AEK: Η απόφαση-σοκ του αθλητικού δικαστή που ενήργησε σαν αρχί... διαιτητής!

AEK: Η απόφαση-σοκ του αθλητικού δικαστή που ενήργησε σαν αρχί... διαιτητής!
Photo Credits: INTIME

Η απόφαση του αθλητικού δικαστή για το ΑΕΚ - ΠΑΟΚ σήκωσε θύελλα αντιδράσεων και ένα εκτός πραγματικότητας δεδικασμένο

Ο αθλητικός δικαστής πήρε την απόφαση να οδηγήσει σε επανάληψη το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, στο κλειστό του ΟΑΚΑ, τινάζοντας στον… αέρα το πρωτάθλημα, με μια απίστευτη απόφαση.

Ο Χρήστος Παπαδήμας, που είναι ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ και πήρε αυτή την πρωτοφανή -στα χρονικά της Α1- απόφαση στάθηκε στο φάουλ που δεν καταλόγισε ο Καρακατσούνης στον Λοβ, επισημαίνοντας πως αυτό οδήγησε σε αλλοίωση αποτελέσματος.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σκεπτικό της απόφασης του αθλητικού δικαστή «Από το βίντεο του αγώνα προκύπτει ότι η προσπάθεια του παίκτη για να σουτάρει αρχίζει περί τα 4,1” ενώ στο 3,7-3,5” η μπάλα έχει πλέον φύγει από τα χέρια του.

Τη στιγμή ακριβώς εκείνη ο παίκτης της γηπεδούχου ομάδας Ζήσης (νο.16) αμυνόμενος μεν, χωρίς ωστόσο να έχει εδραιώσει εμφανώς μια νόμιμη αμυντική θέση, καθώς κινούταν προς τον αντίπαλό του, προκειμένου να εμποδίσει την προσπάθειά του να σουτάρει προς το καλάθι πέσε με το σώμα του πάνω στο σώμα του παίκτη Love, υποπίπτοντας με τον τρόπο αυτό σε προσωπικό σφάλμα (φάουλ), καθόσον παρανόμως ήρθε σε επαφή μαζί του.

Από τη διαπίστωση των παραπάνω άρθρων προκύπτει ότι δεν αφηνόταν κανένα περιθώριο στον διαιτητή να κρίνει αν θα καταλογίσει ή όχι το συγκεκριμένο σφάλμα, όπως λχ συμβαίνει με τις επαφές με το/α χέρι/α για τις οποίες στο άρθρο 33.11 των ως άνω κανονισμών ορίζεται πως αυτές από μόνες τους δεν είναι απαραίτητα σφάλματα.

Ο μη καταλογισμός του προσωπικού σφάλματος στο οποίο υπέπεσε ο παίκτης Ζήσης σε βάρος του παίκτη Λοβ από τον πρώτο διαιτητή του αγώνα Χάρη Καρακατσούνη, ο οποίος είχε άμεση οπτική επαφή με τους δύο παίκτες, καθώς κανείς άλλος παίκτης δεν παρεμβαλλόταν στο οπτικό του πεδίο, όπως φαίνεται καθαρά στο βίντεο του αγώνα, αποτελεί από μέρους του κακή εφαρμογή των άνω κανονισμών καλαθοσφαίρισης 2020.

Ακολούθως αν εκείνος ευστοχούσε στη βολή οι ομάδες θα είχαν τον ίδιο αριθμό πόντων (85) και θα απέμεναν περί τα 3 δευτερόλεπτα στη γηπεδούχο ομάδα προκειμένου να διεκδικήσει τη νίκη με δική της επίθεση. Αντίθετα αν εκείνος (Λοβ) εντέλει αστοχούσε, το αποτέλεσμα θα εξαρτιόταν από το ποιος παίκτης θα έπαιρνε το ριμπάουντ μετά την ελεύθερη βολή».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X