ΑΕΚ-Μπράγκα: «Αμυνα για κλάματα,...τρύπα στο κέντρο»

Εικόνες από το ΑΕΚ-Μπράγκα
Photo Credits: INTIME

Το σχόλιο των αρθρογράφων του enwsi.gr για το πρώτο ημίχρονο της ΑΕΚ με την Μπράγκα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έκανε κάκιστο πρώτο δεκάλεπτο και βρέθηκε να χάνει με 2-0 μόλις στο 10ο λεπτό. Ωστόσο, στη συνέχεια ισορρόπησε, έχασε ευκαιρίες που δεν χάνονται και στο 31′ ο Ολιβέιρα μείωσε, καθώς εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος στην άμυνα των Πορτογάλων.

Λίγο πριν την ανάπαυλα, η Ενωση δέχθηκε και το τρίτο και πλέον το έργο της στο δεύτερο ημίχρονο είναι ακόμα πιο δύσκολο.

Διαβάστε το σχόλια των αρθρογράφων του enwsi.gr για το πρώτο ημίχρονο στο ΑΕΚ-Μπράγκα

ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ: Η ΑΕΚ για 10-15 λεπτά είδε εφιάλτες. Και αυτό γιατί μπήκε απροετοίμαστη ψυχολογικά, ενώ αυτή η διάταξη δεν έχει χρόνο μαζί. Ο ένας δεν ξέρει το παιχνίδι του άλλου και η ομάδα στο μεσοαμυντικό κομμάτι για ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο δείχνει ασύνδετη. Ευτυχώς η ποιότητα μεσοεπιθετικά υπάρχει. Και μετά το 0-2 είχε το… άχαστο του Ολιβέιρα, την κεφαλιά του Χνιντ, ενώ στο μισάωρο μείωσε με τον Πορτογάλο. Μεγάλο πρόβλημα για την ΑΕΚ ο άξονας, έχει τρύπα το κέντρο, καθώς το δίδυμο Σιμόες-Γαλανόπουλου δεν μπορούν να φτάσουν στο επίπεδο των Σάκχοφ-Κρίστιτσιτς και πως βοηθούν την λειτουργία της ομάδας. Η ΑΕΚ με τα όπλα που έχει πρέπει να παλέψει όμως. Χρειάζονται περισσότερες πρωτοβουλίες από τον Μάνταλο και ψυχραιμία από την άμυνα που είναι για κλάματα. Τα πουλήματα της μπάλας είναι αμέτρητα και αδικαιολόγητα.

ΠΑΝΟΣ ΛΟΥΠΟΣ: «Νομίζω ότι το πρώτο ημίχρονο απόψε, είναι πολύ διδακτικό για όλη τη σεζόν στην ΑΕΚ. Για να το κάνω πιο ξεκάθαρο, αν η «Ένωση» θέλει να πάρει πρωτάθλημα φέτος, κάτι που μπορεί να κάνει βάσει του υλικού και της ποιότητας που έχει από τη μέση και μπροστά, καλά θα κάνει να φέρει πίσω τον Όγκνιεν Βράνιες ή να πάρει τον Γενάρη κάποιον άλλον στόπερ που μπορεί να γίνει «Νο 1» στο κέντρο της άμυνας, ως διάδοχος του Τσιγκρίνσκι. Πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι απλά θέμα χημείας. Κι επίσης, δεν μπορεί να περιμένει κοτζάμ ΑΕΚ πότε θα προσαρμοστεί ο Χνιντ, που δεν κάνει ούτε τα βασικά. Εντάξει, μπροστά έχασε ο Ολιβέιρα το άχαστο, το διόρθωσε όμως με το γκολ που πέτυχε. Αλλά, εδώ η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ, σου δίνει την εντύπωση ότι και τέσσερα να βάλει μπροστά, είναι ικανή να φάει πέντε πίσω.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ: Η ΑΕΚ πληρώνει το εκτός τόπου και χρόνου ξεκίνημά της. Είναι απαράδεκτο και αδιανόητο σε ένα ευρωπαϊκό ματς, μετά το κάζο που έχει βιώσει η ομάδα να μπαίνουν οι παίκτες της με αυτή τη νοοτροπία στον αγωνιστικό χώρο. Κάτι που είναι αποκλειστική ευθύνη του Μάσιμο Καρέρα και των παικτών! Επίσης πληρώνει την κακοδαιμονία του Ολιβέιρα, ο οποίος σε κενή εστία κατάφερε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται να στείλει τη μπάλα άουτ. Τι και αν ο Πορτογάλος πήρε το αίμα του πίσω και μείωσε; Η νέα κωμική ανασταλτική λειτουργία έφερε και το τρίτο γκολ και το παραμύθι «έσβησε».

ΤΑΣΟΣ ΤΣΑΤΑΛΗΣ: Ένα αμυντικό δίδυμο που έχει παίξει μαζί δύο ματς, το τελευταίο με τον ΟΦΗ πριν την διακοπή (ο Χνιντ γενικώς έχει να παίξει από τότε) και γενικά μια τετράδα άμυνας χωρίς λεπτά μαζί στο γήπεδο, σε αυτό το επίπεδο μπορούν εύκολα να την πατήσουν όπως την πάτησαν οι της ΑΕΚ. Δεν χρειάζονται σχόλια για την αμυντική λειτουργία στα γκολ. Αλλά δεν υπάρχει λόγος και να ξεφτιλίσουμε τους παίκτες. Για όλα υπάρχουν ποδοσφαιρικές εξηγήσεις και δεν είναι κακοί παίκτες οι δύο στόπερ που παίζουν σήμερα. Γενικά δεν είναι εύκολο να λειτουργήσει το σχήμα, χωρίς παίκτη να παίξει την μπάλα από πίσω και με τον Γαλανόπουλο να μην είναι ακόμη σε φάση να παίξει σε αυτό το επίπεδο, όπως φαίνεται. Θα ήθελα όμως περισσότερη ένταση από κάποιους, ειδικά από κάποιους που δεν είναι συχνά στην βασική ενδεκάδα. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ είχε δύο ευκαιρίες πριν το γκολ, έγινε απειλητική, ενώ ο Ολιβέιρα πρέπει να πάρει τα εύσημα για τον τρόπο με τον οποίο εκμεταλλεύθηκε το λάθος.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ: Απίθανα πράγματα. Η ΑΕΚ μπήκε με μια νέα άμυνα και μεσαία γραμμή, με ελλιπή ψυχολογική προετοιμασία και το πλήρωσε ακριβά με δύο γκολ. Κατάφερε να σταθεί στα πόδια της, να σκοράρει και να μπει ξανά στο ματς και στο φινάλε νέα ψυχρολουσία. Σε ευρωπαϊκά ματς δεν γίνονται πειράματα και όσο ο Καρέρα «παίζει» με την άμυνα, η ΑΕΚ θα το πληρώνει.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X