Το «κλειδί» είναι η νίκη με τον ΟΣΦΠ και το -3 από την κορυφή

Το «κλειδί» είναι η νίκη με τον ΟΣΦΠ και το -3 από την κορυφή
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ, μετά τους «εξάψαλμους» και τα… group therapy

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ήταν ημέρα που προτεραιότητα είχε το ρεπορτάζ και όχι τόσο οι γνώμες μας, η Τρίτη. Και τα διαβάσατε όλα στο «enwsi.gr» και θα έχετε να διαβάσετε κι άλλα, πολύ αποκαλυπτικά, στην «ΩΡΑ» της Τετάρτης.

Χρήσιμα και απαραίτητα όσα έγιναν στα Σπάτα. Κυρίως με την επίσκεψη και τον δικαιολογημένο «εξάψαλμο» του Δημήτρη Μελισσανίδη προς όλους, αλλά και με τα όσα είπαν τα μέλη της Original 21 στους παίκτες. Χρήσιμα και απαραίτητα, γιατί πολύ απλά, δεν γίνεται η ΑΕΚ να κάνει τρεις σερί εντός έδρας ήττες με τραγικές εμφανίσεις και να μην υπάρχουν αντιδράσεις. Για την ΑΕΚ μιλάμε…

Από εκεί και πέρα βέβαια, είναι καλά τα λόγια, οι στηρίξεις, η ανάληψη ευθυνών και τα… group therapy, αλλά πλέον το μόνο που έχει σημασία και που ενδιαφέρει, είναι να μην μείνει η ΑΕΚ εκτός πρωταθλήματος, ξανά από Δεκέμβρη μήνα. Και για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να νικήσει επιτέλους τον ΟΣΦΠ την άλλη Τετάρτη και να κάνει Χριστούγεννα, στη χειρότερη περίπτωση, στο -3 από την κορυφή.

Να κόψουν το… λαιμό τους!

Ναι, ξέρω, υπάρχει το ματς με την Λέστερ, που η ΑΕΚ οφείλει να το παλέψει με όλες της, τις δυνάμεις. Και υπάρχει πριν από το ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ, η κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Απόλλωνα στην Ριζούπολη. Που προφανώς θέλει προσοχή και σοβαρότητα (παρεμπιπτόντως ο Απόλλων έχει πολύ καλή ομάδα και θεωρώ ότι δεν θα κινδυνέψει με υποβιβασμό), αλλά εντάξει, δεν είναι για να συζητάμε τώρα για το αν η ΑΕΚ θα νικήσει τον Απόλλωνα, από τη στιγμή που δεν είναι να συζητάμε καν ότι πρέπει να νικήσει τον ΟΣΦΠ.

Για να το κάνω και πιο λιανά, κάπου… βαρέθηκα να επικρατεί στην ΑΕΚ και στο περιβάλλον της, αυτοσυγκράτηση ακόμα και για το πώς θα πούμε ότι η ομάδα πρέπει πάση θυσία να νικήσει τον ΟΣΦΠ. Να κόψουν οι «χαϊδεμένοι» παίκτες της, τον… λαιμό τους, να μπουν μέσα και να τον νικήσουν.

Κι αλίμονο αν υπάρχει ακόμα άνθρωπος που κινείται εντός ή γύρω από την ομάδα, που δεν καταλαβαίνει ότι είναι το μακράν πιο κρίσιμο ματς της σεζόν, μέχρι στιγμής. Αλίμονο αν δεν κατανοεί ολόκληρος ο «οργανισμός ΑΕΚ» ότι το -3 σημαίνει ξεκάθαρα ότι η ομάδα είναι μέσα στο κόλπο του τίτλου.

Το -9 δεν χρειάζεται να πω τι θα σημαίνει… Όμως και το -6 θα είναι πάρα πολύ δύσκολο για τη συνέχεια, γιατί δεν είναι μόνο το ότι η ΑΕΚ θα πρέπει να πηγαίνει… τρένο, αλλά βλέπουμε και ότι ο ΟΣΦΠ πολύ δύσκολα κάνει γκέλες. Κι επίσης, θυμίζω ότι η νέα χρονιά, στις 3 Γενάρη, ξεκινάει με το ΟΣΦΠ-ΑΕΚ!

Δεν είναι απλά ένα… ντέρμπι

Δεν είναι λοιπόν για την ΑΕΚ, το ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ, το βράδυ της επόμενης Τετάρτης, απλά ένα ματς, αλλά είναι το ματς που θα κρίνει εν πολλοίς τις πιθανότητες της «Ένωσης» για τον φετινό τίτλο, ένα ματς που θα κρίνει την ηρεμία της, τις γιορτές της, ένα ματς που θες, δεν θες, επιφέρει είτε τρομερή αλλαγή κλίματος υπέρ σου, είτε μοιραία… εξελίξεις! Συν το γεγονός ότι ένα παιχνίδι με τον συγκεκριμένο αντίπαλο, δεν είναι ποτέ ένα απλό ματς, αλλά μια σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων.

Το ξαναγράφω. Η ΑΕΚ πρέπει πάση θυσία να κάνει Χριστούγεννα στο -3, στη χειρότερη περίπτωση. Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να νικήσει και τον Απόλλωνα και τον ΟΣΦΠ και τον Βόλο. Σε αντίθετη περίπτωση, θα συνεχίσουμε να περιστρεφόμαστε γύρω από την ουρά μας, να γκρινιάζουμε, να μιζεριάζουμε και να συζητάμε για το τι φταίει που η ΑΕΚ θα έχει μείνει εκτός πρωταθλήματος, ξανά από Δεκέμβρη μήνα…

Αυτή τη στιγμή, υπάρχει μια βαθμολογία, η οποία δείχνει τα εξής. Τον ΟΣΦΠ πρώτο με 25 βαθμούς και δύο αγωνιστικές εκκρεμότητες, τον ΠΑΟΚ δεύτερο με 24 βαθμούς και μία αγωνιστική εκκρεμότητα, τον Άρη τρίτο με 23 βαθμούς και μία αγωνιστική εκκρεμότητα και την ΑΕΚ τέταρτη με 19 βαθμούς και δύο αγωνιστικές εκκρεμότητες.

Αυτό σημαίνει ότι με τη διεξαγωγή του ντέρμπι ΑΕΚ-ΟΣΦΠ την άλλη Τετάρτη, και οι τέσσερις ομάδες θα έχουν από μία αγωνιστική εκκρεμότητα, που θα είναι τα ματς της 13ης Ιανουαρίου (Άρης-ΑΕΚ και ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ). Την Κυριακή επίσης, υπάρχει και το Άρης-ΠΑΟΚ. Αλλά, το βαθμολογικό πρόβλημα για την «Ένωση» δεν είναι αυτή τη στιγμή, οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης. Είναι το -6 από τον ΟΣΦΠ, που το βράδυ της επόμενης Τετάρτης, θα πρέπει να γίνει πάση θυσία -3.

Να… διαβάζουν από τώρα τον ΟΣΦΠ

Μέσα σε ένα οχταήμερο, που περιλαμβάνει τα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος για την ΑΕΚ, μπορεί όχι απλά να αλλάξει την ψυχολογία της «Ένωσης», αλλά να διαφοροποιήσει σημαντικά την κατάσταση και στο πρωτάθλημα, υπέρ της ομάδας του Καρέρα. Όπως βέβαια μπορεί και να τη διαφοροποιήσει και δραματικά εναντίον της, κι αντί για -3 να γίνει κάνα -9, που θα σημαίνει… μαύρα Χριστούγεννα και που θα εντείνει τα προβλήματα στην ΑΕΚ, τόσο στο θέμα του προπονητή, όσο και γενικότερα.

Και για να ξέρουμε τι λέμε, το ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ πρέπει να έχει αρχίσει ήδη να «διαβάζεται», να μελετάται και να σχεδιάζεται από τον Καρέρα και τους συνεργάτες του, και όχι να το αφήσουν για το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας. Γιατί, με τον ΠΑΟ, πιάστηκαν εντελώς… αδιάβαστοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X