Μαύρη νύχτα για την ΑΕΚ!

Μαύρη νύχτα για την ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Θλιβερή η εικόνα της ΑΕΚ, διαλύθηκε από την Μπράγκα στο ΟΑΚΑ με 2-4 και έκανε την ευρωπαϊκή παρουσία να μοιάζει εφιάλτης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε εφιάλτη εξελίχθηκε για την ΑΕΚ η φετινή παρουσία στους ομίλους του Europa League. Μόλις λίγες ημέρες έπειτα από τη νύχτα ντροπής και το διασυρμό από κάποια Ζόρια (που πάντως νίκησε τη Λέστερ!), οδηγήθηκε σε νέα συντριβή από την Μπράγκα, χάνοντας μέσα στο ΟΑΚΑ με 2-4!

Θλιβερή η εικόνα της ΑΕΚ, που έμπαζε από παντού και παρέπαιε αμυντικά, έδειξε τραγική συμπεριφορά και θα μπορούσε να υποστεί ακόμα μεγαλύτερη ζημιά.

Με δεδομένες τις απουσίες που υπήρχαν από την αναμέτρηση, ο Καρέρα επέλεξε στο παιχνίδι να έχει στην κορυφή τον Ολιβέιρα, με Αλμπάνη και Λιβάγια στις πτέρυγες. Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι εναπομείναντες, Σιμόες και Γαλανόπουλος, ενώ στην άμυνα υπήρξε ξανά ένα νέο σχήμα, με τους Χνιντ και Νεντελτσεάρου στο κέντρο και τους Μπακάκη, Ινσούα στα άκρα. Κεντρικό δίδυμο δηλαδή που έχει ελάχιστα λεπτά κοινής παρουσίας.

Κατάρρευση από την αρχή

Εάν σε όλη αυτήν την προβληματική σύνθεση της άμυνας προστεθεί και η ανετοιμότητα της μεσαίας γραμμής, όπου ο Γαλανόπουλος κλήθηκε να παίξει για πρώτη φορά βασικός έπειτα από τον τραυματισμό του, ίσως να εξηγείται η κάκιστη εκκίνηση της ΑΕΚ στο παιχνίδι. Για ακόμα μια φορά, η Ενωση έδειξε να μπαίνει στο γήπεδο με ελλιπή ψυχολογική και αγωνιστική προετοιμασία. Ετσι, πριν καταλάβει τι συμβαίνει στο παιχνίδι, βρέθηκε να χάνει με 0-2.

Το πρώτο στημένο των Πορτογάλων έφερε το γκολ σε κάκιστη αντίδραση του Χνιντ, έπειτα ήρθε η κακή άμυνα του Μπακάκη που άφησε χρόνο και χώρο στον Γκαλένο, έφεραν την ΑΕΚ να βρίσκεται στο καναβάτσο από πολύ νωρίς. Ηταν φανερό πως υπήρχε πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας, χωρίς παίκτη να παίξει την μπάλα από πίσω και με τον Γαλανόπουλο να χρειάζεται χρόνο για να βρει τα πατήματα του.

Η επιστροφή και το τελικό χτύπημα

Παρόλα αυτά, έστω και υπό αυτές τις αρνητικότατες συνθήκες, η ΑΕΚ κατάφερε να επιστρέψει στο ματς. Αρχισε να ανεβάζει ρυθμό, να επιχειρεί να παίξει γρήγορα την μπάλα, βρήκε κενά στην πορτογαλική άμυνα και συνειδητοποίησε γρήγορα, πως η Μπράγκα δεν είναι άτρωτη. Είχε την…άχαστη ευκαιρία του Ολιβέιρα που δεν σκόραρε μόνος προ κενής εστίας, αλλά κατάφερε να μπει ξανά στο ματς με το γκολ του Πορτογάλου φορ, που εκμεταλλεύθηκε το λάθος των Πορτογάλων.

Ωστόσο, το αμυντικό πρόβλημα της ΑΕΚ παρέμενε εντονότατο. Κάθε επίθεση των Πορτογάλων δημιουργούσε καταστάσεις πανικού στην «κιτρινόμαυρη» άμυνα. Πολλά αβίαστα λάθη στη μεσαία γραμμή, καμία ζώνη άμυνας που να μπορεί να ανακόψει επιθέσεις, τραγικές αντιδράσεις. Σε μια σειρά από τέτοιες, ήρθε στο φινάλε του πρώτου 45λεπτου και το τρίτο γκολ των Πορτογάλων, για να «κόψει» τελείως τα πόδια των παικτών της Ενωσης και όποιες σκέψεις για ανατροπή.

Εφιάλτης

Ακόμα και έτσι πάντως, η ΑΕΚ μπήκε δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο. Προσπάθησε να παίξει γρήγορα, επιχείρησε να στριμώξει τους Πορτογάλους, αλλά δεν είχε τρόπο να κάνει τελικές προσπάθειες και να φτάσει σε κάποιο γκολ. Κάποιες προσπάθειες του Ολιβέιρα δεν βρήκαν στόχο, η Μπράγκα με σωστές αλλαγές φρέσκαρε την άμυνα της και σταδιακά η επιθετικότητα της ΑΕΚ ξεφούσκωνε. Οι αλλαγές του Καρέρα δεν βοήθησαν και το ματς δεν είχε ρυθμό.

Οσο περνούσε η ώρα, η απογοήτευση κυρίευε την ΑΕΚ. Σα να μην έφτανε αυτό, ήρθε και το τέταρτο γκολ από τον Γκαλένο, για να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο εκνευρισμό. Η ΑΕΚ φάνηκε σαν να εγκαταλείπει το ματς, να μη βρίσκεται μέσα στο παιχνίδι και θα μπορούσε να δεχθεί ακόμα περισσότερα τέρματα. Ευτυχώς, κράτησε τα προσχήματα, ενώ βρήκε και το γκολ της τιμής με τον Βασιλαντωνόπουλο που σκόραρε με σουτ εντός περιοχής.

ΑΕΚ-Μπράγκα 2-4

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Μπακάκης (46’ Βασιλαντωνόπουλος), Χνιντ, Νεντελτσεάρου, Ινσούα, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Αλμπάνης (60’ Τάνκοβιτς), Μάνταλος (75’ Γκαρσία), Λιβάγια, Ολιβέιρα (60’ Ανσαριφάρντ)

Μπράγκα (Κ. Καρβαλιάλ, 4-3-3): Ματέους, Εσγκάιο, Βιάνα (46’ Κάρμο), Τορμένα, Σικέιρα, Κάστρο (78’ Νοβάις), Αλ Μουσράτι (57’ Φρανσέρτζιο), Μεδέιρος, Γκαλένο, Χόρτα (57΄Μεδέιρος), Παουλίνιο (71’ Γκιγιέρμε)

Ο Καμπάκοφ χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Βασιλαντωνόπουλο (58’), Ινσούα (70’), Μάνταλο (74΄) – Αλ Μουσράτι (50΄), Εσγκάιο (74’), Κάστρο (74΄).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X