Οι τρεις παράγοντες που θα κρίνουν ποια καταστήματα θα ανοίξουν τη Δευτέρα

Κορωνοϊός-Αρση μέτρων: Ανοίγει το λιανεμπόριο στις 11 Μαΐου -Με κανόνες για αποστάσεις και αριθμό πελατών

Αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η επιτροπή των ειδικών και η κυβέρνηση εξετάζουν προσεκτικά τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν στη μερική άρση του lockdown και την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθεί ποια θα είναι τα καταστήματα που θα πάρουν το «πράσινο φως» για να ανοίξουν από Δευτέρα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, έδωσε και ένα στίγμα για το επόμενο βήμα στο άνοιγμα των καταστημάτων, με τα κομμωτήρια και τα κουρεία να βρίσκονται πρώτα στη λίστα.

Οι τρεις παράγοντες που κρίνουν τι θα ανοίξει και πού

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε πως ακόμα δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση για τα καταστήματα που θα σηκώσουν ρολά από την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο διευκρίνισε πως θα προηγηθεί το άνοιγμα των επιχειρήσεων που έχουν μικρή κινητικότητα. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως εξετάζεται το άνοιγμα των καταστημάτων που δεν θα προκαλέσουν μεγάλη κινητικότητα του πληθυσμού, αλλά και δεν θα αποτελούν επικίνδυνες εστίες διασποράς του κορωνοϊού. Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στις «πράσινες» περιοχές να ανοίξουν περισσότερες δραστηριότητες. Ωστόσο υπογράμμισε πως ό,τι ανοίξει θα ανοίξει με μεγάλη προσοχή. Ουσιαστικά οι τρεις παράγοντες που θα κρίνουν το επόμενο βήμα στην άρση των μέτρων είναι η κινητικότητα των πολιτών, οι εστίες διασποράς και οι πράσινες ζώνες.

Οι αλλαγές στις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας

Νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι θα υπάρξει επέκταση του ωραρίου στην κυκλοφορία για να διευκολυνθούν τα καταστήματα του λιανεμπορίου. Εξετάζεται επίσης μια λύση στο ωράριο τις ημέρες των εορτών για να μετακινηθεί ο κόσμος. Οπως είχε αναφέρει και χθες, αναμένεται να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για τις παραμονές και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. «Θα το δούμε όπως πλησιάζουμε, θα το δούμε τις επόμενες ημέρες», είπε. Υπενθύμισε, όμως, ότι θα πρέπει οι εορτασμοί στα σπίτια να γίνονται με παρόντα το πολύ μέχρι εννέα άτομα.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε πως όταν ανοίξει το λιανεμπόριο θα αλλάξει και η ώρα έναρξης της απαγόρευσης κυκλοφορίας, προκειμένου να έχουν οι πολίτες τον απαραίτητο χρόνο για να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους, υπενθύμισε πως και τώρα με το χαρτί που έχουν από τον εργοδότη τους μπορούν να κυκλοφορήσουν κατά το διάστημα της απαγόρευσης προκειμένου να επιστρέψουν στις οικίες τους.

Επιφυλάξεις για το άνοιγμα των καταστημάτων

Σήμερα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός απέναντι στο άνοιγμα των καταστημάτων στις 14 Δεκεμβρίου.

«Ελπίζω να μην έχουμε μετέωρα βήματα. Στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και την Ήπειρο, που έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα, δεν θα είναι καθόλου καλή ιδέα να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 14 Δεκεμβρίου. Και δεν ξέρω πόσο καλή είναι και για την υπόλοιπη Ελλάδα, με εξαίρεση κάποιες περιοχές που έχουν εξαιρετική εικόνα», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X