Εθνική: Κληρώνει για τα προκριματικά του Μουντιάλ

Εθνική: Κληρώνει για τα προκριματικά του Μουντιάλ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τους αντιπάλους της για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 θα μάθει τη Δευτέρα (7/12) στις 19:00 η Εθνική ομάδα.
Ώρα… Μουντιάλ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καθώς σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τον σχηματισμό των ευρωπαϊκών ομίλων της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, το οποίο θα διεξαχθεί για πρώτη φορά σε αραβική χώρα, κατά την περίοδο χειμερινών μηνών (21 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου).

Οι ομάδες της ευρωπαϊκής ζώνης έχουν χωριστεί σε έξι γκρουπ δυναμικότητας, σύμφωνα με την κατάταξή τους στην πιο πρόσφατη έκδοση της βαθμολογίας της FIFA. Τα πέντε γκρουπ αποτελούνται από δέκα ομάδες και το έκτο από πέντε ομάδες. Θα σχηματιστούν συνολικά δέκα προκριματικοί όμιλοι, εκ των οποίων οι μισοί θα αποτελούνται από έξι ομάδες και οι υπόλοιποι από πέντε.  Οι επικεφαλής θα προκριθούν απευθείας στο Μουντιάλ του Κατάρ και όσες τερματίσουν δεύτερες θα συμμετάσχουν σε αγώνες πλέι οφ για να διεκδικήσουν τις τρεις επιπλέον ευρωπαϊκές θέσεις (μαζί με δύο ομάδες από το UEFA Nations League).

Η κλήρωση θα αρχίσει από τις ομάδες που βρίσκονται στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας και θα συνεχιστεί, κατά σειρά, μέχρι το 6ο. Η Ελλάδα βρίσκεται στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας κι ως εκ τούτου  δεν θα κληρωθεί με τις ευρισκόμενες στο ίδιο pot Ρωσία, Ουγγαρία, ΕΪΡΕ, Τσεχία, Νορβηγία, Βόρ. Ιρλανδία, Ισλανδία, Σκωτία και Φινλανδία.

Φυσικά το κλειδί για την κατάκτηση τουλάχιστον της 2ης θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ, είναι με ποια ομάδα θα κληρωθεί η “γαλανόλευκη” από το 2ο γκρουπ.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας:

Γκρουπ 1: Βέλγιο, Γαλλία, Αγγλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Δανία, Γερμανία, Ολλανδία.
Γκρουπ 2: Ελβετία, Ουαλία, Πολωνία, Σουηδία, Αυστρία, Ουκρανία, Σερβία, Τουρκία, Σλοβακία, Ρουμανία.
Γκρουπ 3: Ρωσία, Ουγγαρία, ΕΪΡΕ, Τσεχία, Νορβηγία, Βόρ. Ιρλανδία, Ισλανδία, Σκωτία, Ελλάδα, Φινλανδία.
Γκρουπ 4: Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Σλοβενία, Μαυροβούνιο, Βόρ. Μακεδονία, Αλβανία, Βουλγαρία, Ισραήλ, Λευκορωσία, Γεωργία, Λουξεμβούργο.
Γκρουπ 5: Αρμενία, Κύπρος, Νησιά Φερόε, Αζερμπαϊτζάν, Εσθονία, Κόσοβο, Καζακστάν, Λιθουανία, Λετονία, Ανδόρα.
Γκρουπ 6: Μάλτα, Μολδαβία, Λιχτενστάιν, Γιβραλτάρ, Σαν Μαρίνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X