Μπουρλά: «Οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να χαλαρώσουν αμέσως μετά το εμβόλιο» (VIDEO)

Μπουρλά: «Οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να χαλαρώσουν αμέσως μετά το εμβόλιο» (VIDEO)

Οσα δήλωσε ο CEO της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο CEO της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά υποστήριξε πως οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να χαλαρώσουν τα μέτρα αμέσως μετά την κυκλοφορία του εμβολίου, υπό την πίεση της ανάγκης να ανοίξει η οικονομία.

Ο κ. Μπουρλά κατά τη διαδικτυακή παρέμβασή του στο 31ο ετήσιο Greek Economic Summit που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, όπου μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, περιέγραψε τον οδικό χάρτη επιστροφής στην κανονικότητα ως εξής: «Οι κυβερνήσεις αρχικά πρέπει να διασφαλίσουν τη διανομή, αμέσως μετά την παραλαβή, και να σχεδιάσουν ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι και ποιοι θα ακολουθήσουν. Και πρέπει να το κάνουν με έναν στρατηγικό τρόπο, ακούγοντας τους ειδικούς, για να μειώσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το βάρος στον πληθυσμό. Πολλές κυβερνήσεις, για παράδειγμα, σκέφτονται να ξεκινήσουν με τους νοσοκομειακούς ή με τους ηλικιωμένους ή με τους τρόφιμους στους οίκους ευγηρίας».

Στη συνέχεια είπε πως «οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να χαλαρώσουν αμέσως, με δεδομένη την πίεση να ανοίξει η οικονομία. Να χρησιμοποιήσουν ως ένα εργαλείο το εμβόλιο».

«Ο χρόνος επιστροφής στην κανονικότητα δεν είναι μακριά, αλλά σίγουρα δεν είναι τώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ελληνας CEO της Pfizer επισήμανε σχετικά με το εμβόλιο ότι αν καταφέρουμε και εμβολιαστεί έγκαιρα ακόμη κι ένα μικρό τμήμα του πληθυσμού, τότε σίγουρα θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στη μάχη κατά της πανδημίας.

Επιπλέον, ο κ. Μπουρλά αναφέρθηκε στην επένδυση της Pfizer στην Ελλάδα. Όπως τόνισε, η εταιρεία δουλεύει και θα δουλέψει στο μέλλον στην ανάπτυξη των ψηφιακών της υποδομών και γι’ αυτό επέλεξε τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να δημιουργήσει έναν από τους κόμβους της (hubs). Πρόσθεσε πως, παρά την πανδημία που προκάλεσε καθυστερήσεις, έως το τέλος του έτους θα εργάζονται στη Θεσσαλονίκη 200 άνθρωποι και δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από τα ταλέντα και τις ικανότητές τους, επισημαίνοντας παράλληλα πως 15%-20% των αιτήσεων που δέχθηκε η εταιρεία για τις θέσεις εργασίας προέρχεται από Έλληνες που είχαν φύγει στο εξωτερικό την περίοδο της κρίσης και θέλουν τώρα να γυρίσουν πίσω. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι ο σχεδιασμός της Pfizer περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ακόμα κόμβου στη Θεσσαλονίκη, που θα εξυπηρετεί εσωτερικά την εταιρεία και σε αυτό θα μπορέσουν να δουλέψουν άλλα 350 άτομα. Συνολικά, στα δύο κέντρα θα εργάζονται σε πρώτη φάση, είπε, 600 άτομα, με την προοπτική αυτός ο αριθμός να διπλασιαστεί.

«Βλέπουμε το περιβάλλον να αλλάζει στην Ελλάδα. Είναι μια χώρα που σε καλεί να επενδύσεις σ’ αυτήν και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό, γιατί είναι η χώρα μου. Και ξέρω πως η παγκόσμια κοινότητα νιώθει το ίδιο», κατέληξε ο κ. Μπουρλά, με τον κ. Μητσοτάκη να παίρνει το λόγο, να εκφράζει την ικανοποίησή του και να προσθέτει: «Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί για την Ελλάδα είναι τα ταλέντα μας και η εμπειρία που διαθέτουν όσοι δούλεψαν σε μεγάλες εταιρείες στο εξωτερικό και τώρα θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα τους. Γι’ αυτό τους δίνουμε κίνητρα για το 2021 και για τα επόμενα χρόνια». Και κατέληξε με ένα μήνυμα προς τον κ. Μπουρλά και τους CEO άλλων μεγάλων πολυεθνικών που συμμετέχουν στη συζήτηση (Philip Morris, Deloitte): «Όσο περισσότερο μιλάτε για την εμπειρία σας τόσο περισσότεροι θα έλθουν για να επενδύσουν στην Ελλάδα. Σε μια Ελλάδα που αλλάζει».

Η ερώτηση Μπουρλά σε Μητσοτάκη για τη Δημόσια Διοίκηση

Ερωτηθείς, εξάλλου, από τον κ. Μπουρλά για τη Δημόσια Διοίκηση, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η αναδιοργάνωσή της υπήρξε βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της. «Θέλουμε να βελτιώσουμε τους δείκτες αποδοτικότητας κι αυτό δεν είναι ένα επικοινωνιακό τρικ», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος κυρίως στην ψηφιακή διασύνδεση, και απαρίθμησε συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Μητσοτάκης: Πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι έκαναν σπουδαία δουλειά κατά την πανδημία

«Υπήρχαν πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι που έκαναν σπουδαία δουλειά την περίοδο της πανδημίας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι με την κατάλληλη επιβράβευση και καθοδήγηση μπορούν να πάνε ακόμα καλύτερα, ενώ η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει πρόοδο, όπως είπε, ειδικά στον τομέα των επενδύσεων, μειώνοντας τα γραφειοκρατικά βάρη.

«Χρειαζόμαστε πιο γρήγορους ρυθμούς και στη Δικαιοσύνη. Έχουμε κάνει ήδη πρόοδο, αλλά αυτή η μεταρρύθμιση θέλει χρόνο», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης, για να επισημάνει ότι η υποχώρηση της πανδημίας το 2021 και η συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 θα αποτελέσουν την ευκαιρία για να συστηθεί ξανά η Ελλάδα στον κόσμο, πιο ισχυρή και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Δείτε τη συζήτηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X