Το δίκοπο μαχαίρι και το όχι τόσο αθώο ψέμα

Το δίκοπο μαχαίρι και το όχι τόσο αθώο ψέμα
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το ματς με τη Μπράγκα και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Καταρχάς για να μην παρεξηγηθώ πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη να μπαίνει και να παίζει όλα τα παιχνίδια με σκοπό να τα κερδίζει. Να τα παίζει όλα στο full. Αυτό επιβάλλει η ιστορία του συλλόγου και η ποδοσφαιρική αξιοπρέπεια. Αυτή είναι η δουλειά και η υποχρέωση όλων όσοι βρίσκονται στο κιτρινόμαυρο ποδοσφαιρικό τμήμα. Για αυτό το λόγο άλλωστε πληρώνονται και μάλιστα πολύ καλά.

Ωστόσο υπάρχουν και κάποια δεδομένα που δυστυχώς δεν μπορείς να αγνοήσεις. Η ΑΕΚ κόντρα στη Ζόρια τα έκανε… μαντάρα και τώρα έχει μπροστά της ένα τεράστιο δίλλημα. Οι πιθανότητες πρόκρισης είναι απειροελάχιστες για να μην πω ανύπαρκτες. Για να ελπίζει θα πρέπει να κερδίσει τη Μπράγκα και να πάει να κάνει διπλό στην Αγγλία, περιμένοντας από τη Ζόρια να πάει στην Πορτογαλία την τελευταία αγωνιστική για να πάρει Χ ή να κάνει το διπλό. Δυστυχώς εγώ δεν πιστεύω στα παραμύθια.

Ο Μάσιμο Καρέρα δήλωσε το απόγευμα πως είσαι «ζωντανός» όσο υπάρχουν ελπίδες. Θα ζητήσω συγγνώμη από τον Ιταλό τεχνικό, αλλά από λόγια χορτάσαμε. Και πριν από μία εβδομάδα μας έλεγε ότι δεν πρέπει να υποτιμήσει τη Ζόρια, αλλά πρώτος αυτός το έπραξε και προφύλαξε την καλή ομάδα για την Τρίπολη. Τώρα λοιπόν τι πρόκειται να κάνει; Κάτι άλλο; Θα ρίξει όλα τα βαριά χαρτιά μέσα στο ματς; Θα τους αφήσει μέσα μέχρι το τέλος αν το ματς είναι 0-0 και είναι ακόμα ζωντανός για να πάρει τη νίκη που θα του δίνει ένα ακόμα δικαίωμα να ελπίζει; Δε νομίζω.

Δυστυχώς η ΑΕΚ βρίσκεται σε μία κατάσταση που είναι δίκοπο μαχαίρι. Δε γίνεται να εξαντλήσει η ίδια τον εαυτό της για κάτι ουτοπικό, ενώ έχει μπροστά της κάτι άλλο που είναι… χειροπιαστό. Και αναφέρομαι φυσικά στο πρωτάθλημα. Η «Ένωση» ότι και αν είπε ο Καρέρα έχει «δικαίωμα» να μην κερδίσει τη Μπράγκα. Όμως δεν έχει κανένα «δικαίωμα» να μην κερδίσει αυτόν τον Παναθηναϊκό.

Στο φετινό μαραθώνιο θα βγει νικητής όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη. Και όπως βλέπουμε φιλικά και αβάντες στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ δεν έχει. Όλοι οι άλλοι έχουν. Δεν είναι τυχαίο πως ο Ολυμπιακός γκρινιάζει κάθε τρεις και λίγο για τη διαιτησία είτε εντός, είτε εκτός συνόρων. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΠΑΟΚ ακολούθησε την ίδια τακτική. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γκαρσία παίζοντας κόντρα στην ουραγό Λαμία μας είπε ότι δεν παίζουν φιλικά την ώρα που ο Αστέρας Τρίπολης θα πάει να παίξει στην Τούμπα χωρίς τον… Μπαράλες. Αλήθεια έχω μία απορία; Πόσοι από εσάς πίστευαν ότι δε θα περάσει ο Άρης από τη Λάρισα; Αέρα πέρασε η αρμάδα του Μάντζιου.

Το χρέος είναι πολύ μεγαλύτερο

Διάβασα με προσοχή και τις δηλώσεις του Αντρέ Σιμόες. Δεν το έχω κρύψει ποτέ ότι είμαι fan του Πορτογάλου και πως τον εκτιμώ και έξω από τις τέσσερις γραμμές. Ο δεύτερος τη τάξει αρχηγός της ΑΕΚ δήλωσε στη Συνέντευξη Τύπου: «Νιώθουμε ότι χρωστάμε μία απάντηση στους εαυτούς μας και στους φιλάθλους μας και θέλουμε να την δώσουμε κόντρα στην Μπράγκα».

Η αλήθεια είναι πως όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ ανεξαιρέτως ΧΡΩΣΤΑΝΕ πρώτα από όλα μία ΣΥΓΓΝΩΜΗ γιατί κηλίδωσαν την ιστορία της ομάδας κόντρα στη Ζόρια. Ο Ονανά, ο τερματοφύλακας του Άγιαξ πήρε πάνω την ευθύνη της ήττας της ολλανδικής ομάδας από τη Λίβερπουλ. Βγήκε και απολογήθηκε. Είδατε κανέναν παίκτη της ΑΕΚ να κάνει το ίδιο μετά τη Ζόρια; Όχι. Δεν είναι κακό να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους κάποια στιγμή και οι παίκτες της ΑΕΚ.

Επίσης ΧΡΩΣΤΑΝΕ μετά από δύο στείρες σεζόν κάποια κούπα. Είναι οι χαμένοι τελικοί, είναι ότι από Νοέμβριο μήνα έμεναν εκτός διεκδίκησης τίτλου, είναι ότι οι νίκες σε ντέρμπι αυτή τη διετία είναι ελάχιστες. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι το χρέος είναι πολύ μεγαλύτερο.

Κλάψα και μιζέρια

Η αλήθεια είναι ότι μέσα στα δικά μας up & down, ευτυχώς που υπάρχουν και οι άλλοι και μας διασκεδάζουν. Πριν από μία εβδομάδα βγήκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης και με στόμφο δήλωνε ότι υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος στο ματς με τη Σίτι. Μετά το διπλό περίπατο στο ντέρμπι κορυφής (γκουχ συγγνώμη πνίγηκα) το περασμένο Σάββατο, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε και στη Μασσαλία και έφταιγε και πάλι η διαιτησία!

Ήταν μάλιστα ΥΠΟΠΤΗ όπως δήλωσε ο Μαρτίνς τον οποίο έκαναν σαν τα μούτρα τους! Γιατί; Γιατί ο Ισπανός ρέφερι στο πρώτο πέναλτι έκανε λάθος και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι ενώ η παράβαση ήταν εξόφθαλμη και γιατί μετά ο Ραφίνια είχε την έμπνευση να μπλοκάρει τη μπάλα με το χέρι. Και τι έκανε ο αλήτης ο Ισπανός; Καταλόγισε την παράβαση. Που ήταν. Λόγω της ταχύτητας όμως της φάσης καταλόγισε φάουλ. Τον ενημέρωσε όμως το VAR ότι η παράβαση είναι πέναλτι γιατί η μπάλα «πατάει» στη γραμμή της περιοχής, άρα είναι εντός.

Καλό θα είναι όλοι οι αντικειμενικοί και οι άμπαλοι να διαβάζουν που και που τους κανονισμούς, τι σημαίνει γραμμή περιοχής και τι λέει το πρωτόκολλο το VAR. Τον Μανθάνο τον φώναξαν να δει την πρώτη φάση γιατί έκανε ΛΑΘΟΣ. Δεν τον φώναξαν να δει τη δεύτερη φάση γιατί δεν έκανε λάθος. Την καταλόγισε την παράβαση. Τον ενημέρωσαν λοιπόν ότι βάσει της εξέτασης που έκαναν ήταν εντός περιοχής. Δεν είχε λοιπόν κανέναν λόγο να πάει να το δει.

Συγγνώμη που σας χαλάμε τη μανέστρα, αλλά δεν αντέχεται άλλο η κλάψα και η μιζέρια σας.

ΥΓ: Ετοιμαστείτε! Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας των μεγάλων εκπλήξεων. Σύντομα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X