ΑΕΚ: Ο Μπαμπανικολός, ο Πασχαλίδης και το... αυτόγραφο

ΑΕΚ: Ο Μπαμπανικολός, ο Πασχαλίδης και το... αυτόγραφο
Photo Credits: INTIME

Μια ξεχωριστή ΑΕΚτζήδικη ιστορία με πρωταγωνιστή τον Δημοσθένη Πασχαλίδη

Μια ξεχωριστή ιστορία με πρωταγωνιστή τον Δημοσθένη Πασχαλίδη διηγήθηκε ο Νίκος Μπαμπανικολός, αποκαλύπτοντας την συμβολή του στην παρουσία του τότε εφόρου του τμήματος μπάσκετ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΚΑΕ ΑΕΚ: Πρωταγωνιστής στο πρώτο πρωτάθλημα Ελλάδος της ΑΕΚ, το 1958, και μέλος της Διοίκησης της ΑΕΚ ΒC, o κ. Νίκος Μπαμπανικολός, αποκαλύπτει τη «συμβολή» του στην προώθηση του Δημοσθένη Πασχαλίδη στη θέση του Εφόρου (τότε ισχυρού ανδρός του Τμήματος).

«Ο Δήμος Πασχαλίδης ήταν ένας από τους ανθρώπους, που πάντοτε ενδιαφέρονταν για την ΑΕΚ. Όταν ο Γιώργος Χρυσαφίδης έγινε Πρόεδρος της ΑΕΚ, για δεύτερη θητεία, τότε ήταν ενιαία η ΑΕΚ, σε μια συνάντησή μας στο γραφείο του πίσω από τη Μητρόπολη Αθηνών, μου πρότεινε να γίνω έφορος του μπάσκετ. Του απάντησα, ότι υπάρχει κάποιος ικανότερος από εμένα. Και έτσι ανέλαβε ο Δήμος Πασχαλίδης.

Πιστεύω, ότι είναι ο πιο επιτυχημένος έφορος στην ιστορία. Σίγουρα υπήρξαν κι άλλοι, όπως ο σπουδαίος Τζο Λεβή, όταν έπαιζα εγώ, αλλά ο Πασχαλίδης τους ξεπέρασε όλους. Είχε ένα δικό του τρόπο. Ήξερε να διευθύνει. Και απεδείχθη στην πράξη αυτό, διότι επί των ημερών του η ΑΕΚ έγινε «Βασίλισσα» της Ευρώπης, κατακτώντας το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της Ελλάδας.

Με τον Πασχαλίδη δεν είχαμε τόσο στενή σχέση, αλλά υπήρχε αμοιβαία εκτίμηση. Είχε και ένα κατάστημα παπουτσιών στη Σταδίου και εκεί συνηθίζαμε να κάνουμε τις κουβέντες μας. Ήταν πολύ έξυπνος άνθρωπος και αυτή την εξυπνάδα την χρησιμοποίησε για το καλό της ομάδας μας.

Από τις καλύτερές του στιγμές μία μεταγραφή ομογενούς, ο οποίος έμελε να αφήσει αποτύπωμα στο ελληνικό μπάσκετ. Σ’ ένα ματς μεταξύ της ΑΕΚ και μιας αμερικανικής ομάδας επίδειξης που ήρθε στη χώρα μας, όταν και είχα βρεθεί στις κερκίδες για να το παρακολουθήσω, διαπίστωσα ότι υπήρχε ένας παικταράς μέσα στο παρκέ. Το όνομά του ήταν Θανάσης Χριστοφόρου.

Στο ημίχρονο, κατέβηκα στα αποδυτήρια και πιάνω τον Πασχαλίδη και του λέω, να κάνει τα πάντα για να πάρει τον συγκεκριμένο παίκτη και φεύγω. Ο Πασχαλίδης έψαξε και βρήκε τον τρόπο που θα τον αποκτήσει. Μετά το τέλος του αγώνα πήγε στον Χριστοφόρου και του είπε, ότι είναι μεγάλος θαυμαστής του. Του ζήτησε, λοιπόν, ένα αυτόγραφο. Αυτό ήταν… Πήρε την υπογραφή του σ’ ένα χαρτί, και με το… αυτόγραφο δηλαδή πήγε στον ΣΕΓΑΣ (σ.σ. δεν υπήρχε ακόμη η ΕΟΚ). Και η μεταγραφή έγινε… Έτσι πήρε η ΑΕΚ τον Χριστοφόρου».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X