Παπαευαγγέλου: «Γιατί δεν σπάει η αλυσίδα μετάδοσης παρά το lockdown»

Παπαευαγγέλου: «Γιατί δεν σπάει η αλυσίδα μετάδοσης παρά το lockdown»

Τι είπε για την αύξηση της διάμεσης ηλικίας των κρουσμάτων

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τι είπε για την αύξηση της διάμεσης ηλικίας των κρουσμάτων και τον εμβιολιασμό στην Ελλάδα.

Το γεγονός ότι παρά το lockdown που είναι σε ισχύ εδώ και 4 εβδομάδες, οι αριθμοί του κορωνοϊού στην Ελλάδα εξακολουθούν να είναι στα ύψη σχολίασε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως τόνισε, «η καμπύλη των νέων κρουσμάτων μειώνεται σε όλη την επικράτεια. Η μείωση των κρουσμάτων ήταν σημαντικά μεγαλύτερη την τρίτη εβδομάδα του lockdown, σε σχέση με τις πρώτες δύο. Όμως παραμένουν σε υψηλό επίπεδο τα ιικά φορτία, ιδιαίτερα στην βόρεια Ελλάδα».

«Υπάρχουν περισσότερα από 18.000 ενεργά κρούσματα στην χώρα. Ακόμη, παρατηρείται μικρή άνοδος της διάμεσης ηλικίας των κρουσμάτων, που έχει φθάσει τα 49 έτη, από 35 έτη που ήταν πριν από πέντε εβδομάδες, γεγονός που δείχνει ότι προσβάλλονται περισσότερα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, τα οποία αντιμετωπίζουν πιο σοβαρά προβλήματα και πολλά εκ των οποίων καταλήγουν», είπε η κ. Παπαευαγγέλου.

Προσέθεσε ότι καταγράφεται «σταδιακή μείωση στις εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία, όπου νοσηλεύονται σήμερα περίπου 4.000 ασθενείς», προσθέτοντας όμως ότι η πληρότητα των ΜΕΘ Covid είναι μεγάλη και ξεπερνά το 90% στην Θεσσαλονίκη»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X