Ολοκληρώθηκε η συμφωνία-ανάσα του ΕΣΑΚΕ με την ΕΡΤ

Έπεσαν οι υπογραφές στη συμφωνία ΕΣΑΚΕ-ΕΡΤ, με τη αρωγή της ΑΕΚ

ΕΣΑΚΕ και ΕΡΤ ολοκλήρωσαν μια πολύ σημαντική συμφωνία, στην οποία η ΑΕΚ είχε πάρα πολύ ενεργό ρόλο, χάρη στην παρουσία του Μάκη Αγγελόπουλου.

Το ελληνικό πρωτάθλημα μεταδίδεται από την ΕΡΤ, με τις δύο πλευρές να επικυρώνουν και τυπικά τη συμφωνία τους. Μια συμφωνία-ανάσα για το ελληνικό μπάσκετ και τις 12 ομάδες του πρωταθλήματος, καθώς αναμένεται να βάλει πολλά χρήματα στα ταμεία των ομάδων.

Κι όλα αυτά χάρη στην καθοριστική συμβολή της ΑΕΚ, η οποία «έτρεξε» το θέμα, χάρη στην προσπάθεια και τους χειρισμούς του Μάκη Αγγελόπουλου, το περασμένο καλοκαίρι. Ο διοικητικός ηγέτης της Βασίλισσας πήρε… προσωπικά την υπόθεση και κατάφερε κάτι που έμοιαζε με βουνό!

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Basket League, μίλησε για την σπουδαιότητα αυτού του deal.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ:

«Ολοκληρώθηκε με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, η συμφωνία με την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Stoiximan Basket League. Συμφωνία η οποία περιλαμβάνει δύο πολύ ελπιδοφόρα μηνύματα για το επαγγελματικό μπάσκετ.

Το πρώτο είναι η επιστροφή στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ύστερα από 20 χρόνια. Ο ΕΣΑΚΕ και οι ομάδες της Stoiximan Basket League ενωμένες στην δύσκολη συγκυρία λόγω της υγεινομικής κρίσης, βαδίζουν αποφασιστικά για την περαιτέρω ανάπτυξη και αναβάθμιση του επαγγελματικού μπάσκετ της χώρας.

Το δεύτερο ελπιδοφόρο μήνυμα που προκύπτει από τη νέα συμφωνία με την ΕΡΤ, είναι ότι ο ΕΣΑΚΕ και η δημόσια τηλεόραση συνεχίζουν την συνεργασία τους για τα επόμενα τρία χρόνια. Σε μια περίοδο εύλογης αβεβαιότητας η συμφωνία με την ΕΡΤ δημιουργεί περιβάλλον σταθερότητας για τους αθλητές, προπονητές, τους εργαζόμενους των ΚΑΕ, τους ιδιοκτήτες και τις ομάδες.

Η ΕΡΤ είναι το «σπίτι» του επαγγελματικού μπάσκετ. Χάρις στην δημόσια τηλεόραση και τις νέες τεχνολογίες που εκείνη αξιοποιεί, το μπάσκετ και το Πρωτάθλημα μας μπαίνουν σε κάθε ελληνικό σπίτι στην χώρα μας και το εξωτερικό.

Και είναι πολύ σημαντικό για μας ότι ο απόδημος ελληνισμός έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί την STOIXIMAN Basket League και μέσω του αθλητισμού να διατηρεί άρρηκτους του δεσμούς με την πατρίδα.

Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε., τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Ζούλα, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γιώργο Γαμπρίτσο και την Πολιτεία, τον αρμόδιο για την ΕΡΤ Υφυπουργό  στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα γιατί επιβεβαιώνουν έμπρακτα την στήριξη τους στο ελληνικό μπάσκετ και επιβραβεύουν με την συμφωνία αυτή την τεράστια προσφορά του αθλήματος μας στην ελληνική κοινωνία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X