγηρίας και έχει ύψος 2μ08. Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στο Λύκειο Huntington Prep, ενώ αποφοίτησε από το Κολέγιο Arkansas, έχοντας την 3η του σεζόν 15.9 πόντους και 9.3 ριμπάουντ μέσο όρο.

Στη συνέχεια αγωνίστηκε με τη φανέλα των Razorbacks για το ΝCAA και στις 12 Αυγούστου 2017, υπέγραψε στην Αντβέρπ. Με τους Βέλγους κατέκτησε το Κύπελλο Βελγίου (2019), την 3η θέση στο BCL (2019). Την σεζόν 2019-20, φόρεσε τη φανέλα του Περιστερίου. O Νιγηριανός φόργουορντ/σέντερ σημείωσε 8,6 πόντους με 5,9 ριμπάουντ μέσο όρο στη Basket League, ενώ στο BCL είχε 8,9 πόντους με 8,1 ριμπάουντ μέσο όρο.

Στις 17 Ιουλίου 2020 υπέγραψε συμβόλαιο με τη Μπιλμπάο. Ο Μόουζες στα 8 ματς, που αγωνίστηκε στην ACB μέτρησε 4,4 πόντους και 2,4 ριμπάουντ μέσο όρο.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X