Τι φέρνει στην ΑΕΚ ο Μόουζες και τα ανοιχτά «ραντάρ» για γκαρντ

Τι φέρνει στην ΑΕΚ ο Μόουζες και τα ανοιχτά «ραντάρ» για γκαρντ
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος αναλύει το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ και τις σκέψεις για κόμπο γκαρντ

Όπως όλα δείχνουν, η θέση που έμεινε κενή μετά την αποχώρηση του Ταιρίς Ράις, θα καλυφθεί από τον πρώην φόργουορντ/σέντερ του Περιστερίου τον Μόουζες Κίνγκσλεϊ. Μια πολύ ουσιαστική μεταγραφή που λύνει τα χέρια του Ηλία Παπαθεοδώρου σε πολλά ζητήματα που θα αναλύσουμε παρακάτω.

Σούπερ αθλητής και καλός αμυντικός

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς όταν δει τον Αμερικανό, είναι το πόσο αθλητικό κορμί έχει, με πολύ μεγάλο άνοιγμα χεριών (2.20 wingspan) και δυνατό κορμό. Δεν χρειάζεται να πούμε πόσο έλειπε ένας τέτοιος αθλητικός παίκτης από την ρακέτα της  Ένωσης, που κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να τον έχει πάρει από το καλοκαίρι όταν και υπήρξε ενδιαφέρον αλλά προτίμησε την πρόταση της Μπίλμπάο. Μιλάμε για έναν πολύ ικανό αμυντικό που μπορεί να μαρκάρει 2 θέσεις χάρις στο ύψος του (2,08) αλλά και την ευελιξία του.

Μπορεί να βγαίνει μακριά από τη ρακέτα και να ακολουθεί γκαρντ σε αλλαγές μαρκαρισμάτων, ενώ είναι αρκετά δυνατός για να τα βάζει με αθλητικούς σέντερ στο ποστ. Τα μεγάλα του άκρα τον κάνουν έναν πάρα πολύ καλό μπλοκέρ κάτι που φαίνεται και από τις παραπάνω από μια τάπες κατά μέσο όρο/αγώνα στην καριέρα του, είτε αντιμετωπίζοντας ένας εναντίον ενός τον αντίπαλο, είτε ερχόμενος ως αμυντικός βοήθειας. Το δεύτερο δυνατότερο σημείο του είναι το ριμπάουντ, αφού έχει πολύ καλό συγχρονισμό στο άλμα του και τα φυσικά του προσόντα τον βοηθάνε να είναι  πολύ αποτελεσματικός σε αυτό τον τομέα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρσι με την ομάδα του Περιστερίου μάζευε το ¼ των ριμπάουντ που διεκδικούνταν (αμυντικά και επιθετικά) όσο βρισκόταν στο παρκέ.

Καλός finisher, μέτριος σουτέρ

Τα επιθετικά του χαρακτηριστικά παραπέμπουν σε έναν κλασικό αθλητικό ψηλό που όμως έχει κάποια stretch στοιχεία σε μέτριο επίπεδο. Καταρχάς πρέπει να πούμε ότι κάνει πολύ καλά σκριν, που είναι ένα στοιχείο που δεν φαίνεται αλλά πολύ σημαντικό για να βγαίνουν σωστά τα play της ομάδας κάτι που στην ΑΕΚ μόνο ο Σλότερ κάνει. Από εκεί και πέρα είναι καλός finisher μετά από πικ εν ρολ και θα προσπαθήσει να τελειώσει δυναμικά τις φάσεις στην ρακέτα.

Παιχνίδι στο ποστ δεν έχει ιδιαίτερα, δεν είναι Μορέιρα δηλαδή, αλλά μπορεί να βγει και μακριά από το καλάθι και να σουτάρει. Παρόλο που δεν είναι τρομερός σουτέρ τριών πόντων, δεν φοβάται να σουτάρει με ένα μέτριο ποσοστό γύρω στο 34% που κρίνεται ικανοποιητικό ειδικά αν παίζει στη θέση ‘5’. Η συνύπαρξη του με τον Μορέιρα στο Περιστέρι, του δίνει ακόμα ένα πλεονέκτημα αφού γνωρίζει το παιχνίδι του Ανγκολέζου και μπορούν να παίξουν μαζί ευκολότερα.

Η μεταγραφή του Κίνγκσλει σίγουρα δεν είναι από αυτές που θα αλλάξουν επίπεδο την ομάδα, αλλά είναι πολύ ουσιαστική και στοχευμένη αφού καλύπτει ακριβώς τα στοιχεία που έλειπαν από την γραμμή ψηλών της ομάδας. Η αθλητικότητα, τα hustle plays και η ικανότητα του να παίξει είτε μαζί με τους σέντερ της ομάδας είτε μόνος του, τον κάνουν πολύ χρήσιμο. Επιπλέον δεν θα τρέμει το φυλλοκάρδι των ανθρώπων της ομάδας κάθε φορά που θα τραυματίζεται κάποιος από τους 4 βασικούς ψηλούς, ή θα απουσιάζει για λόγους ανωτέρας βίας γιατί θα υπάρχει ένας παίκτης να καλύπτει οποιαδήποτε τρύπα.

Τι γίνεται με γκαρντ

Ο Κίνγκσλει θα αποτελέσει τον έκτο ξένο της ΑΕΚ που σημαίνει ότι οι θέσεις για το πρωτάθλημα έχουν καλυφθεί αλλά η Ένωση έχει ανοικτά τα ραντάρ της και για κόμπο γκαρντ. Η καλή χημεία που έχει βρει η ομάδα στην περιφέρεια, δίνει το δικαίωμα στους ανθρώπους της ΑΕΚ να μην βιαστούν στην επιλογή του γκαρντ που θα κάνουν και να ψάξουν καλύτερα τα στοιχεία που θέλουν. Ακούγονται διάφορα ονόματα που ενδιαφέρουν, αλλά θεωρώ ότι κίνηση θα γίνει από την νέα χρονιά και πριν αρχίσουν τα κρίσιμα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Τότε θα υπάρχει μεγαλύτερη δεξαμενή παικτών και ίσως μπορεί να γίνει σωστότερη επιλογή πάνω στα στάνταρ που θα θέσει το προπονητικό επιτελείο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Μάκης Αγγελόπουλος θα κάνει τα πάντα για να ενισχύσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

ΥΓ. Όπως κάθε φορά έτσι και τώρα, όταν  πρόκειται η ΑΕΚ να κάνει μεταγραφή, τα μπαν διευθετούνται  και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Παρόλα αυτά, το να συμβαίνει κάτι τέτοιο τόσες φορές, μόνο καλό δεν κάνει στο όνομα και την φήμη της ομάδας.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X