Μόνο με τον Μελισσανίδη... από πάνω
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος blogάρει στο enwsi.gr για το πως λειτουργεί η ΑΕΚ με τον Δημήτρη Μελισσανίδη παρόντα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ χθες έζησε μία έντονη ημέρα. Οπως συμβαίνει 1-2 φορές τον χρόνο συνήθως, μετά από στραπάτσα. Η ΑΕΚ βίωσε κάζο με Ζόρια, Μπράγκα και ΠΑΟ και χθες ήρθε η ώρα για αντιδράσεις. Τελικά ήταν πιο δυναμικές από ότι περιμέναμε αρχικά.

Πρωτίστως από τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Και εν συνεχεία από τον κόσμο. Δεν ήταν 30, δεν ήταν 50. Ηταν πολλοί παραπάνω οι οργισμένοι οπαδοί. Και εξέφρασαν με τον τρόπο τους την οργή τους. Διότι δεν είναι στο γήπεδο να εκφραστούν και να ξεσπάσουν και είχαν… μαζευτεί πολλά. Οπότε η οργή ξεχείλισε με τον τρόπο των οπαδών. Αναμενόμενα πράγματα, με ατάκες, απειλές κλπ. Στην πράξη θα φανεί αν αυτοί που τα άκουσαν τα «μέτρησαν» κιόλας.

Εγώ θα σταθώ στον Δημήτρη Μελισσανίδη. Που είναι το αφεντικό της ομάδας. Η «ΑΕΚ με τον Μελισσανίδη» και η «ΑΕΚ χωρίς τον Μελισσανίδη» είναι ένας εντελώς διαφορετικός οργανισμός. Η ΑΕΚ έχει ανάγκη την συχνή, την πιο συχνή παρουσία του στην καθημερινότητα της ομάδας. Οχι μόνο στα στραβά. Όχι μόνο με ομιλίες. Οχι μόνο με ατάκες. Έχει ανάγκη τον Μελισσανίδη ως παρουσία στα αποδυτήρια, στην καθημερινότητα της ομάδας. Πριν από ματς, στο ημίχρονο, μετά από ματς. Καλώς ή κακώς έτσι βλέπω να λειτουργεί η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια. Μόνο με τον Μελισσανίδη… από πάνω.

Χθες μπήκε στα αποδυτήρια μίλησε στους παίκτες με σκληρή γλώσσα. Πολύ πιο σκληρή από ότι βγήκε προς τα έξω. Μίλησε με Ιβιτς-Δημητριάδη στο γραφείο. Με επίσης σκληρή γλώσσα. Μίλησε και με τον Καρέρα νωρίτερα. Με απαιτήσεις…

Ανθρωπος που ξέρει το ποδόσφαιρο ως φιλοσοφία. Αρα χρήσιμος για την καθημερινότητα της ομάδας. Μία ομάδα που ταυτίστηκε μαζί του για να επιστρέψει.

Σημείο αναφοράς για το κλαμπ

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι το αφεντικό της ομάδας για όλους όσους δουλεύουν εκεί. Είναι το σημείο αναφοράς και ξέχωρα από διαχωρισμό αρμοδιοτήτων, ρόλους στελεχών και καίρια πόστα, ο ίδιος ο Μελισσανίδης είναι ικανός να αλλάζει τα δεδομένα στην ΑΕΚ.

Και θεωρώ ότι όταν ο ίδιος ασχολείται περισσότερο και πιο κοντά από όσο φαίνεται (διότι ασχολείται πολύ και δίχως να είναι εκεί), είναι και τα αποτελέσματα καλύτερα. Η λειτουργία πιο αποτελεσματική, η νοοτροπία όλων καλύτερη. Καλώς ή κακώς έτσι είναι έχει το ζήτημα στην ΑΕΚ και όπως έχω αντιληφθεί από το ρεπορτάζ, είναι διαφορετικά με τον Μελισσανίδη παρόντα, και διαφορετικά με τον Μελισσανίδη απόντα.

Δεν λέω ότι θα παίξει μπάλα και θα κερδίζει η ΑΕΚ αν είναι κοντά στην ομάδα. Αυτό είναι δουλειά του Μάσιμο Καρέρα, του τιμ του και των παικτών. Αυτοί κάτι δεν κάνουν καλά και έχουμε αυτή την εικόνα. Εγώ λέω ότι με τον Μελισσανίδη κοντά στην ομάδα η λειτουργία είναι διαφορετική και η νοοτροπία όλων είναι άλλη. Το αποτέλεσμα το δείχνει.

Τώρα αν μετά την ομιλία του και όσα έκανε χθες θα δούμε άλλη ΑΕΚ δεν το γνωρίζω. Ίσως δούμε μια πιο φιλότιμη ΑΕΚ, αλλά από αμυντική και επιθετική λειτουργία δεν ξέρω αν θα έχει επίδραση. Αυτά είναι δουλειά του Καρέρα και των παικτών.

Δύσκολα με Καρέρα

Εγώ θα κρατήσω την άποψη που είχα και πριν την παρέμβαση Μελισσανίδη χθες για τον προπονητή. Οπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες πλέον, όπως δείχνει να βλέπει και την κατάσταση ο ίδιος ο Καρέρα, είναι δύσκολο να υπάρξει μακροημέρευση του Ιταλού στην ομάδα. Καλώς ή κακώς.

Oι προπονητές δεν επιβάλλονται στις ομάδες. Αυτός είναι νόμος στο ποδόσφαιρο. Ο Καρέρα πρέπει να «κερδίσει» την ομάδα, τους ποδοσφαιριστές, τη διοίκηση και την κοινωνία του κλαμπ. Και ο Ιταλός δεν βλέπω να το έχει αυτό. Και πολύ περισσότερο δεν βλέπω τον Μελισσανίδη πεπεισμένο ότι ο Καρέρα θα το γυρίσει…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X