Η ΑΕΚ θέλει σημείο αναφοράς στον πάγκο της

Καρέρα: «Δεν είναι εύκολη η κατάσταση τώρα...»
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου στην επομένη ακόμα μιας αποτυχίας αναζητά σανίδα σωτηρίας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Φαινόταν σχεδόν νομοτελειακό. Επειτα από το τεράστιο ταρακούνημα με τη Ζόρια, εκεί όπου κλονίστηκε η εμπιστοσύνη και άρχισε να χάνεται η γη κάτω από τα πόδια μας, ήταν πια φανερό πως η ΑΕΚ πήγαινε παιχνίδι με παιχνίδι.

Συνεχώς με την πλάτη στον τοίχο, συνεχώς υπό ασφυκτική πίεση και αυτό δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος για να μπορείς να βγεις από τα αδιέξοδα σου. Τα πράγματα είναι σε πολύ οριακό σημείο και δεν πιστεύω, ότι μπορεί να υπάρξει επιστροφή με τις παρούσες συνθήκες.

Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει ψυχικός δεσμός μέσα στα αποδυτήρια. Αυτή η συνθήκη έχει απόλυτα πλέον διαταραχθεί και δεν υπάρχει καμία επαφή μεταξύ του Καρέρα και των ποδοσφαιριστών. Στα δικά μου μάτια δεν υπάρχει πλέον επιστροφή. Νομίζω πως το παιχνίδι χάθηκε οριστικά. Ισως να έχει χαθεί πολύ νωρίτερα. Ισως, τότε, έπειτα από την θλιβερή εμφάνιση στον τελικό του κυπέλλου, αλλά εκεί πολλά πράγματα λειτούργησαν διαφορετικά και υπό την πίεση των συνεχόμενων αγώνων.

Η ΑΕΚ ψάχνει σημείο αναφοράς

Εκτιμώ, πως αυτός είναι και ο λόγος που αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ αποφασίζει να πορευτεί με τον Καρέρα και να μην πάει με άλλον στην τεχνική της ηγεσία. Είναι πολλά και άμεσα τα συνεχόμενα παιχνίδια. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσεις να βρεις κάποιον κασκαντέρ που θα έρθει να αναλάβει την ομάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Αλλά το πιο δύσκολο είναι να βρεις κάποιον, ο οποίος θα μπορέσει να δώσει πραγματικά όραμα και προοπτική στην ομάδα.

Κάποιον που θα μπορέσει να μετατραπεί σε σημείο αναφοράς της. Η αλήθεια είναι πως το θέμα προπονητή είναι ιδιαίτερα σύνθετο για την ΑΕΚ και φαίνεται από τις επιλογές των τελευταίων ετών, όπου άπασες – περιλαμβανομένου και του Χιμένεθ – έχουν κριθεί αποτυχημένες. Γιατί; Η απάντηση είναι απλή. Η ΑΕΚ δεν θέλει απλά έναν προπονητή που θα εφαρμόζει σωστά ένα αγωνιστικό πλάνο, θα παίζει επιθετικά ή θα αναδεικνύει ποδοσφαιριστές.

Μεγάλες οι απαιτήσεις από τον προπονητή

Η ΑΕΚ θέλει ένα προπονητή, ο οποίος θα μπορεί να καλύψει πολλά από τα κενά που έχει αυτή η ομάδα στη λειτουργία της, θα μπορέσει να γίνει κάτι πολύ περισσότερο από αυτό που παίρνουν συνήθως ως  μερίδιο ευθύνης οι προπονητές. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να βρεις έναν προπονητή από το πάνω ράφι. Εναν προπονητή μεγάλης κλάσης, που θα μπορέσει να κάνει τη διαφορά, να δέσει με την ομάδα και να μπει στην ψυχοσύνθεση της.

Για την ΑΕΚ ενδεχομένως θα ήταν ιδανική επιλογή να βρεθεί ένας νέος Φερέρ, αλλά αυτό χρειάζεται πολύ χρόνο και σωστό σκάουτινγκ. Γιατί όπως αποδείχθηκε και στη σύντομη παρουσία του Ισπανού στον πάγκο της ΑΕΚ, δεν είναι πάντα και το πλέον εποικοδομητικό. Διότι, ο Φερέρ είχε μία ντουζίνα θετικά πράγματα να παρουσιάσει, αλλά και πάρα πολλά στραβά, τα οποία – ειδικά όταν έδεσε το γάιδαρό του – βγήκαν στην επιφάνεια και παρέσυραν τα πάντα.

Επένδυση στον πάγκο

Αυτό καταλαβαίνω εγώ. Πως η ΑΕΚ θέλει κάτι ξεχωριστό από τον προπονητή. Ισως να είναι και λογικό. Οταν δεν μπορείς να κάνεις επενδύσεις σε δέκα πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές, είναι εύλογο να πας να επιλέξεις τον έναν προπονητή που θα κάνει πραγματικά τη διαφορά, εκείνον που θα μπορέσει να αποτελεί το σημείο που ακτινοβολεί για όλη την ομάδα Είναι ο Καρέρα αυτός; Προφανώς και όχι. Ενας προπονητής με ελάχιστη εμπειρία ως πρώτος τεχνικός, που αυτή τη στιγμή δείχνει να έχει παρασυρθεί από την κρίση που υπάρχει στην ομάδα και δεν ξέρω πως μπορεί να βάλει ένα φρένο στον κατήφορο.

Ο Μελισσανίδης αποφάσισε να τον στηρίξει και ίσως τελικά να είναι το πλέον λογικό σε αυτή τη χρονική συγκυρία. Δεν ξέρω αν υπάρχει χρόνος με τα ματς που ακολουθούν. Σε 15 μέρες η ΑΕΚ έχει να ταξιδέψει στην Αγγλία για να παίξει με τη φορμαρισμένη Λέστερ, να αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα που μόνο εύκολο δεν θα είναι και να πάει κόντρα στον Ολυμπιακό και το Βόλο για να κλείσει ένα 15νθήμερο που θα κρίνει σχεδόν τα πάντα.

Η μέρα θα περιλαμβάνει σίγουρα αναλύσεις, διαπιστώσεις για τα λάθη που έγιναν και τον κακό αγωνιστικό σχεδιασμό. Ωστόσο, όταν υπάρχουν λάθη που είναι επαναλαμβανόμενα δεν μπορεί να φταίει απλά μία κακή συγκυρία. Είναι φανερό σε όλο αυτό το διάστημα της εποχής Καρέρα, ότι η ΑΕΚ μπαίνει στα περισσότερα παιχνίδια δίχως να έχει τη σωστή ψυχολογική προετοιμασία που θα έπρεπε. Θυμηθείτε, ότι την Πέμπτη στο γήπεδό της βρέθηκε να χάνει στο δεκάλεπτο με 2-0 και χθες είχε δεχθεί στο τρίλεπτο δύο φάσεις για γκολ.

Διαβάστε περισσότερα, πατώντας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X