Τα «μαξιλαράκια» (σας) στην Ελλάδα απλά δεν υπάρχουν

Τα «μαξιλαράκια» (σας) στην Ελλάδα απλά δεν υπάρχουν
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος blogάρει στο enwsi.gr λίγες ώρες πριν το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Παναθηναϊκό. Σε 10 ημέρες και τον Ολυμπιακό. Σε δύο ματς ως γηπεδούχος στο ΟΑΚΑ, αν και χωρίς κόσμο λίγη σημασία έχει πια.

Αυτό το διάστημα των 2 ματς είναι το κομμάτι που η ΑΕΚ περνά το πρώτο μεγάλο κρας τεστ της σεζόν. Το πρώτο σοβαρό. Ετσι όπως διαμορφώθηκαν οι συνθήκες, ή μάλλον όπως τις διαμόρφωσαν οι παίκτες της ΑΕΚ και ο Μάσιμο Καρέρα, πολλά θα κριθούν από αυτά τα δύο ντέρμπι. Καλώς ή κακώς. «Μαξιλαράκια» για το κάζο στον όμιλο βγήκαν και έσωσαν την κατάσταση. Και κάποιοι ακούμπησαν πάνω σε αυτά φαρδιά… πλατιά. Και μετά την Ζόρια και μετά την Μπράγκα.

Ομως αυτά τα «μαξιλαράκια» που εξυπηρέτησαν αρκετούς στην ΑΕΚ, στην Ελλάδα απλά δεν υπάρχουν. Εν ολίγοις: αν δεν κερδίσει η ΑΕΚ τον Παναθηναϊκό θα δημιουργηθεί μεγάλο ζήτημα. Αν δεν κερδίσει τον Ολυμπιακό το ίδιο. Διότι μετρά ήδη ένα -5 από την ήττα στο Περιστέρι και την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ. Και αυτό το… ζήτημα ίσως φέρει άμεσες εξελίξεις.

Ναι ξέρω, είναι νωρίς για να… τελειώσει μία σεζόν, αλλά έχω να θυμηθώ πολλές χρονιές που τελείωσαν Νοέμβριο-Δεκέμβριο, για αυτό και απαγορεύεται για την ΑΕΚ να μείνει πολύ πίσω πριν καν φύγει το μισό της σεζόν. Το ρόστερ και η ποιότητα του δεν πρέπει να επιτρέπουν κάτι τέτοιο.

Ο Καρέρα διάλεξε και θα κριθεί

Ο Μάσιμο Καρέρα που ήταν κομβικός για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League με το πως αντιμετώπισε το ματς με την Βόλφσμπουργκ, επέλεξε το ελληνικό πρωτάθλημα όταν έπρεπε να κρατήσει και τα δύο καρπούζια. Και τώρα μετά το 2-7 γκολ σε μία εβδομάδα μέσα στην Αθήνα, και κρινόμενος αυστηρά από την κοινωνία του κλαμπ (ορθώς), καλείται να βρει ξανά ισορροπία. Αυτή που βρήκε στην Τρίπολη. Με νίκη και καλή μπάλα. Αυτή η ισορροπία του προσφέρει το γεγονός ότι μένει κοντά στην κορυφή. Μακάρι να μην χαθεί αυτή η ισορροπία, διότι τότε τίποτε δεν θα είναι ευχάριστο για κανέναν μέσα στην ΑΕΚ.

Αυτά για το… άσχημο σενάριο. Το καλό σενάριο, είναι και το λογικό. Και εξηγούμαι. Η ΑΕΚ είναι καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό. Σε όλες τις θέσεις. Αλλά επειδή είναι ποδόσφαιρο, αλλά επειδή με τον ΠΑΟ τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ δεν περνά και πολύ ευχάριστα και επειδή η σεζόν του κορωνοϊού έχει επιφυλάξει πολλά για τα δύσμοιρα και ταλαιπωρημένα ματάκια μας, η διαφορά ποιότητας και βάθους πρέπει να φανεί στο χορτάρι. Οσο κακό και αν είναι αυτό στο ΟΑΚΑ…

Η λογική καλή 11άδα που κάνει τη διαφορά

Η επιστροφή στη λογική και στην πιο ποιοτική ενδεκάδα της ΑΕΚ της δίνει σημαντικό πλεονέκτημα για το ντέρμπι. Η 11αδα που έπαιξε στην Τρίπολη με τις σταθερές της και μόνο τις απαραίτητες αλλαγές, με το σύστημα που ξέρει καλύτερα η ίδια η ομάδα, είναι μία πολύ καλή αρχή για το αποψινό ντέρμπι. Και αυτή η καλή 11αδα θα πρέπει να πάρει ρυθμό.

Τι σημαίνει αυτό; Ματς στα πόδια της. Να μάθει επιτέλους ο ένας τον άλλον. Να αρχίσουν να δένονται στον αγωνιστικό χώρο με αυτοματισμούς, συνεργασίες και αλληλοκαλύψεις. Αυτό που δεν επέτρεψε ο ίδιος ο Καρέρα με τις συνεχείς αλλαγές στην ενδεκάδα από αγώνα σε αγώνα. Και τώρα έχει την ευκαιρία να το διορώσει.

Τα «μαξιλαράκια» λοιπόν σώθηκαν. Και από απόψε κιόλας ξεκινά η πιο αυξημένη πίεση μέχρι σήμερα για φέτος, για όλους στην ΑΕΚ. Για τη διοίκηση που στα καλά και στα άσχημα έχει τον πρώτο λόγο και την κύρια ευθύνη, για τον Καρέρα που επιμένει να μην δουλεύει σε συγκεκριμένες αδυναμίες στα Σπάτα (πχ αμυντικά στημένα), για τους παίκτες που αρκετοί δεν έχουν καταλάβει το μέγεθος του κλαμπ και των απαιτήσεων ειδικά φέτος (πχ όπως η μουσική που έπαιζε Παρασκευή πρωί στα αποδυτήρια από συγκεκριμένους παίκτες και έκλεισε άμεσα με επέμβαση των ανθρώπων της ΑΕΚ). Ναι, είναι λεπτομέρειες. Ναι, ίσως δεν έχουν επίδραση πολλές φορές στα αποτελέσματα.

Αλλά δείχνουν κάτι πιο σημαντικό. Νοοτροπία. Αυτό.

ΥΓ: Για το φινάλε του άρθρου 2 βιντεάκια. Προφητικά νομίζω. Νίκες, δύσκολες. Με γκολ του φορ. Κρατήστε το.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X