Κορωνοϊός: Σε παγκόσμιο συναγερμό η Ιντερπόλ -Φόβοι για εμφανίσεις πλαστών εμβολίων

Κορωνοϊός: Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων -98 στην Αττική και 70 στην Θεσσαλονίκη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Ιντερπόλ προειδοποιεί ότι δίκτυα του οργανωμένου εγκλήματος είναι πιθανόν να βάλουν στόχο τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού καθώς και ότι θα επιδιώξουν να πουλήσουν πλαστά εμβόλια.

Η Ιντερπόλ εξέδωσε σήμερα παγκόσμιο συναγερμό προς τις 194 χώρες μέλη, προειδοποιώντας τις να προετοιμασθούν για επιθέσεις δικτύων του οργανωμένου εγκλήματος στα εμβόλια, επιθέσεις τόσο φυσικές, όσο και online.

«Καθώς οι κυβερνήσεις ετοιμάζονται για την διανομή των εμβολίων, εγκληματικές οργανώσεις σχεδιάζουν να διεισδύσουν και να διαταράξουν τις αλυσίδες τροφοδοσίας. Τα εγκληματικά δίκτυα θα στοχεύσουν επίσης ανυποψίαστους πολίτες μέσω πλαστών ιστότοπων και ψευδών θεραπειών, θέτοντας σε σημαντικό κίνδυνο την υγεία τους, ακόμη και για την ζωή τους», προειδοποίησε ο γενικός γραμματέας της Interpol Γιούργκεν Στοκ.

H Ιντερπόλ είχε εκδώσει ανακοίνωση στις 17 Νοεμβρίου αναφέροντας ότι καθώς τα εμβόλια βρίσκονται πιο κοντά στην παράδοση, η στόχευση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης και των δικτύων διανομής από εγκληματικές οργανώσεις είναι πιθανή.

«Η υψηλή ζήτηση σε συνδυασμό με μια περιορισμένη προσφορά θα καταστήσει τα εμβόλια Covid-19 ισοδύναμα με ”υγρό χρυσό” για τα δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος μόλις αυτά είναι διαθέσιμα», ανέφερε ο Γιούρκγεν Στοκ, γενικός γραμματέας της Ιντερπόλ.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X