ΑΕΚ: Εμεινε όρθια και πήρε τεράστια πρόκριση στο Βελιγράδι (VIDEO)

ΑΕΚ: Εμεινε όρθια και πήρε τεράστια πρόκριση στο Βελιγράδι (VIDEO)

Πρόκριση θρίλερ μπροστά σε 100.000 θεατές στο Μαρακανά, με το σκορ να έχει διαμορφωθεί από το 34’ και με την ΑΕΚ να προκρίνεται στο εκτός έδρας γκολ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ανεπανάληπτη πορεία της ΑΕΚ την περίοδο 1976-77 είχε πολλούς σταθμούς, αλλά και πολλά μεγάλα εμπόδια. Ένα από αυτά ξεπεράστηκε ένα βράδυ σαν σήμερα του 1976 με «μυθική» εμφάνιση μέσα στο Βελιγράδι.

Εκείνη η ΑΕΚ ήταν φτιαγμένη από μέταλλο και έκανε τον κόσμο να βγει στους δρόμους και να πανηγυρίσει την μεγάλη πρόκριση.

Μετά το 2-0 της Νέας Φιλαδέλφειας, οι Σέρβοι έφτασαν να προηγούνται 3-1 με την συμπλήρωση ημιώρου, χάρη σε τέρματα των Φιλίποβιτς και Σάβιτς. Είχαν φτάσει στην πηγή και χρειάζονταν ένα ακόμα τέρμα για να πιουν και νερό. Όμως η ΑΕΚ αμύνθηκε θαρραλέα και ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ Λάκης Στεργιούδας έκανε μεγάλη εμφάνιση

Οι κιτρινόμαυροι  έφτασαν το ματς στο φινάλε, πήραν την πρόκριση και πανηγύρισαν μια ακόμα μεγάλη επιτυχία, φτάνοντας στους 8 της Ευρώπης.

«Με καρδιά από σίδερο, οι άσοι της ΑΕΚ πολέμησαν μέσα στη λάσπη σαν μυθικοί γίγαντες και κράτησαν τη μεγάλη πρόκριση με νύχια και με δόντια. Όλη η Ελλάδα υπερήφανη για την θρυλική ΑΕΚ, πανζουρλισμός τα μεσάνυχτα στην υποδοχή», έγραφε την επομένη η «Αθλητική Ηχώ».

Η σύνθεση της ΑΕΚ: ΑΕΚ: Στεργιούδας, Θεοδωρίδης, Ιντζόγλου, Ραβούσης, Νικολάου, Τσάμης (27′ Τάσος) Λ.Παπαδόπουλος, Νικολούδης, Βάγκνερ, Παπαϊωάννου, Μαύρος.

Προπονητής: Φράντισεκ Φάντροκ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X