«Το ασύμμετρο 5-4-1 της ΑΕΚ»

Εικόνες από το Λέστερ-ΑΕΚ (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Η ανάπτυξη της ΑΕΚ μάλλον βοήθησε τη Λέστερ για μια άνετη νίκη κατά τους Αγγλους

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μια ιδιαίτερη ανάλυση του αγώνα στην Αγγλία επιχείρησε η «Foxes of Leicester» που έκανε λόγο για το σύστημα της ΑΕΚ και τα τρικ του Ρότζερς που του εξασφάλισαν τη νίκη.

«Η Λέστερ Σίτι του Μπρένταν Ρότζερς εξασφάλισε ως πρώτη του γκρουπ μια ευνοϊκή κλήρωση στους «32» του UEFA Europa League, με μια άνετη νίκη 2-0 έναντι της ΑΕΚ Αθηνών στον τελευταίο αγώνα του ομίλου.

Ήταν μια σημαντική νίκη για τη Λέστερ Σίτι. Ο Μπρένταν Ρότζερς το κατάφερε ξεκινώντας μια ενδεκάδα με τέσσερις στην άμυνα. Ο Βόρειοιρλανδός επέλεξε επίσης τέσσερις πίσω στο τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι των Foxes στην ήττα 1-0 από τη Ζόρια στην Ουκρανία.

Στην Πρέμιερ Λιγκ παίζει με τρεις πίσω. Γιατί το έκανε τώρα με τέσσερις στην άμυνα ειδικά κόντρα στην ΑΕΚ που δεν έβλεπε… μπάλα;
Αρχικά, αυτό συμβαίνει επειδή οι περισσότερες εκτός έδρας ομάδες – ειδικά οι κατώτερες – τείνουν να κάθονται βαθύτερα στο γήπεδο και να παίζουν με αντεπιθέσεις, αλλά επίσης, ο Μάσιμο Καρέρα είχε αναπτύξει αμυντικά συστήματα σε όλα τα εκτός έδρας στην Ευρώπη αυτή τη σεζόν.

Το παιχνίδι εναντίον της Λέστερ δεν ήταν διαφορετικό. Ο σχηματισμός 3-5-2 της ΑΕΚ Αθηνών έπαιξε πολύ περισσότερο σαν 5-3-2 και τελικά μετατράπηκε σε ασύμμετρο 5-4-1 για να περιορίσει την πιθανότητα δημιουργίας τόσο του Luke Thomas όσο και του Harvey Barnes.

Το ευχάριστο στοιχείο για τους Foxes, ήταν ότι ο σχηματισμός 4-3-2-1 / 4-2-3-1, που επέλεξε να αναπτύξει, δημιούργησε πολλές καλές ευκαιρίες σε σχέση με το βαθύ μπλοκ – και αυτό ήταν ένα σπάνιο συμβάν αυτή τη σεζόν.

Ακόμα πιο ευχάριστο για τη Λέστερ ήταν το πόσο καλά εκτελέστηκαν οι αναπτύξεις των συστημάτων της. Στις αρχικές φάσεις της κατοχής της Λέστερ, η ΑΕΚ θα ξεκινούσε ένα σύστημα αρκετά χαμηλής έντασης. Αυτό επέτρεψε στους Jonny Evans και Wesley Fofana να έχουν αρκετό χρόνο να διατηρούν την κατοχή και να αναπτύσσουν άνετα περάσματα.

Για να το πετύχει αυτό ο Ρότζερς ζήτησε από τα full-back να αντιστρέφουν πορεία – μια θεωρία του Pep Guardiola που έχει σχεδιαστεί για να αλλάξει τη θέση των full-back και του αμυντικού-μέσου, δημιουργώντας μια αλλαγή στην αμυντική δομή της ελληνικής πλευράς και σχηματίζοντας έτσι κενά χώρου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X