Ο κορωνοϊός «σφυροκοπά» τη Βόρεια Ελλάδα -Εκεί εντοπίζεται το 66,4% των κρουσμάτων της χώρας

Ο κορωνοϊός «σφυροκοπά» τη Βόρεια Ελλάδα -Εκεί εντοπίζεται το 66,4% των κρουσμάτων της χώρας

Σύμφωνα με τον Οργανισμό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τη γεωγραφική κατανομή αναφορικά με τα 1.667 επιπλέον κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε με νεότερη ενημέρωσή του ο ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, Αττική και Θεσσαλονίκη παραμένουν στην κορυφή της λίστας με τις νέες μολύνσεις, με 316 και 367 μολύνσεις, αντίστοιχα.

Σημαντικά μειωμένα, συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες, είναι τα κρούσματα στη Λάρισα (66), ενώ 93 νέες διαγνώσεις διαπιστώθηκαν στην Πιερία και 56 στην Πέλλα.

Σε 5 Περιφέρειες το 86% των κρουσμάτων κορωνοϊού

Νωρίτερα, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε σε ορισμένες από τις παραπάνω περιοχές, στις οποίες, όπως είπε, εμμένει η διασπορά του ιού.

Οπως ενημέρωσε ο κ. Χαρδαλιάς, τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού σε όλη τη χώρα είναι 16.617, εκ των οποίων τα 7.031, δηλαδή ποσοστό 42,3%, βρίσκονται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 3.267, δηλαδή ποσοστό 19,7%, βρίσκονται στην Περιφέρεια της Αττικής, 1.777, δηλαδή 10,7%, βρίσκονται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 1.590, δηλαδή 9,6%, βρίσκονται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και 632, 3,8%, στη Δυτική Μακεδονία.

Όπως παρατήρησε ο κ. Χαρδαλιάς, το 86,1% των ενεργών κρουσμάτων κορωνοϊού κατανέμεται γεωγραφικά σε 5 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας. Ειδικότερα, σημείωσε πως το 66,4% βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας. Περαιτέρω, επισήμανε πως η Αττική συγκεντρώνει το 17,9% των ενεργών κρουσμάτων.

Ανακόπηκε η τάση μείωσης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη

Στο σχετικό διάγραμμα, που αποτυπώνει τις μετρήσεις του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης από την αρχή της επιδημιολογικής έξαρσης, παρατηρείται πως στις τελευταίες τέσσερις δειγματοληψίες -από τις 25 Νοεμβρίου έως και τις 2 Δεκεμβρίου- έχει ανακοπεί η τάση μείωσης που ξεκίνησε να καταγράφεται στις τέσσερις προηγούμενες μετρήσεις, των δειγματοληψιών από 16 έως 23 Νοεμβρίου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ομάδας του καθηγητή στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημοσθένη Σαρηγιάννη, όπως δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη, ένα στα τέσσερα νέα κρούσματα που θα καταγραφούν την τελευταία ημέρα του 2020 στη χώρα μας θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, τα 200 κρούσματα από τα συνολικά 700-800 εκείνης της ημέρας.

Κάτι που σημαίνει ότι για να επιστρέψει η Θεσσαλονίκη σε μια σχετικώς ικανοποιητική και διαχειρίσιμη υγειονομική κατάσταση υπάρχει μπροστά μας αρκετό διάστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X