Η ΑΕΚ πρέπει να επιβάλλεται και όχι να προσαρμόζεται

Η ΑΕΚ πρέπει να επιβάλλεται και όχι να προσαρμόζεται
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το τεράστιο δίδαγμα του αγώνα στην Τρίπολη και το μάθημα που πρέπει να έμαθε ο Καρέρα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μέσα σε 72 ώρες τα ζήσαμε όλα! Την Πέμπτη είδαμε μία ΑΕΚ αποκρουστική να τρώει μία σφαλιάρα άνευ προηγουμένου από κάποια Ζόρια (με όλο το σεβασμό) και την Κυριακή, μία ομάδα που τα είχε όλα! Κατάλληλη προετοιμασία, αγωνιστικό πλάνο, επιθετικό παιχνίδι, κανένα πανικό και στο τέλος χαμόγελα για τη νίκη.

Ο Μάσιμο Καρέρα δεν είναι άχρηστος προπονητής, αλλά ούτε και κράμα Κλοπ – Γκουαρντιόλα. Είναι ένας κανονικός προπονητής που όταν ασχολείται ουσιαστικά και δεν παρασύρεται από τους δικούς του… δαίμονες κάνει τα απλά πράγματα να μοιάζουν όμορφα.

Η αλήθεια είναι ότι την Πέμπτη όλα έγιναν λάθος. Μα όλα. Και το βράδυ της Κυριακής, σχεδόν όλα όπως έπρεπε (διότι υπήρξαν και μία δύο ανορθογραφίες όπως για παράδειγμα ότι στην πρώτη φάση φάγαμε γκολ). Η ΑΕΚ στην Τρίπολη έκανε ένα από τα καλύτερά της φετινά παιχνίδια. Με τη μπάλα κάτω, με γρήγορη ανάπτυξη, με δημιουργία πολλών φάσεων στην αντίπαλη εστία.

Είχε πολλά θετικά η απόδοση των «κιτρινόμαυρων» στην Αρκαδία. Διότι ήρθε μετά από ένα αποτέλεσμα ντροπή στην Ευρώπη που επί της ουσίας σημαίνει και αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Μετά από μία βαριά ήττα που δε έχει… χωνευτεί από κανέναν. Με κακή εμφάνιση και τον Μάσιμο Καρέρα να είναι κατά πολύ μεγάλο ποσοστό ο αποκλειστικός υπεύθυνος.

Ωστόσο στο παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής είδαμε τον βασικό υπεύθυνο της νύχτας λεκέ στην ιστορία του «Δικεφάλου» να μεταμορφώνεται. Ο Καρέρα δεν έκανε πειράματα, δεν προχώρησε σε κανένα ανούσιο rotation και επέλεξε επιτέλους ξανά τη διάταξη που η ΑΕΚ έχει μάθει επί των ημερών του και λειτουργεί καλύτερα από κάθε άλλη.

Η επιλογή του 4-2-3-1 με δύο στόπερ ικανά με τη μπάλα στα πόδια έδωσε «χτίσιμο» του παιχνιδιού από τα μετόπισθεν. Η παρουσία στα χαφ των Κρστίτσιτς, Σάκχοφ και Μάνταλος χάρισε στην ΑΕΚ επιθετική πρωτοβουλία και κυκλοφορία της μπάλας. Η ΑΕΚ έπρεπε να κάνει παιχνίδι και για αυτό δεν είχε νόημα η χρησιμοποίηση του Σιμόες στο αρχικό σχήμα. Και στην επίθεση η πιο φορμαρισμένη τριπλέτα. Όλα λογικά. Κάτι που δεν έκανε ο Ιταλός με τη Ζόρια και το πλήρωσε.

Εντελώς διαφορετική ήταν και η προετοιμασία του ματς και η ομιλία στο ημίχρονο. Ο Καρέρα δούλεψε πολύ περισσότερο σε αυτό το ματς και αυτό βγήκε στον αγωνιστικό χώρο. Οι ομιλίες του ήταν κομβικές και πριν το ματς και στο ημίχρονο, όπου η ΑΕΚ αντί να πάει στα αποδυτήρια με 0-2 πήγε με 1-1.

Αλλά και στη διαχείριση του αγώνα. Με τη Ζόρια ο Καρέρα ενώ βλέπει την ομάδα να μην τσουλάει δεν έκανε αλλαγή. Και στην Τρίπολη δεν έκανε, αλλά η τεράστια διαφορά ήταν πως η «Ένωση» έβγαζε πράγματα στο γήπεδο. Κόντρα στους Ουκρανούς που είναι υποδεέστερη ομάδα ο Καρέρα έπαιξε 3-5-2 με εφτά τουλάχιστον αμυντικογενείς παίκτες. Κόντρα στον Αστέρα έπαιξε 4-2-3-1 με ελάχιστους τέτοιους, δείγμα της φιλοσοφίας του. Στο παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης η διάταξη δεν άλλαζε και έγιναν αλχημείες (ο Σβάρνας μπακ και ο Μπακάκης εξτρέμ) και σε αυτό της Κυριακής, το 4-2-3-1, έγινε 4-3-3 όταν η αναμέτρηση μπήκε στο τελευταίο της δεκάλεπτο με τον Σιμόες «κόφτη» και 3-5-2 στα τελευταία λεπτά με την είσοδο του Χνιντ.

Ο Καρέρα είναι γεγονός πως υποτίμησε τη Ζόρια και δεν ασχολήθηκε με αυτό το ματς γιατί είχε στο βάθος του μυαλού του το παιχνίδι στην Τρίπολη. Διάλεξε να ρίξει αλλού το βάρος και αυτό είχε μία πολύ βαριά συνέπεια. Το μάθημα το πήρε. Το μέλλον θα δείξει αν το κατάλαβε. Διότι η ΑΕΚ με ομάδες επιπέδου Ζόρια και Αστέρα Τρίπολης, δεν πρέπει να «προσαρμόζεται», αλλά να επιβάλλεται.

Η αλήθεια για το ξέσπασμα του Μάνταλου

Οι δηλώσεις του Πέτρου Μάνταλου μετά το τέλος του αγώνα στην Τρίπολη είναι αλήθεια πως προκάλεσαν αίσθηση. Κανένας δεν περίμενε πως ο αρχηγός της ΑΕΚ θα κάνει μία τέτοια τοποθέτηση. Πολλοί έσπευσαν να την συνδυάσουν με τα όσα είχε πει ο Πάμπλο Γκαρσία λίγες ώρες νωρίτερα με αφορμή το παιχνίδι άλλου διεκδικητή του τίτλου μία μέρα νωρίτερα. Κάποιοι άλλοι έσπευσαν να το συνδυάσουν με τα συνεχόμενα σφυρίγματα που έχει πάρει η ομάδα της Θεσσαλονίκης στα τελευταία της παιχνίδια.

Η αλήθεια πάντως είναι διαφορετική σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν χθες από το περιβάλλον τον Μάνταλου. Ο αρχηγός του «Δικεφάλου» είπε: «Η ΑΕΚ παίζει σε κάθε παιχνίδι 50-50, δεν της χαρίζεται τίποτα. Για 90 λεπτά θα σκυλιάσει θα ματώσει ώστε να πάρει αυτό που θέλει».

Ενώ λοιπόν όλοι προσπαθούν να βρούνε θεωρίες συνομωσίες και κρυφά νοήματα, ο Μάνταλος αναφέρθηκε μόνο στην ΑΕΚ, αδιαφορώντας για το τι γίνεται στους άλλους. Η ΑΕΚ από την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος δεν έχει πάρει κανένα σφύριγμα υπέρ της. Της έχουν ακυρωθεί γκολ που έπρεπε να μετρήσουν, δεν τις έχουν δοθεί πέναλτι, έχει κινδυνέψει να χάσει βαθμούς από λάθη διαιτητών, αλλά δεν έχει πάρει ούτε… σπόρι! Η ΑΕΚ δεν παίζει φιλικά παιχνίδια, δεν έχει δανεικούς δεξιά και αριστερά με όρους να παίζουν ή να μην παίζουν, δεν έχει μπλέξει σε υποθέσεις πολυϊδιοκτησίας φανερές ή κρυφές και δεν δίνει δικαιώματα. Σε κάθε ματς έχει απέναντί της μία ομάδα που θα σκυλιάσει και για αυτό «ματώνει» κάθε Κυριακή. Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα. Όλα αυτά η ΑΕΚ μπορεί να τα πει. Ο Μάνταλος επίσης. Οι άλλοι ανταγωνιστές όχι και όλοι ξέρουν το γιατί δεν μπορούν…

ΥΓ: Η επικοινωνία και ο τρόπος που ξεφτιλίζονται κάποιοι είναι άνευ προηγουμένου. Ο Γκαρσία έγινε Λουτσέσκου και μίλησε και αυτός για φιλικά. Βεβαίως όταν το 2018 ο Χιμένεθ είχε πει κάτι αντίστοιχο είχαν πέσει να τον φάνε. Ξεχνάνε βεβαίως τότε κάποιοι τις περίεργες δοσοληψίες και το αλισβερίσι με τους δανεικούς. Εμείς όμως δεν ξεχνάμε. Στις 25 Οκτωβρίου λοιπόν η ΑΕΚ κέρδισε εκείνο το… περίεργο πέναλτι που έκανε ο Χουτετσιώτης στον Χνιντ.

Τότε λοιπόν, blog το οποίο έχει την υπογραφή ομάδας της Θεσσαλονίκης με σκοπό να επηρεάσει πρόσωπα και καταστάσεις στη διαιτησία, έγραφε χαρακτηριστικά: «Πάλι Θεσσαλονικιός έσωσε την ΑΕΚ! Τι παράδοση είναι αυτή που έχει η ΑΕΚ με τους Θεσσαλονικιούς! Και σήμερα το πέναλτι που έκρινε τον αγώνα στα Γιάννινα, ο Γκορτσίλας το έδωσε! Συνεχίζει την παράδοση υπέρ της ΑΕΚ ο Σύνδεσμος της πόλης!»

Σε νεότερο ποστάρισμά του λίγη ώρα αργότερα συμπλήρωνε: «Σήμερα, για μια πολύ πιο απλή και μεταγενέστερη επαφή αφού η μπάλα είχε φύγει εκτός γηπέδου, Διαμαντόπουλος και Γκορτσίλας έδωσαν πέναλτι και νίκη στην ΑΕΚ. Όλα υπέρ της ΑΕΚ! Και την περασμένη εβδομάδα και τώρα!».

Το ίδιο blog σήμερα με αφορμή το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Ίγκασον για το γκρέμισμά του από τον Επασί, όπου ο αμυντικός του ΠΑΟΚ δεν έχει έρθει καν σε επαφή με τη μπάλα, έγραψε: «Ο Μανούχος ήταν ζαλισμένος και έδωσε επιθετικό φάουλ στον Ίνγκασον. Η απόφασή του χρίζει ιατρικής-ψυχολογικής εξήγησης! Ο Κουμπαράκης όμως που… κοιμήθηκε στο VAR, πρέπει να ελεγχθεί από άλλους φορείς. Στο τέλος έχουμε και τον Κλάτενμπεργκ που μπορεί αύριο να κάνει και πάλι θαύματα».

Παιδιά Να θυμάστε τι γράφετε γιατί γίνεστε ρόμπες.

ΥΓ 2: Η ιστορία με τη διαιτησία έχει καταντήσει γελοία. Το άγγιγμα του Λιβάια στον Διαμαντή του ΟΦΗ ήταν… φάουλ. Αλλά το σπρώξιμο του Καστάνιο (που δεν διεκδικεί μπάλα) στη μέση του Τάνκοβιτς είναι… «παίζετε». Επίσης φάουλ είναι και τα χέρια του Σάκχοφ στην πλάτη του Σβαμπ στο ματς με την ΑΕΛ πριν το πέναλτι. Αλλά την ίδια ώρα το τράβηγμα του χεριού του Τσόλακ στον Πίερσμαν είναι «καθαρό» και στο άγγιγμα του Χασάν στον Λισγάρα επίσης. Πόσα θέλετε ρε να μας τρελάνετε;

ΥΓ 3: Θέλω να ελπίζω και εύχομαι στην ΑΕΚ να έχουν καταλάβει που πάει το πράγμα. Για παράδειγμα το VAR στα ματς του ΠΑΟΚ δεν λειτουργεί κανονικά. Μετά τα όσα έχουν συμβεί στα ματς των Θεσσαλονικιών με τον Βόλο, τον ΟΦΗ, τον ΠΑΣ Γιάννινα και τη Λαμία με τη μη αποβολή του Τζόλη, να μην απορήσουν για τα όσα συμβούν στα προσεχώς. Επίσης δύο ομάδες σκούζουν σαν τις χήρες στο κρεβάτι κάθε εβδομάδα. Και πάντα κάτι κερδίζουν. Ο ΠΑΟΚ είναι η δεύτερη που αντιγράφει εξαιρετικά τον Ολυμπιακό σε όλα τα επίπεδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X